حضور بازرسان نامحسوس در اتوبوسهای بینشهری
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: تیم ویژهای تحت عنوان بازرس نامحسوس که متشکل از افسران پلیس راهور است بعنوان مسافر در اتوبوسهای بین شهری حضور خواهند داشت و نحوه رانندگی رانندگان را رصد و در نهایت با رانندگان متخلف برخورد میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در چهل و هشتمین جلسه اجرای طرحهای ویژه ترافیکی در مورد خط قرمز پلیس برای رانندگان پر خطر، اظهارداشت: رانندگان پر خطری که بخواهند با سرعت و سبقت غیرمجاز، رانندگی مارپیچ، حرکات نامتعارف و سبقت از شانه خاکی در معابر و جادهها تردد کنند بدون اغماض متوقف خواهند شد و پلیس از حداکثر توان قانونی خود برای توقف آنها استفاده خواهد کرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تصریح کرد: متوقف کردن این دسته از رانندگان در وهله اول برای حفظ جان همان راننده و سرنشینان همان خودرو است و در وهله دوم برای ایمنی سایر خودروها است.
سردار مهری با بیان این مطلب که طبق تدابیر فرمانده نیروی انتظامی، در روزهای پایانی شهریورماه، پلیس از تمام ظرفیتهای خود استفاده خواهد کرد، بیان داشت: سایر پلیسهای تخصصی با اعزام نیروهای کمکی به کمک پلیس راهور میآیند تا بتوان یک سفر ایمن و خوب را برای هموطنان رقم زد.
وی از شهروندان درخواست کرد که قبل از سفر از طریق تلفن گویای 120 آخرین وضعیت جادهها را مطلع شوند و در هنگام تردد در طول مسیر نیز به راهنماییهای پلیس راهنمایی و رانندگی توجه کنند.
این مقام ارشد راهور ناجا گفت: تلفن 88255555 و همچنین سامانه اینترنتی www.rahvar120.ir پاسخگو و هدایتگر شهروندان است.
سردار مهری با بیان این مطلب که بیش از 72 درصد کشتهها در 4 ماه سال جاری مربوط به تصادفات برون شهری است، اظهارداشت: 24.5 درصد از این کشتهها مربوط به موتور سیکلت سواران است که میطلبد که موتورسواران قوانین راهنمایی و رانندگی را بیشتر رعایت کرده و از کلاه ایمنی و تجهیزات مناسب برای تردد استفاده کنند.
وی در خصوص وسایل حمل و نقل عمومی اظهارداشت: رانندگان موظفند شماره خودروی خود را در معرض دید مسافران قرار داده و مسافران در صورت مشاهده تخلفات حادثهساز، سرعت غیر مجاز، عدم بستن کمربند ایمنی و صحبت راننده با تلفن همراه میتوانند مراتب را به شماره 110120 پیامک کنند چرا که پلیس در مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک این پیامکها را رصد کرده و بلافاصله در اولین پاسگاه پلیس راه یا توسط گشتیهای پلیس راه، خودرو متوقف خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی به بازرسان نامحسوس پلیس راه اشاره کرد و گفت: علاوه بر بازرسانی که به صورت افتخاری با پلیس همکاری میکنند، تیم ویژهای تحت عنوان بازرس نامحسوس که متشکل از افسران پلیس راهور است بعنوان مسافر در اتوبوسهای بین شهری حضور خواهند داشت و نحوه رانندگی رانندگان را رصد میکنند که در نهایت با رانندگان متخلف به شدت برخورد میشود.
سردار مهری به آمار 4 ماهه اول امسال که توسط پزشک قانونی ارائه شد پرداخت و افزود: 51 درصد کشتهها در تصادفات رانندگی سر صحنه بودند و 49 درصد در مراحل پیشبیمارستانی و بیمارستانی، که این عدد بالایی است و این میطلبد که ما در مدیریت امداد سوانح ترافیکی تجدید نظر کنیم؛ نیاز به آمبولانس هوایی داریم و آمبولانسهای موجود نیز باید بازسازی شوند.
عالی ترین مقام راهور ناجا در مورد سیکل شماره گذاری اتوبوس اسکانیا اظهارداشت: پلیس آن چیزی را شماره گذاری میکند که استاندارد باشد و توسط سازمان ملی استاندارد تائید شده باشد و همچنین سازمان محیط زیست اعلام کند که دارای استانداردهای لازم فنی و زیست محیطی است.
وی گفت: خودروی اسکانیا به دلیل مشکلاتی که در تصادفات داشت توسط سازمان ملی استاندارد در سال 92 متوقف شد اما در سال جاری مدلهای جدیدش به سامانه حمل و نقل وارد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تاکید کرد: پلیس نسبت به اسکانیا همواره اظهار نظر کرده است و گفته که در خصوص استانداردهای خودرو دغدغههایی دارد؛ درست است این شرکت فراخوانهایی زده و خودروهای قبلی را برای اصلاح فراخوان کرده اما ما همچنان نسبت به اتوبوسهای قبلی دغدغه داریم و امیدواریم برای تولیدات جدید نیز مشکلی بوجود نیاید.
سردار مهری در مورد آتشسوزی اتوبوسها گفت: یک مورد اتوبوس بنز، یک مورد ولوو و 2 مورد اسکانیا در ماههای اخیر آتش گرفتهاند که برخی از آنها به دلیل نقص فنی و بعضی به دلیل بیتوجهی راننده بوده است.
عالی ترین مقام راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی 3 علت را در تصادفات ممکن دانست و خاطرنشان کرد: کارشناسان راهنمایی و رانندگی در سر صحنه تصادفات 3 عامل راننده، سهم جاده و سهم خودرو را بررسی میکنند و بر این اساس تصمیم میگیرند.
ارسال نظر