هیولایی در دریای خزر / سکانس غمانگیز زندگی در دل آب
به گزارش پارس به نقل از فارس آنچه که مازندران را از سایر مناطق مختلف ایران متمایز میکند، موقعیت طبیعی و جغرافیایی آن است؛ وجود دریای مازندران با ساحل زیبا بههمراه برخورداری از جنگل و کوهستان، این منطقه را به یکی از پرجاذبهترین مناطق گردشگری تبدیل کردهاست، بهویژه هنگام طلوع و غروب خورشید که بسیار دیدنی است.
همهساله قبل از آغاز فصل تابستان گردشگران بسیاری به شوق دیدن دریا به مازندران سفر میکنند اما این سفر تلخیهایی را برای برخی افراد به همراه دارد که هیچگاه نمیتوانند فراموش کنند.
طرحهای ساماندهی دریا از اول خرداد ماه امسال در مازندران بازگشایی میشود، متأسفانه برخی مسائل از جمله غرقشدگی سبب میشود زیباییهای دریا و سواحل مازندران تحتالشعاع قرار گیرد؛ همچنین در این میان نباید زحمات کسانی که شبانهروز برای حفظ جان مردم در سواحل استان حضور دارند نادیده گرفته شود.
* پیوند دریا با جنگل و کوه؛ جلوه حیرتآور سواحل مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه این ادارهکل مسئولیت کمیته اسکان و پذیرایی طرح ساماندهی دریا را برعهده دارد، اظهار کرد: این کمیته مسائلی از جمله آموزش مجریان طرح، نرخگذاری، مسائل مربوط اقامت و پذیرایی از مسافران و نظارت بر اماکن گردشگری بهویژه تأسیسات ساحلی را عهدهدار است.
دلاور بزرگنیا با بیان اینکه دریای مازندران دارای کرانه شمالی و جنوبی است، افزود: کرانه جنوبی محور ساحلی در حوزه ایران وجود دارد که بیش از 400 کیلومتر از این محور ساحل مازندران است که زیباترین نوار ساحلی کرانه جنوبی دریای مازندران است.
وی اضافه کرد: هرچه به غرب مازندران نزدیک میشویم ساحل با جنگل و کوه پیوند میخورد و زیباییهای آن به شکل حیرتآور و سحرانگیزی جلوه بیشتری دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآور شد: براساس نظرسنجیهای انجامشده از مسافران ورودی به مازندران بیش از 78 درصد مسافران علاقهمندی خود را از سفر به مازندران دریا اعلام کردند که این موضوع نشان میدهد دریا از یک جاذبه بیبدیلی برخوردار است.
این مسئول درباره رونق گردشگری دریایی، بیان کرد: از گذشته که در حد طرحهای شنا مطرح بوده فاصله گرفتیم الان از جتاسکی، شناورهای مختلف دریایی و اتوبوس دریایی به مردم خدمات ارائه میدهد.
بزرگنیا خاطرنشان کرد: در صورت احداث اسکلههای تفریحی و توریستی توسط سرمایهگذاران در چندین نقطه و همچنین شناورهای دریایی خریداریشده توسط سرمایهگذاران رنگ و جلوه مناسبتری از گردشگری را به نمایش میگذارند.
* بازگشایی طرحهای دریا از اول خردادماه امسال در مازندران
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، درباره طرح ساماندهی دریای مازندران، اظهار کرد: تمام اهتمام ما بر این است تا خدمات مناسبی به مسافران و مردم استان ارائه شود.
علی شادمان با اشاره به تجهیز و ساماندهی هشت طرح ساماندهی دریا در هشت شهر مازندران با اعتبار 80 میلیارد ریال، افزود: این طرحها با مشارکت 50 درصدی شهرداریها و استانداری مازندران تأمین اعتبار شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه امسال 92 طرح ساماندهی در دریای استان اجرا میشود، اضافه کرد: طرحهای ساماندهی دریا در سال 94 بهصورت دولتی، خصوصی و نیمهدولتی است.
این مسئول با تأکید بر اینکه کمبودها و نقصانها شناسایی میشود، اضافه کرد: برای سرویسدهی مناسب به مسافران و مردم استان تمامی کمبودها شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام میشود.
شادمان خاطرنشان کرد: هرجا که خارج از طرح ساماندهی دریا باشد، امکان حادثه وجود دارد، به همین دلیل توصیه ما به مردم این است که افراد از شنا کردن خارج از طرحهای دریا بهشدت پرهیز کنند.
وی با اعلام اینکه طرحهای ساماندهی دریا از اول خردادماه امسال در استان بازگشایی میشود، تصریح کرد: درخواست ما از تمامی رسانهها این است که در بحث رعایت بهداشت در سواحل، پیشگیری از غرق شدن افراد در دریا و رعایت و آموزههای فرهنگی فرهنگسازی کنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران با تأکید بر اینکه برای رسیدن به اهداف نیازمند مشارکت همه مردم هستیم، گفت: اگر همه امکانات را پای کار بیاوریم مشارکت، همراهی و فرهنگسازی درست در میان مردم اتفاق نیفتد موفق نمیشویم.
* استقرار قرارگاههایی برای جلوگیری از ترافیک در سواحل مازندران
فرمانده انتظامی مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: برنامه ما امسال بر این است که مانند سال گذشته طرح چند وضعیتی را دنبال کنیم.
سردار مسعود جعفرینسب بیان کرد: یکی از موضوعاتی که بهصورت جدی دنبال میشود بحث ترافیکی است مسافرانی که وارد استان میشوند، بهویژه در کنار دریا حضور پیدا میکنند با استفاده از ظرفیت پلیس راه و راهور قرارگاههایی در حاشیه دریا راهاندازی میشود که بتوانیم موضوعات ترافیکی را بهگونهای دنبال کنیم سبب آزار مردم نشود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان را درپیش داریم تلاشمان بر این است بهگونهای عمل شود افرادی که وارد مازندران میشوند، بتوانند استفاده لازم را از فضاهای موجود ببرند.
فرمانده انتظامی مازندران با اعلام اینکه یکی از اقدامات ما پیشگیری از سرقت است، اضافه کرد: در این امر تلاشمان از ظرفیت مدیریت طرحهای سالمسازی دریا استفاده کنیم.
جعفرینسب خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما، رفع مزاحمتها برای خانوادهها در شهرکهای ساحلی و موقعیتهای حاشیه دریا است تا اراذل و اوباش مشکلی برای خانوادهها بهوجود نیاورند.
وی با بیان اینکه با اراذل و اوباشی که قصد مزاحمت برای خانوادهها دارند بهصورت جدی برخورد میشود، گفت: تلاش ما این است تا خانوادهها بتوانند بیشتر از این فضاهای ساحلی استفاده کند و در این راستا در شهرکهای ساحلی نیز هماهنگیهایی با مدیریت شهرکها صورتگرفته تا موضوعات اخلاقی را کنترل کنند.
* همکاری نیروهای هلالاحمر در طرحهای ساحلی
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، بیان کرد: براساس تصمیمات کارگروه مرتبط در محل اجرای طرحهای ساماندهی دریا نیروهای هلالاحمر فعال هستند.
وی ادامه داد: در کنار طرحهای ساحلی، نیروهای هلالاحمر در نقاط کوهستانی و حادثهخیز در قالب طرح تابستانه در خدمت مسافران هستند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران با بیان اینکه 33 پایگاه ثابت، 16 پست موقت و تیم سیار هلالاحمر سواحل مستقر میشوند، اظهار کرد: در صورت تأمین و تخصیص اعتبار همانند سال گذشته نیروهای هلالاحمر در نقاط ممنوعه به کمک سایر دستگاهها وارد میشوند.
این مسئول با تأکید بر اینکه افرادی که برای شنا وارد دریا میشوند باید به این نکته توجه کنند که شنا در دریا با شنا در استخر و آبهای راکد بسیار متفاوت است، ادامه داد: توصیه ما این است افراد از شنا کردن در مناطق ممنوعه و حادثهخیز و خارج از ساعت کاری ناجیان غریق بهشدت پرهیز کنند.
ولیپور یادآور شد: در مجموع تا پایان تابستان امسال 4 هزار امدادگر در اجرای طرحهای تابستانه با جمعیت هلالاحمر مازندران مشارکت دارند.
* معرفی فرهنگ مازندران در اجرای برنامههای فرهنگی در طرحهای دریا
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در گفتوگو با فارس در شهرستان ساری، درباره اجرای برنامههای فرهنگی در سواحل استان، اظهار کرد: در نقاطی که طرحهای ساماندهی دریا اجرا میشود برنامههای فرهنگی و هنری تدارک دیده شده است.
احد جاودانی با بیان اینکه اجرای برنامههای فرهنگی و هنری به شهرستانهای آن نقاط واگذارشده است، گفت: برای اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از هنرمندان آن شهرستان استفاده میشود.
وی بیان کرد: رویکرد ما در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در طرحهای ساماندهی دریا معرفی فرهنگ و هنر، جاذبهها و آداب و رسوم غنی مازندران است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: نمایشگاه عکس، نمایشگاه خوشنویسی، نمایشگاه هنرهای تجسمی، اجرای موسیقی زنده، اجرای جنگ شادی، جشنواره بادبادکها و جشنواره مجسمههای شنی ازجمله برنامههای فرهنگی و هنری که در سواحل مازندران پیشبینی شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه بودجه اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از سوی ستاد ساماندهی طرحهای دریا پیشبینی شده است، اضافه کرد: امیدواریم هرچه سریعتر ابلاغ شود.
جاودانی خاطرنشان کرد: مسافرانی که وارد مازندران میشوند حتماً از نقاط اجرای طرحهای ساماندهی دریا استفاده کنند و از شنا در نقاط ممنوعه و خارج از ساعت اجری طرحها بهشدت خودداری کنند.
وی با اشاره به نقش مهم و اساسی رسانهها در راستای فرهنگسازی مردم برای استفاده از دریا، یادآور شد: برنامه ما این است که بروشورهایی برای ارائه تذکر و راهنماییهای لازم به مسافران چاپ شود و در ورودیهای استان در اختیار مسافران قرار گیرد.
* پایش مستمر بیش از 40 ایستگاه مختلف در دریای خزر
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتوگو با فارس در شهرستان ساری، با اشاره به بازگشایی طرحهای ساماندهی دریا از اول خردادماه امسال در مازندران، گفت: در طرح ساماندهی دریا، ایستگاههای مختلفی بهویژه مقر شنا بهمنظور پایشهای زیستمحیطی در دریا شناسایی شده است.
ناصر مهردادی خاطرنشان کرد: بیش از 40 ایستگاه مختلف در دریای خزر پایش مستمر طی این ایام داریم.
وی به نمونهبرداری و رصد ایستگاههای مختلف دریای مازندران اشاره کرد و ادامه داد: در صورت وجود مشکل آلودگی و یا مسائلی از این قبیل اطلاعرسانی صورت میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران با اشاره به اینکه امیدواریم مشکل خاصی را امسال در دریا نداشته باشیم، گفت: هموطنان در صورت داشتن پیشنهاد، انتقاد و مشاهده هرگونه تخلف زیستمحیطی مراتب را از طریق سامانه ثبت تخلفات زیستمحیطی 1540 ادارهکل حفاظت محیط زیست استان، اطلاعرسانی کنند.
به گزارش فارس، امیدواریم شاهد روزی باشیم که همه افراد با توجه به مسائل از شنا در خارج از طرحها جلوگیری کرده و با خاطرهای خوش و بهیادماندنی مازندران را ترک کنند و با آغاز تعطیلات اولین مکانی که به ذهن آنان خطور کرد، دریای مازندران باشد.
نمیدونم نظر من و کسی از مسولین مرتبط با دریای شمال را خواهد خواند یا نه اما بزگترین مشکل ساحل شمال تصرف ساحل از سوی برخی از سودجویان است که هر مسافری که به عشق دیدن دریا با انجا سفر میکند باید ساعتها جستجو کند تا شاید روزنه کوچکی به دریا پیدا کرده و ساحل و دریا را نظاره گر باشد و بقیه ساحل توسط کسانی که معلوم نیست چه جوری ویلا ساخته و برای چشم انداز ساحل خدا پولهای کلانی میگیرند پیشنهاد میکنم که استانداران گیلان و مازندران و گلستان یک جاده دو طرفه احداث کنند و ساحل دریای خزر را از انحصار متصرفان منابع ملی ازاد کنند
دریای خزر نه مازندران..