به گزارش پارس به نقل از سلامانهاین نگاهی است به بعضی از بهترین‌های 2015:

 

10. اسلو، نروژ: مثل بقیه کشورهای اسکاندیناوی، مردم از سطح آموزش و فرهنگ بالایی برخوردار هستند و از اهمیت پاکیزه ماندن شهر و هوای بدون آلودگی باخبر هستند.

 

9. وین، اتریش: با 8/1 میلیون نفر، بزرگ‌ترین شهر اتریش است اما مدیریت عالی پسماندها و همکاری مشترک مردم و دولت سبب شده تا یکی از تمیزترین شهرهای دنیا باشد. از یکی از منابع الهام فرهنگ و هنر به خصوص موسیقی چه انتظار دیگری می‌توان داشت؟

 

8. استکهلم، سوئد: با در نظر گرفتن حومه شهر، در مجموع بیش از 4/3 میلیون ساکن دارد اما سیستم حمل و نقل عمومی قوی سبب شده تا هوای تمیزی داشته باشد و مصرف سوخت در آن حداقل باشد.

 

7. کوبه، ژاپن: ژاپن یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا از نظر تکنولوژی است، اما مسوولان شهر کوبه با مدیریت پسماندها،‌ آن را پاکیزه نگه داشته‌اند.

 

6. سنگاپور: نه تنها کیفیت زندگی مردم در این شهر بالا است، بلکه با توجه به قوانین سخت گیرانه دولت، بسیار هم پاکیزه است. حتی تف کردن در این شهر هم با جریمه روبرو می‌شود. اگر آدامس روی زمین بیندازید، باید 100 دلار تاوان بدهید.

 

5. فرایبورگ، آلمان: به شهر گل هم معروف است. سبزترین شهر آلمان، پر از باغ و پارک است و این ثمره تلاش زیاد مردم و دولت است.

 

4. آدلاید، استرالیا: برآورد می‌شود، حدود 85 درصد از زباله‌های این شهر بازیافت می‌شود.

 

3. زوریخ، سوییس: بزرگ‌ترین شهر سوییس، با جمعیت کم که یکی از مراکز مهم مالی دنیا است.

 

2. لوکزامبورگ، لوکزامبورگ: به آن قلب سبز اروپا هم می گویند. مدیریت پسماندها در آن فوق العاده است.

 

1. کالگری، کانادا: احتمالاً پاکیزه‌ترین شهر دنیا است. با در نظر گرفتن جمعیت حومه آن، حدود 3/2 میلیون ساکن دارد. قوانین در آن سخت گیرانه است؛ برای نمونه، انداختن ته سیگار روی زمین یا پرت کردن زباله از شیشه ماشین، هزار دلار جریمه دارد؛ ولی یک شعار مهم هم دارند: «بهتر از آن است که دور ریخته شود» و به این ترتیب،‌ بازیافت را جدی می‌گیرند. هدف آن‌ها این است که در 2020 هشتاد درصد از زباله‌ها بازیافت شوند.