تیروئید و یائسگی
با رسیدن یا نزدیک شدن به سن یائسگی که تا حدی در زندگی زنان تغییراتی ایجاد میکند، سوالهای متعددی پیش میآید. از جمله ارتباط تیروئید و یائسگی و مورد مهم در این باره وجود دارد که باید دانست.
به گزارش پارس به نقل از خراساناول،علایم بیماری تیروئید و یائسگی اغلب اوقات مشابه است. به همین دلیل بسیاری از زنان که در دوران یائسگی قرار دارند بدون این که بدانند دچار مشکل تیروئید هم میشوند.
دوم این که به علت تغییرات میزان هورمونها، بیماری تیروئید در سالهای یائسگی خود را بیشتر آشکار میکند. از آن جا که در این دوران برخی زنان با علایم تیروئید و یائسگی دست و پنجه نرم میکنند، مصرف دارو و درمان جایگزین هورمونی و درمانهای طبیعی برای از بین بردن این علایم کافی نخواهد بود. مشکل این است که به قدری علایم یائسگی و تیروئید مشابه است که نادیده گرفته میشود. به عنوان مثال، نوسان خلقی، خستگی مفرط، بیخوابی و افسردگی اغلب با بیماری تیروئید ارتباط داده میشود اما این علایم میتواند با یائسگی نیز ارتباط داشته باشد.
نتایج بررسیها نشان میدهد، تنها برای یک زن از هر ۴ زنی که برای علایم یائسگی به پزشک مراجعه کنند، تست بیماری تیروئید تجویز می شود. تقریباً ۳۵درصد زنان بالای ۴۰ سال برای مشکل یائسگی هرگز به پزشک مراجعه نمیکنند و بنابراین بدون این که متوجه شوند علاوه بر یائسگی از عوارض تیروئید نیز رنج میبرند. یائسگی معمولاً بین سنین ۴۵ تا ۵۲ سال آغاز میشود هر چند که برخی زنان ممکن است زودتر دچار علایم یائسگی شوند. اما علایم تیروئید بین ۳۵ تا ۶۵ سالگی خود را نشان میدهد. در دوران یائسگی زنان ممکن است دچار علایمی چون ضعیف شدن حافظه، خستگی مفرط، نوسان خلقی، تغییر در وضعیت مو و پوست، اضطراب، تغییر الگوی خواب، تپش قلب و ... شوند. علایم تیروئید و یائسگی به قدری مشابه است که لازم است برای تشخیص به پزشک مراجعه کرد. البته در کنار این علایم، تیروئید و یائسگی علایم متفاوتی نیز دارند. به عنوان مثال در هنگام یائسگی فرد دچار گر گرفتگی، تعریق شبانه و خشکی واژن میشود که از علایم تیروئید نیست. علایم ویژه تیروئید نیز شامل گردن درد، ورم دست و پا، ریزش ابرو یا مژه ها، اختلال در دید و تغییر شدید وزن است.
پزشک برای مشخص شدن وضعیت بیمار برای هر ۲ ناراحتی آزمایش میدهد زیرا هورمونهای تیروئید در محیط هورمونی داخل بدن که شامل ترشحات پانکراس، تخمدانها، غدد درون ریز و هپیوفیز است، فعالیت میکند. مشکل تیروئید در زنان جوان ممکن است به یائسگی زودرس منجر شود زیرا از ۲ راه به سیستم تناسلی ارتباط دارد. اول، هورمونهای تیروئید به بدن کمک میکند تا متابولیزم را که در سوزاندن کالری موثر است ، تنظیم کند. در واقع، متابولیزم فعالیت سلول است. یعنی سلولهای مختلف بدن مانند استخوان، بافت تخمدان و مغز همه فعالیت دارند. دوم این که هورمونهای تیروئید مشابه برخی متابولیتهای استروژنی و پروژسترونی است که بر عملکرد بدن تاثیر می گذارد.
ارسال نظر