به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگارانیکی از مراحل حساس و سرنوشت ساز دانش‌آموزان، انتخاب رشته دانشگاه است. این حساسیت چالش‌هایی را بوجود آورده، به طوریکه سودجویانی هستند که با ایجاد مراکز غیر مجاز انتخاب رشته اقدام به دریافت مبالغ هنگفت از داوطلبان می‌کنند و در قبال آن مشاوره غلط و اشتباهی را با تضمین صد در صد قبولی به آن‌ها می‌دهد. 

از طرفی هم با توجه به محدودیت زمان انتخاب رشته، تعداد زیاد داوطلبان، تنوع رشته‌های دانشگاهی، داوطلبان نمی‌دانند که چطور باید انتخاب صحیحی داشته باشند.

در همین راستا حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: به افرادی که در آزمون سراسری امسال، مجاز به انتخاب رشته شدند توصیه می‌شود در ابتدا به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه آزمایشی خود را دریافت کنند، دفترچه چاپ شده از پنج‌شنبه هفته گذشته بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته است. 

توصیه می‌شود، داوطلبان این دفترچه را به طور موشکافانه مطالعه کنند تا دچار مشکل نشوند. 

وی افزود: بهتر است داوطلبان به نکات زیر توجه کنند؛

1.متمرکز و نیمه متمرکز بودن کد رشته‌ها را مطالعه کنند.

2.داوطلبان باید توجه داشته باشند که رشته هنر امسال به متمرکز به نیمه متمرکز تبدیل شده است. 

3.لازم است داوطلبان قسمت گزینش دفترچه بومی را و قسمت‌هایی از دفترچه را که باید علامت‌گذاری شود با دقت مطالعه کنند.

4.ابتدا رشته‌های مورد علاقه خود را به ترتیب اولویت علاقه ابتدا در شهر ساکن در آن، بعد استان خود و در آخر استان‌های دیگر را درج کنند. 

توکلی در ادامه گفت: داوطلبانه باید به کد رشته محل‌ها، ظرفیت‌های نیم ‌سال اول و دوم، کد رشته‌های کاردانی و کارشناسی، رشته‌هایی که با آزمون یا بدون آزمون هستند، توجه کافی داشته باشند. 

وی تصریح کرد: در انتخاب رشته‌های با آزمون و بدون آزمون داوطلبان باید حداکثر 1500 کد رشته محل را انتخاب کنند. 

توکلی در پایان گفت: داوطلبان باید برای انتخاب رشته به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و با توجه به نرم افزار انتخاب رشته مجازی بهترین نوع انتخاب خود را داشته باشند. 

لازم به ذکر است؛ متخصص‌ترین فرد برای انتخاب رشته خود داوطلبان هستند.