به گزارش پارس به نقل از تسنیم فرزاد هوشیار پارسیان در سی‌امین همایش مددکاران اجتماعی ایران که با عنوان  مددکاری اجتماعی و مسئولیت اجتماعی در سالن شهید باکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار شد، با اشاره به اینکه شهرها امروز از پیچیدگی‌های خاصی برخوردارند، افزود: با توجه به  پدیده‌های پیچیده درون شهرها، سازمان‌های بین المللی از جمله یونسکو و سازمان ملل نقش شهرداری‌‌ها را مهمتر از پلیس و دادگستری در کنترل آسیب‌های اجتماعی می‌داند.

وی با بیان اینکه کلانشهر تهران علاوه بر پدیده‌های پیچیده اجتماعی جزو شهرهای مهاجر پذیر نیز به شمار می‌‌آید، گفت:مهاجر پذیری منجر به آن شده که تهران حاشیه نشینی را نیز تجربه کند و این امر آسیب‌‌های اجتماعی را نیز گسترش می‌دهد.

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 10درصد از  15 هزار کارتن خواب تهران با بیماری واگیردار مواجه‌اند، گفت: برای بازگرداندن این افراد از نقطه سقوط به زندگی نه تنها بودجه شهرداری بلکه بودجه نفت هم به تنهایی پاسخگو نیست.

وی تصریح کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیازمند مددکاران اجتماعی مسئولیت پذیر است، چرا که با بودجه دولتی نمی توان این فضا را مدیریت کند.

زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی زنگ خطری جدی است

هوشیار پارسیان با اشاره به اینکه نکته حائز اهمیت دیگر اینکه جمعیت کارتن خواب‌های تهرانی از مردان به سمت زنان در حال افزایش است، افزود: زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی زنگ خطر و هشدار جدی برای تمامی دست اندرکاران حکومتی است.

هوشیار پارسیان تصریح کرد:برای مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند مشارکت تشکل‌های غیردولتی ، مؤسسات، سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ اقتصادی هستیم.

وی با اشاره به نگهداری و رسیدگی به 3 هزار کودک خیابانی در بیش از 10مرکز پرتو شهرداری تهران افزود: این کودکان در مراکز پرتو آموزش‌های اولیه زندگی را کسب کرده و از توانمند سازی در حوزه کار و فعالیت‌های هنری برخوردار می‌شوند تا از ورود به آسیب‌های اجتماعی پیشگیری شود.

وی ادامه داد:هم اکنون حدود پنج هزار کودک نیازمند، یتیم و بی سرپرست در حاشیه تهران شناسایی شده‌اند که برای کمک به این قشر باید سایر بخش‌های جامعه نیز مشارکت فعالتری داشته باشند.

مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه براساس تقسیم بندی‌های شهرداری، تهران به 374 محله تقسیم شده است، گفت: نمایندگان شهروندان در این محلات‌، آمار نیازمندان و آسیب  دیدگان را رصد و بانک اطلاعاتی دقیقی از محرومان و نیازمندان در محلات شهر تهران  تهیه کرده‌اند.

وی با اشاره به  اینکه پارلمان محلات  شرایط هویتی را به محلات بازگردانده و در شناسایی آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر هستند، افزود: فضا برای حضور مددکاران اجتماعی در خانه رفاه برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی مهیا است.

وی با تاکید بر اینکه باید اتفاق جدیدی را در شهر تجربه کنیم، افزود: اولین ماموریت شهرداری تهران در سال 94کاهش آسیب‌های اجتماعی است. امیدواریم شهری عاری از تکدی گری و آسیب‌های اجتماعی را تجربه کنیم.مشارکت و مسئوولیت پذیری بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و خیرین برای حمایت از اقشار نیازمند و آسیب پذیر در شهر تهران ضروری است تا از ورود این قشر به حوزه های پرمخاطره جلوگیری کنیم.

مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه برای بنگاه‌های اقتصادی داشتن پرونده اجتماعی پارامتر و امتیازی در مناسبت‌های بین المللی به شمار می‌آید،گفت: امروز در شهرداری تهران نیز بلند مرتبه سازان و شهرسازان مکلف به مسئولیت پذیری اجتماعی هستند.

وی با اشاره به تشکیل پرونده سی اس آر(مسئوولیت اجتماعی شرکت ها ) در بنگاه‌های اقتصادی، گفت: مطمئنا با بودجه دولتی نمی‌توان با آسیب‌های اجتماعی مقابله کرد، بنابراین از طریق این بنگا‌ه‌ها، تشکیل NGO‌ها  و مشارکت خیرین و کمک‌های مردمی می توان برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی  بودجه جذب کرد.

در سی امین همایش انجمن مددکاران اجتماعی ایران که با حضور شهیندخت مولاوردی؛ معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده و تنی چند از مسئولان برگزار شد، از مددکاران اجتماعی در حوزه آسیب‌های اجتماعی تقدیر به عمل آمد.