به گزارش پارس به نقل از ایرنا، به گزارش منابع آگاه بر اساس آمار سالهای اخیر حدود 45 درصد مرگ ومیرهای کشور ناشی از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بوده که در چهارمحال و بختیاری این رقم به 51 درصد می رسد.

فشارخون بالا مهمترین ریزفاکتور ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی است و به دلیل قرارگرفتن چهارمحال وبختیاری در ارتفاعات، آمار جمعیت مبتلایان به فشارخون بالا در این استان بیشتر از متوسط کشور است. 

به گفته کارشناسان مرکز بهداشت، میزان اکسیژن موجود در هوای این استان به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا نسبت به دیگر استانها کمتر و این عامل ابتلا به فشار خون بالا را افزایش داده است. 

همچنبن مصرف سیگار و دخانیات از دیگر عوامل و فاکتورهای مهم ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی به شمار می رود و به طور متوسط 11 درصد از جمعیت 15 تا 64ساله کشور دخانیات مصرف می کنند که این آمار در چهارمحال وبختیاری دو درصد بیشتر از متوسط کشور است . 

در این استان به دلیل درآمد پایین خانوار و کمرنگ بودن فرهنگ مصرف میوه و سبزیجات، این نوع مواد غذایی سهم کمی از سبد خانوار مردم استان را تشکیل می دهد و چهارمحال وبختیاری در رده آخر کشور از نظر مصرف میوه وسبزی قرار دارد . 

همچنین حدود 50 درصد از جمعیت 15 تا 64ساله استان به چاقی واضافه وزن، 32 درصد به چربی خون و پنج درصد به دیابت مبتلا هستند که از دیگر ریزفاکتورهای ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب می شود. 

با وجود اینکه به طور معمول اطلاع دقیقی از آمار بیماران قلبی و عروقی از بیمارستانها قابل احصاء نیست اما براساس آمار مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال وبختیاری در ماموریت پایگاه های اورژانس استان، بیماران قلبی وعروقی پس از مجروحان تصادفات جاده ای بیشترین آمار نیازمندان به خدمات درمانی اورژانس را شامل می شوند و این آمار طی شش سال اخیر روند صعودی داشته است.

در سه ماهه نخست امسال ازهفت هزار و 100ماموریت پایگاه های اوژانس استان، 867 مورد ارائه خدمات به بیماران قلبی و عروقی بوده در حالی که این آمار در مدت مشابه سال گذشته 664 مورد را شامل شده است .

همچنین از 20هزار ماموریتهای اورژانس استان در سال گذشته بیش از 10 درصد از این آمار را بیماران قلبی به خود اختصاص داده اند .

هرچند برخی عوامل ابتلا به بیماریهای های قلبی - عروقی نظیر وراثت و جنسیت قابل کنترل نیست اما دیگر فاکتورها که عوامل تاثیرگذارتری نیز محسوب می شود با اقدامات پیشگیرانه نظیر الگوی درست زندگی و تغذیه صحیح، ترک دخانیات و تحرک و ورزش مناسب می توان از ابتلا به این بیماریها کاست . 

ترک دخانیات، الگوی درست تغذیه و زندگی تا 80 درصد از ابتلا به فشارخون بالا و دیابت، 40 درصد از ابتلا به سرطانها، کبد چرب و پوکی استخوان جلوگیری می کند . 

بیماریهای قلبی وعروقی نخستین عامل مرگ ومیر در دنیا وکشور محسوب می شود وبا توجه به هزینه هایی که درمان این بیماران به کشور تحمیل می کند، ضروریست که بخش بهداشت و پیشگیری از ابتلا به این بیماریها بیشتر از درمان مورد توجه قرار گیرد .

اجرای اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی برای مردم چهارمحال وبختیاری به دلایل ذکر شده بیش از دیگر نقاط کشور ضروری به نظر می رسد .

همچنین به دلیل انتقال بیمارهای قلبی - عروقی بصورت وراثتی در صورت عدم کنترل این بیماریها درآینده ای نه چندان دور ابتلای جمعیت زیادی از نسل جوان استان به این بیماریها و زادآوری نسلی بیمار در چهارمحال و بختیاری دور از انتظار نیست.