تعداد مبتلایان به انحرافات جنسی
به گزارش پارس یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه در ارتباط با شیوع اختلالات پارافیلیا آمار دقیقی در دست نیست، گفت: «در ارتباط با شیوع اختلالات پارافیلیا آمار دقیقی در دست نیست و چون این مسایل در جامعه تابو محسوب میشود، بررسی و پژوهش روی آن سخت است و مردم هم همکاری لازم را در این زمینه ندارند.»
دکتر حسین ابراهیمیمقدم در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه در این باره گفت: «اگرچه در ارتباط با شیوع اختلالات پارافیلیا در جامعه آمار دقیقی در دست نیست اما آنچه در کلینیکها و سطح اجتماع دیده میشود حاکی از این است که تعداد مبتلایان به انحرافات جنسی بیش از آن چیزی است که تصور میشود.»
وی با اشاره به اینکه پارافیلیا به دستهای از اختلالات روانی -جنسی گفته میشود که فرد در ارتباط گرفتن با سوژه جنسی مشکل دارد ولی از نظر چرخه جنسی یعنی تحریک، برانگیختگی، اوج لذت جنسی، انزال و آرمیدگی دچار مشکل نیست، توضیح داد: «عمدتا افراد مبتلا به این اختلال از احساس حقارت رنج میبرند و خیلی مواقع اعتمادبهنفس پایینی دارند و معمولا باورها و اعتقادهایشان نسبت به دیگران ضعیفتر است و به همین خاطر از وجدان اخلاقی خوبی هم برخوردار نیستند.»
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با هشدار اینکه وجود چنین مشکلی در افراد متاهل میتواند باعث ایجاد اختلافات زناشویی شود، گفت: «از آنجا که برخی از بیماران مبتلا به پارافیلیا، متاهل هستند، به دلیل اینکه به روشهای مختلف غیر از تماس فیزیکی و برقراری رابطه زناشویی با همسر، دچار برانگیختگی و لذت جنسی میشوند به دنبال سیری جنسی، میل کمتری به برقراری رابطه با همسرشان دارند، درنتیجه در زندگی زناشویی دچار مشکل میشوند. مثلا در پارافیلیای یادگارخواهی فرد با دیدن لباس یا دیگر وسایل جنس مخالف لذت و دچار برانگیختگی جنسی میشود و اغلب حین رابطه با همسرش هم دوست دارد برای تحریک بیشتر از این وسایل کمک بگیرد. اما به دلیل اینکه نمیتواند درباره مشکل و آنچه که در ذهنش میگذرد با او صحبت کند، تلاش میکند کمتر به رابطه تن بدهد.»
وی در ادامه افزود: «در بیشتر موارد شریک زندگی فرد بیمار متوجه وجود اختلال در همسرش نمیشود مگر اینکه به دلیل کاهش روابط زناشویی و بیمیلی همسرش، شک و در این باره بیشتر کاوش کند و متوجه وجود انحراف جنسی در او شود. البته در برخی از انواع پارافیلیا مثل مالشی، چشمچرانی، بچهبازی، آزارگری و... هم ممکن است به دلیل شکایت فرد قربانی، مساله به امور قضایی و نیروی انتظامی کشیده و همسر بیمار متوجه وجود مشکل شود. هرچند ناگفته نماند که گاهی اوقات هم فرد قربانی به خاطر ترس از آبرو یا مسایل فرهنگی و... از رفتاری که با او شده، حرفی نمیزند در نتیجه بیمار مبتلا به پارافیلیا بیشتر به رفتارهایش ادامه میدهد.
این روانشناس بالینی در پایان با تاکید بر اینکه افراد مبتلا به این اختلال حتما به متخصص مربوطه مراجعه کنند، خاطرنشان کرد: «بیماران مبتلا به پارافیلیا، راحتتر از آنچه فکر میکنند درمان میشوند و تلفیقی از درمانهای شناختی رفتاری و همچنین جلسات رواندرمانی و دارودرمانی میتواند در بهبود آنها مفید باشد.»
ارسال نظر