570 شهر کشور در معرض تنش بیآبی/ کاهش 50 درصدی روانآبها در کشور
به گزارش پارس به نقل از فارس حمیدرضا تشیعی بعد از ظهر امروز در بازدید از تصفیهخانه گلپایگان اظهار کرد: تصفیهخانه گلپایگان دومین تصفیهخانه بزرگ استان اصفهان است که تامین آب شرب شهرهای گلپایگان، گوگد و گلشهر و روستاها و مجتمعهای آبرسانی روستاهای شهرستان را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز تصفیهخانه اضطراری گلپایگان از یک سال و نیم گذشته آغاز شده است، تصریح کرد: تاکنون 6 میلیارد و 500 میلیون تومان برای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل پروژه آبرسانی نیاز به 20 میلیارد تومان اعتبار دارد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در چند سال گذشته با کمبود اعتبارات مواجه بودیم و این امر موجب به تاخیر افتادن زمان بهرهبرداری این طرح شد.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کرد تا پروژه تعطیلی نداشته باشد، تاکید کرد: برای ادامه روند پروژه تصفیهخانه گلپایگان از اعتبارات ملی، داخلی و استانی و همچنین از اعتبارات تنش آبی و ماده 10 و 12 استفاده شده است.
تشیعی گفت: کارشناسان در حال بررسی این موضوع هستند که برای تسریع در روند پروژه با فاینانس و بخش خصوصی وارد مذاکره شوند که ادامه پروژه تا شهر گلشهر سریعتر به نتیجه برسد.
وی خاطر نشان کرد: پروژه تصفیهخانه گلپایگان در حال حاضر از 80 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و تجهیزات الکترومکانیکال و بخش فرآیندی آب نیز خریداری شده و در حال حمل است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیان کرد: در نشست امروز با حضور عوامل اجرایی پروژه و کارفرمای پروژه تصفیهخانه گلپایگان، پیشبینی شد حداکثر تا دو ماه آینده این تصفیهخانه در مدار بهرهبرداری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه گلپایگان یکی از مجهزترین تصفیهخانههای کشور است، ادامه داد: این تصفیهخانه مجهز به سیستم گندزدایی و فیلتراسیون است و امیدواریم با راهاندازی کامل تصفیه خانه آب شرب مردم شهرستان گلپایگان تامین و بلافاصله بعد از اتمام این پروژه عملیات اجرایی انتقال آب به گلشهر آغاز شود.
تشیعی همچنین از امکان توسعه تصفیهخانه گلپایگان خبر داد و گفت: چشمانداز تصفیهخانه معمولا 25 ساله است، اما در صورت افزایش جمعیت امکان توسعه آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه وارد چهاردهمین سال خشکسالی شدهایم، تاکید کرد: با توجه به بررسیهای انجام گرفته وضعیت بارندگی در سال گذشته 13 درصد و نسبت به بلندمدت 20 درصد کاهش داشته و روانآبها نیز 50 درصد در کل کشور کاهش داشته و با توجه به شرایط خاص کشور، 570 شهر کشور در معرض تنش بیآبی قرار دارند.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: با تلاش همکاران آب و فاضلاب کشور عملیات اجرایی تامین آب اضطراری شهرهای مشکلدار از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته، اما در شهرهای بزرگ نگرانی چندانی نداریم و اکثر شهرها در وضعیت سربهسر قرار دارند، اما دو شهر بندرعباس و سنندج در وضعیت خاص تامین منابع آبی قرار گرفتهاند و ستاد ویژهای برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است.
ارسال نظر