به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمد پناهی گفت: گیاه‌شناسی و طب سنتی برگرفته از کتب معتبر و دانشمندان نام‌آوری همچون ابن سینا، زکریای رازی، اهوازی ارجانی است که اصول طبابت آن بر چهار طبیعت مزاج آدمی بلغم، صفرا، سودا، دموی و همچنین بر سردی و گرمی استوار بوده است و بر این اساس تشخیص و درمان صورت می‌گیرد.

وی افزود: طب سنتی دارای روش‌های درمانی مختلفی از جمله گیاه درمانی، ماساژ درمانی، فصد، آب درمانی یا آبزن‌ها، زالو درمانی، بادکش درمانی و حجامت است که با این روش‌ها بیش از ۷۰ نوع بیماری را درمان می‌کند.

پناهی خاطرنشان کرد: تمام این اعمال یداوی بر حسب نیاز هر بیمار با دیگری فرق دارند؛ بطور مثال حجامت یک روش خونگیری است شامل حجامت خشک بدون تیغ و خونگیری و حجامت‌ تر که همراه با خونگیری است.

این متخصص یادآورشد: حجامت در پیشگیری و درمان بیماری‌هایی چون آسم، اعتیاد به مواد مخدر، نارسایی‌های هضم معده، سردردهای میگرنی و اعصاب، چربی خون، غلظت خون و بیماری‌های پوستی کاربرد دارد.

پناهی ادامه داد: زالو درمانی به لحاظ نحوه خون‌گیری و ماده هیرودین که توسط زالو به بدن وارد می‌شود در طب سنتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و اکنون زالو درمانی در بیماری‌هایی چون تنگی عروق قلب، پیوند پوست، پیوند اعضا، واریس، ضایعات پوستی و.... کاربرد دارد و در روش فصد که باز یک نوع دیگر از خون گیری است باعث دفع بسیاری از سموم بدن می‌شود.

این متخصص طب سنتی یادآور شد: در مورد تبلیغات چاقی و لاغری با معضلی به نام مداخله در درمان که انواع مختلفی دارد و یکی از آن تداخل عینی در درمان است روبه‌رو هستیم که آن معضل به عطاری‌های مربوط می‌شود.

پناهی در پایان گفت: وظیفه عطاری‌ها عرضه خشکبار و گیاهان دارویی به صورت فله‌ای است و به هیچ عنوان وظیفه مشاوره و درمان در حوزه سلامت را ندارند، اما متاسفانه بسیای از عطاری‌ها در این بخش ورود کرده‌اند.