به گزارش پارس به نقل از ایسنا دکتر فاطمه زارعی با اشاره به اینکه در رژیم غذایی دموی مزاج‌ها باید غلبه با غذاهای گیاهی و خام باشد، گفت: دموی مزاج‌ها باید از مقادیر مساوی حبوبات، لبنیات، میوه‌جات یا سبزیجات و گوشت استفاده کنند و برای مصرف غذاهای دریایی هم مناسب هستند. اگر فرد دموی همراه با غذاهای گرم مانند شیرینی‌جات از موادغذایی سرد استفاده نکند، دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بی‌قراری، کهیر، سوزش ادرار، سوزش سردل و آفت دهان می‌شود.

وی افزود: پری رگ‌ها و پری نبض، سر درد و احساس سنگینی سر و سردرد جلوی پیشانی، حواس پرتی و کندی ذهن، سرخی رنگ چشم‌ها، زبان و بدن و برافروختگی صورت، ایجاد دمل، جوش، بثورات پوستی و خارش (بیشتر در تنه و کتف)، زیاد شدن خواب و دیدن رویا، احساس کسالت، چرت زدن و خمیازه کشیدن، احساس مزه شیرین در دهان، خونریزی لثه و بینی و افزایش فشار خون از جمله علایم غلبه خلط دم است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: دموی مزاج‌ها دارای هیکل درشت و بدنی عضلانی، قفسه سینه پهن و گشاد، کف دستان پرگوشت و گرم، اغلب بینی و چانه درشت، پوستی گندم‌گون یا گلگون، موهای پر پشت، قابل انعطاف و ضخیم که مانند همه گرم مزاج‌ها استعداد ریزش مو و طاسی سر را دارند، در ناحیه شانه و سینه، موهای ضخیم و مشکی، درشت اندام و دارای تعریق فراوان و عرق گرم هستند.

زارعی با بیان اینکه دموی مزاج‌ها دارای اشتهای زیاد و توان هضم غذای بالایی هستند و نفخ معده و یبوست ندارند، خاطرنشان کرد: این افراد اغلب به تمام مزه‌ها تمایل دارند و انواع غذا را می‌توانند مصرف کنند که اگر رطوبت بدن آنها زیاد شود، تمایل به مصرف بیشتر شیرینی‌جات و اگر رطوبت بدن‌شان کم شود، تمایل به مصرف ترشیجات دارند.

وی در پایان یادآور شد: این افراد استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی، غلظت و فشار خون بالا، انواع سکته‌های قلبی و مغزی و جوش‌ها و دمل‌های پوستی دارند و سردرد، ظهور خون در ادرار، ضعف جنسی، چاقی و تپش قلب نیز در انتظار دموی‌هایی است که مراقبت کافی از سلامتی خود نداشته باشند.