به گزارش پارس به نقل از خبر ورزشی درست مثل خبري كه در ارتباط با قرارداد يك بازيكن جوان و باشگاه مطرح پايتخت نقل محافل شد مبني بر اينكه بازيكن جوان بعد از بازگشت از خدمت مقدس سربازي براي پشت ‌سر گذاشتن يك سال باقي‌مانده از قرارداد 5 ساله‌‌اش خواستار مبلغي شده است كه 10 برابر رقم توافقي او قبل از رفتن به تيم نظامي بود! ماجرا از اين قرار است كه فرشاد احمدزاده بعد از دو سال بازي براي تراكتور به عنوان سرباز بايد به پرسپوليس برمي‌گشت تا سال آخر قرارداد 5 ساله‌‌اش را سپري كند اما وقتي پاي ميز مذاكره نشست، به يكباره قرارداد 80 ميليوني‌‌اش را 10 برابر كرد و گفت تنها با دريافت 800 ميليون تومان حاضر است پيراهن پرسپوليس را بر تن كند.

البته بعد از 48 ساعت چك و چانه زدن احمدزاده با 550 ميليون تومان، سرخپوش شد يعني 7 برابر قرارداد اصلي‌‌اش كه در نوع خودش افزايش چشمگير و غير‌حرفه‌اي بود. همين اتفاق بهانه خوبي بود تا نگاهي به مكانيزم عقد قراردادهاي حرفه‌اي در باشگاه‌هاي اروپايي بيندازيم، به خصوص در باشگاه‌هايي كه علاقه خاصي به پرورش بازيكنان جوان و فروش آنها چه به صورت قطعي و چه به صورت قرضي دارند؛ مديراني كه به معناي واقعي كلمه مديريت مي‌كنند و منافع باشگاه و طرفدارانش را به هر چيز ديگر ترجيح مي‌دهند و با بازيكن‌سالاري مقابله مي‌كنند.

باشگاه آرسنال در چند سال گذشته يكي از قوي‌ترين آكادمي‌هاي فوتبال انگليس را به خود اختصاص داده است، تا جايي كه در حال حاضر نزديك به 10 بازيكن جوان خود را به صورت قرضي در اختيار ساير باشگاه‌هاي جزيره قرار داده و از اين راه درآمدزايي خوبي انجام داده است، ضمن اينكه در كنار درآمد حاصله، زمينه رشد و پيشرفت بيشتر اين جوانان براي حضور در تيم بزرگسالان باشگاه نيز فراهم شده است. آخرين نمونه اين انتقال‌هاي قرضي حضور يحيي سانوگو مهاجم 21 ساله فرانوس در باشگاه كريستال پالاس بود كه سودي يك ميليون پوندي را نصيب توپچي‌ها كرد. نكته جالب اينكه باشگاه قبل از واگذاري قرضي سانوگو هم قرارداد مالي او را شفاف مشخص كرد و هم اينكه قرارداد را براي 3 سال بيشتر تمديد كرد تا در صورت ستاره شدن اين مهاجم به راحتي او را از دست ندهد.

باشگاه بارسلونا با مدرسه فوتبال مطرح خود (لاماسيا) بسياري از ستاره‌هاي فوتبال حال حاضر دنيا را پرورش داده و از اين راه به درآمدهاي كلاني رسيده است؛ ستاره‌هايي كه هر يك بعد از پرورش يافتن در اين مدرسه فوتبال به باشگاه‌هاي بزرگ رفتند و براي خود اسم و رسمي پيدا كردند، از جمله جرارد پيكه، سسك فابرگاس، آندرس اينيستا و... حالا در آخرين مورد اين انتقالات، مارتين مونتويا مدافع 23 ساله بارسلونا با قراردادي قرضي و 2 ساله به ارزش 3 ميليون يورو (12 ميليارد تومان) راهي اينترميلان شده اما مديران بارسلونا پيشدستي كرده و از حالا با باشگاه ايتاليايي براي خريد دوباره اين بازيكن در سال 2017 به ارزش 8 ميليون يورو (32 ميليارد تومان) توافق كرده‌اند، ضمن اينكه با خود بازيكن هم براي حقوق سالانه‌‌اش در بازگشت به بارسلونا توافق كرده‌اند.

اما سرآمد تمام اين باشگاه‌ها كه راه و رسم بستن قراردادهاي حرفه‌اي بازيكنان را در فوتبال اروپا به همگان نشان داد، باشگاه آژاكس آمستردام است كه مدرسه فوتبالش هنوز در كل قاره سبز بي‌نظير است. مديران باشگاه هلندي با استعدادياب‌هاي خوبي كه در خدمت دارند، از هر نقطه جهان بازيكنان مستعد را شناسايي و جذب مي‌كنند و در پروسه 3 تا 5 ساله بازيكناني حرفه‌اي تحويل دنياي فوتبال مي‌دهند كه آخرين مورد آنها ممفيس ديپاي بود كه با قراردادي 24 ميليون پوندي (120 ميليارد توماني) راهي منچستر‌يونايتد شد؛ بازيكني كه خود با 300 هزار پوند به آژاكس پيوست و بعد از چند سال، سود سرشاري را به خزانه باشگاه واريز كرد. نكته جالب‌تر اينكه آژاكس هم بازيكنان قرضي زيادي در ساير باشگاه‌ها دارد اما قبل از واگذاري آنها قراردادهاي مالي‌شان را سفت و محكم بسته است تا حق طبيعي‌‌اش پايمال نشود.