عامل بیماری نرمی استخوان
فوق تخصص کودکان و نوجوانان و اختلالات متابولیک با بیان اینکه نرمی استخوان در کودکان به علت کمبود ویتامین «د» ایجاد میشود، گفت: کمبود ویتامین «د» عاملی در نارسایی معدنی شدن بافتهای استخوانی در حال رشد و نارسایی بافتهای استخوانی رشد یافته است و نرمی استخوان حاصل آن است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا عبدالله دیدبان اظهار کرد: کمبود ویتامین «د» در رژیم غذایی، ناکافی بودن در معرض نور خورشید، ضایعات کلیوی و کبدی، اسهال مزمن و استفاده از داروهای ضد تشنج و استروئیدی از علل بیماری نرمی استخوان است.
این پزشک فوق تخصص کودکان و نوجوانان و اختلالات متابولیک، علائم نرمی استخوان را وزن کم (هنگام تولد)، برجسته بودن محل اتصال دنده به جناغ سینه، پهن بودن استخوان مچ دست و پا، تعریق زیاد، نامتقارن بودن جمجمه و نرمی استخوان سر، بزرگ بودن ملاج، جعبهای شدن سر و رشد با تاخیر دندانهای موقتی دانست.
دیدبان با بیان اینکه درمان این بیماری با تجویز کلسیم و ویتامین «د» است و به طور معمول، چند ماه طول میکشد تا وضعیت بیمار به حد طبیعی برسد، توضیح داد: بسیاری از تغییر شکلهای اندامی (مانند پای پرانتزی) با درمان دارویی، خود بخود بهبود پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه در حالات شدید تغییر شکل استخوانها، ممکن است نیاز به درمان جراحی باشد، تصریح کرد: برخی تغییر شکلهای استخوانی (در لگن یا قفسه سینه) و یا مشکلات قدی ممکن است برای همیشه برای بیمار باقی بماند.
دیدبان با اذعان به اینکه بچهها نیاز دارند تا روزی دو لیوان شیر مصرف کنند و این مقدار در نوجوانان باید به روزی سه تا پنج لیوان افزایش یابد، تصریح کرد: در شیرخوارانی که به شیر حساسیت دارند، باید کلسیم به صورت مکملهای غذایی مصرف شود.
ارسال نظر