افزایش حقوق معلمان با طعم رتبه بندی
معاون شورای عالی آموزشوپرورش، از گره زدن طرح رتبهبندی با افزایش حقوق فرهنگیان انتقاد و تأکید نمود که هدف اصلی رتبهبندی افزایش حقوق نیست. برای برطرف شدن نیازهای معلمان، ابتدا باید از حداقل حقوق متناسب با شأن خود بهرهمند شوند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، در این شماره از خبرنامه «پُرسا» به طرح رتبهبندی معلمان و افزایش حقوق ایشان، استخدام نیروهای جدید در آموزش و پرورش، جزئیات آزمون استخدام نیروهای جدید، کمبود روحانی در مدارس مناطق محروم و سیاست وزیر برای به کارگیری بانوان در مسئولیتهای مدیریتی پرداخته خواهد شد.
افزایش حقوق معلمان با طعم رتبه بندی!
این روزها طرح رتبهبندی معلمان و افزایش حقوق ایشان، به نُقل اخبار آموزش و پرورش تبدیل شده است. اظهارنظر و گمانهزنیها درباره این طرح در حالی ادامه دارد که با گذشت حدود یک ماه از تصویب کلیات آن، هنوز جزئیات و معیارهای رتبهبندی معلمان اعلام نشده است. جالب اینکه سایت وزارت آموزش و پرورش طی فراخوانی گسترده از فرهنگیان برای ارائه «دیدگاه، نظر و پیشنهاد درباره شاخصهای طرح رتبهبندی معلمان» دعوت به عمل آورده است.
در همین حال، وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرده است که این لایحه، از مهرماه سال جاری به نحو احسن اجرایی خواهد شد و معلمان در چهار رتبه «پایه، ارشد، خبره و عالی» طبقهبندی میگردند. به گفته معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر، تمامی معلمان با سابقه بالای 6 سال مشمول این طرح میشوند و بیش از 90 درصد معلمان، ذیل رتبه یک این طرح قرار میگیرند و دست کم 180 تا 200 هزار تومان به حقوقشان افزوده میشود.
برخی از کارشناسان افزایش حقوق معلمان را بحث جدگانهای میدانند که نباید صرفاً در طرح رتبهبندی معلمان خلاصه شود. ضمن اینکه اهداف نظام رتبهبندی معلمان فراتر از وجه اقتصادی و معیشتی فرهنگیان است و نباید آن را تقلیل داد. از جمله احمد عابدینی، معاون شورای عالی آموزشوپرورش، از گره زدن طرح رتبهبندی با افزایش حقوق فرهنگیان انتقاد و تأکید نمود که هدف اصلی رتبهبندی افزایش حقوق نیست. برای برطرف شدن نیازهای معلمان، ابتدا باید از حداقل حقوق متناسب با شأن خود بهرهمند شوند؛ پس از آن باید اعلام شود که اگر معلمان میخواهند از مزایا و تسهیلات بیشتری برخوردار شوند، باید فعالیتهای پژوهشی انجام دهند.
علاوه بر این بحثهایی نیز درباره لزوم تصویب این طرح در مجلس مطرح شده است که هنوز دلیل عدم موافقت دولت از یک سو و اصرار مجلس بر این امر از سوی دیگر روشن نیست. امید که با شفاف شدن جزئیات رتبهبندی و دلایل آن، نهایتاً طرح بتواند به هدف اصلی خود متناسب با آنچه در سند تحول بنیادین آمده است، برسد.
وظیفه اصلی دانشگاه فرهنگیان گُم نشود!
در سال 94، آموزش و پرورش 5 هزار نیروی جدید استخدام مینماید. رئیس مرکز برنامهریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات با اعلام این خبر در آخرین روزهای سال 93، تأکید نمود که این نیروها ابتدا با برگزاری آزمون برای گذراندن دو نیمسال تحصیلی انتخاب میشوند و در پایان این دوره نیز در صورت موفقیت در آزمون احراز صلاحیتهای معلمی در مهر 95 به عنوان معلم جذب آموزش و پرورش خواهند شد. وزیر آموزش و پرورش نیز 24 فروردین 94 از برگزاری دوره یک ساله برای پذیرفته شدگان آزمون استخدامی (معلمان تازه وارد) خبر داده بود.
اما دکتر موسیپور، معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان، 23فروردین ماه در مصاحبهای روایت دیگری از آزمون استخدامی آموزش و پرورش مطرح کرد که با گفتههای وزیر آموزش و پرورش و معاون نیروی انسانی وزارتخانه تفاوتهای جدی داشت. طبق گفته موسیپور، دانشگاه فرهنگیان متولی برگزاری دوره آموزشی برای 5هزار استخدامی جدید آموزش و پرورش خواهد بود. براین اساس، دانشگاه فرهنگیان با برگزاری دورهی آموزش 6هفتهای، این 5هزار نفر را برای ورود به مدارس و گذراندن دوره عملی از مهر 94 آماده خواهد کرد.
علاوه بر تفاوت اظهارنظر دکتر موسی پور با مسئولین وزارتخانه، تاکید وی بر اجرایی شدن ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نیز قابل تأمل است. وی یکی از برنامههای اصلی دانشگاه فرهنگیان در سال 94 را تدارک شرایط لازم برای استفاده از ظرفیت ماده 28 اساسنامه دانشگاه است که طبق آن آموزش و پرورش میتواند در شرایط ضروری، از فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها نیرو جذب کند.
با توجه به کوتاه بودن دوره آموزشی بیان شده از سوی دکتر موسیپور این سؤال مطرح است که آیا در یک دوره 6 هفتهای امکان «تربیت» افراد متناسب با صلاحیتهای مورد نیاز معلمی وجود دارد؟ در صورت قرار گرفتن آموزش و پرورش در شرایط اضطرار و لزوم عمل به ماده 28 اساسنامه این دانشگاه (بهکارگیری فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها)، چه تضمینی وجود دارد که این شیوه جذب به رویه اصلی جذب نیرو در آموزش و پرورش تبدیل نشود؟ امید که مسئولین امر با پاسخ به این پرسشها، نگرانیها برطرف شود.
مدارس مناطق محروم، چشم انتظار روحانی
حضور و فعالیت روحانیون در مدارس عاملی مهم در ترویج فرهنگ دینی میان دانشآموزان خواهد بود. با این تفاسیر به نظر میرسد در حال حاضر بسیاری از مدارس کشور از حضور روحانی محروم هستند. 19 فروردین ماه، رییس اداره اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش درخصوص نسبت تعداد امامان جماعت مدارس گفت: «در تهران دوسوم مدارس روحانی دارند، اما هنوز در بسیاری از مناطق محروم روحانی نداریم. وی همچنین در ادامه ابراز خوشبختی نمود که در برخی شهرها مانند قم و مشهد 100 درصد مدارس امام جماعت دارند.» لازم به ذکر است که دی ماه سال گذشته، معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش از فعالیت 20 هزار روحانی در مدارس کشور خبر داده بود.
با این تفاسیر به نظر میرسد، بار کمبود روحانی در آموزش و پرورش بیشتر بر دوش مدارس مناطق محروم است و مدارس مناطق برخوردار سهم بیشتری از حضور روحانیون را به خود اختصاص دادهاند. از سویی دیگر باید گفت که مناطق محروم، بیش از شهرهای مذهبی نیازمند حضور روحانی هستند و مسئولین باید برای رفع نیازهای دینی و معرفتی دانش آموزان این مناطق، تلاش بیشتری نمایند.
مسئولیتهای مدیریتی در انتظار بانوان فرهنگی
هفته گذشته دکتر فانی در همایش «یاس مهربانی» با اعلام اینکه «مدیران زن پیگیرتر و اثربخشتر هستند»، گفت: «سپردن مسئولیت مدیریتی به خانم ها در آموزش و پرورش از جمله جهت گیریهای این وزارتخانه است». لازم به ذکر است وزیر آموزش و پرورش 10 شهریور ماه سال گذشته نیز با اعلام موضعی مشابه در اظهارنظری مدعی شد که بنا به تجربه، مدیریت زنان در حوزه های سرپرستی و نظارت نسبت به مردان قویتر است که شاهد آن طراوت و زیبایی ظاهری و معنوی مدارس دخترانه در مقایسه با مدارس پسرانه میباشد.
برخی کارشناسان معتقدند که به رغم اهمیت ملاحظات جنسیتی در اداره امور آموزش و پرورش، ملاک اصلی برای تفویض مسئولیتها به افراد باید تناسب شایستگیهای آنها با مسئولیت مربوطه باشد و نه عوامل فرعی و غیرضروری. لذا بهراحتی نمیتوان زنان را در سپردن مسئولیتها مقدم دانست.
150 تا 200 ............خندیدیم .
حقوق ما باید 5میلیون باشه ما تا اخر هستیم یا مرگ یا زندگی باعزت .
معلمان به تبعیض درحقوق ومزایا معترضند بهترین طرح آن است که حقوق ومزایای فرهنگیان با دیگر کارمندان یکسان شود در این باره سخن گویید نه بحثهای انحرافیمانند طرح رتبه بندی.
متاسفانه انتخاب بانوان برای مدیریت ها به لحاظ سیاسی بوده اما دراداره مدارس باتجربه ای که دارم ضعیف تراز آقایان است باعدم کارشناسی مدارس مابه سوی بی انضباطی وکم سوادی می رود.
چقدر معلمها بیچاره اند . خخخخخخ
ننن
مسئولین اموزش وپرورش در خوابند این طرحی که رتبه بندی خبره وعالی و... قبلا تو حکما اعمال شده ما خواهان رفع تبعیض بین فرهنگیان با سایر کارمندان هستیم نه رتبه بندی بین خود معلما . باباجان چرا حرف من حقیر متوجه نیستی .چطور با این وضع از پایه اول قبول شدی در عجبم
سلام
مشکل فرهنگیان با افزایش حقوق 180تومانی حل نمی شود .اول از همه باید سطح حقوق فرهنگیان با سایر ارگانها ونهادها هماهنگ شود بعد نظام رتبه بندی اعمال شود تا حس رقابت وپژوهش در بین آنان افزایش یابد .مثل افزایش حقوق کارکنان بانکهای دولتی که بدون هیچ دلیلی افزایش یافت.آن هم از افزایش 400تا900هزارتومانی.نمی دانم چراتا نوبت به قشر فرهنگی می رسد دنبال دلیل وادله می گرددند تا مبلغ کمی اضافه کنن.مگر یک فرهنگی دخل ومخارجش جهت تامین معاش زندگیش با دیگر کارکنان فرق می کند؟همه در یک جامعه زندگی میکنند ومخارج زندگی برای همه یکی است.خوراک ،پوشاک ،اجاره خانه،هزینه تحصیل فرزندان و......این مخارج برای همه کارکنان وکارگرانودیگر مشاغل وجود دارد.پس همه مشاغل باید از پایه حقوقی یکسانی برخوردار باشند بعد از آن تفاوتهاومهارتها باعث تفاوت حقوقی شوند.
تا وقتی نظام و مسئولین به دید هزینه به آموزش و پرورش نگاه کنند کاری درست صورت نخواهد گرفت و هرگونه صحبت در محافل درباره حقوق معلمین فقط ایجادهنیت برای سایر اقشار هست که بیشتر بتوتنند خودشان و کارشان را توجیح کنند آخر عافبت کشور جهان سوم همینه
این روزها چرا در مورد افزایش حقوق بازنشستگان فرهنگی بالاخص سال هشتاد و هفت و قبل از آن که از کمی حقوق در رنج و شرمنده خانواده خودشان هستند حرف نمی زنند و هر روز ما شاهد فاصله گرفتن حقوق شاغلین به بازنشستگان فرهنگی می باشند و آموزش و پرورش باید باور داشته باشد که بازنشستگان فرهنگی وابسته به سازمان بازنشستگی نمی باشند بلکه سی سال از بهترین دوران خود را در آموزش و پرورش خدمت کرده اند و بسیاری دارای تحصیلات دانشگاهی و مقاله و تالیف و تشویقات می باشند و سمت هایی چون آموزگاری دبیری معاون و مدیریت و ....... را در تجربه خود دارند و به خاطر سر و سامان دادن به وضعیت حقوقی شان علاقمند به رتبه بندی می باشند زیرا از همکاران شاغل فعلی خود کمتر ندارند و از طرفی آموزش و پرورش هر معلمی را با هر میزان سنوات خدمت و مدرک تحصیلی و نوع سمت با حقوق تقریبا یکسان بازنشسته کرده است که بازنگری به جهت رتبه بندی را برای سر و سامان دادن به این وضعیت طلب می کند و از طرفی بازنشستگان فرهنگی هرچقدر از زمان بازنشستگی آنها می گذرد فاصله حقوق شان با شاغلین بیشتر می شود و این پرسش مطره می شود مگر بازنشستگان بالاخص بازنشستگان سال هشتاد و هفت و قبل از آن گناه کرده اند که سی سال خدمت کرده اند و زودتر بازنشسته شده اند چرا یاید فاصله حقوقی شان با شاغلین همترازشان حداقل پنجاه درصد باشد البته اگر بازنشستگان فرهنگی دریافتی بیشزی بر حسب مشکلات زندگی خودشان داشته باشند معقول به نظر می رسد لذا خواستار بازنگری در حقوق می باشم.
کاش وزیر آموزش وپرورش هم مثل وزیربهداشت عرضه داشت وزرنگ بودالبته معلّمان چوب نمایندگان مجلس رامی خورند
تو سرشون بخوره 200000 تومن که نه 2 میلیون هم که زیاد بشه اینقدر گرانی هست و بیشتر خواهد شد که بازم بدتر میشه
هر روز بدتر از دیروز چیزیه که دهها سال است تجربه شده است
حقوق اینجوری،فقط واس ماس
چرا معلمی ک یه عمر حرص میخوره ک دانش اموز دانشش زیاد بشه و به جاهای بالا برسه بایدحقوقش پایین باشه ولی یک ابدارچی ساده برا مثال تو شرکت مجتمع فولاد باید ماهی 2 میلیون حقوقش باشه..این انصافه؟؟
قدیما معلما قشر اصلی جامعه بودن همه جوره بهشون توجه میشد الان دیگه نه..
کجای دنیا وارگانها و شرکت ها می گویند کتاب بنویس تا حقوقت زیاد شود واقعا مسخره است ما تو کلاس های 39 نفره درس می دهیم اعصاب خودمون رو از دست دادیم اونم پسرونه شما یک بچه رو تو خونه نمی تونی نگه داری
باسلام. بهتر است یک نکته به قشر معلمین که متوهم به مورد ظلم واقع شدن را دارند متذکر شوم. معلمین عزیز کسی برای شما نامه فدایت شوم نفرستاد که بیایید با حقوق پایین درس بدهید . شما خود با تلاش و کوشش و خواهش و چانه زنی به اموزش و پرورش آمدید. چه شده حالا توقع پنج میلیون حقوق دارید!!؟؟ سه ماه تعطیلات . برف بیاد تعطیل. باران تعطیل. کسی عطسه بکنه تعطیل. نسیمی به باد تبدیل بشه تعطیل. بخدا شرم آوره. کارگر بدبخت با هشتصد هزار تومان ماهیانه شاکره شما با اینهمه تعطیلی و تسهیلات که بهتون میدن دوقورت و نیم هم باقی دارید!؟؟؟ خطاب به وزیر محترمتان عرض کنم اگر کسی از پرسنل اموزشی معترضه خب بنده خدا را بفرستید دنبال کار دیگه که بیشتر بهش میدن!!!؟؟ مگه یه معلم دکتر است که اینقدر ..........
درکشوری که معلم شغل انبیا را دارد واقعا افسوس دارد که اینقدر تحقیر شود !
آقای بیت آلمان آب رو بریز همون جا که می سوزه
در پاسخ به بیت المال. شما خودت با هزار خواهش و تمنا در کجا بادمجان دور قاب می چینی.
با شعور دکتر و مهندس رو همین معلمان تحویل افراد ی مثل شما داده اند. ضمنا هر کسی که به موردی اعتراض میکنه خود مسئله و مورد را پاک نمیکنند. در آموزش مدرک فوق لیسانس و دکترا هم وجود داره که با معادل همین مدرک در سازمان های دیگر که کار مفیدشان روزی 2 ساعت هم نیست چند برابر حقوق می گیرند . در حالی که معلم از بدو ورورد به کلاس اگه درس هم نده به افرادی مثل شما آداب معاشرت یاد می دهد. بد نیست بدانی که ژاپن و مالزی از همین آموزش و پرورشی شما درکش نمی کنی پیشرفت کرده اند. درپایان خجالت بکش.
واقعا برای خودم متاسفم که معلم شدم،
آقای بیت المال تو تربیت شده معلمی اما در تربیت به دلیل اینکه معلم ناچار شده بود شغل دوم داشته باشه متاسفانه در تربیت تو کم کاری شد که تو اینجوری بیشعور شدی واگه مشکلات معلمان بیشتر بشه امثال بیشعور های مثل تو افزایش پیدا می کنه
آقای بیت المال شما هم مجبور نبودین کار گر شوید ودر ضمن شما هم می توانید مثل ما از حقوقتان دفاع کنید.
درجواب آن بنده خداکه حقوق معلمین راباکارگران مقایسه کردبایدبگویم اگربه قشری ظلم شدوآنان بدنبال حق خودترفتندآیابقیه اقشارهم که موردتبعیض قرارگرفته اندبایست هیچ کاری نکنند.دوما معلم درحقیقت ازحق توی کارگرهم دفاع می کندچون شعاراصلی اورفع تبعیض درجامعه است.وکسانی که ازاین شرایط نفع می برندچه خوب شمارابرعلیه حامیان اصلی خودتان تحریک می کنند.ضمنا تعطیلات بخاطردانش آموزان است نه معلم.نکته آخربنده فوق لیسانس فیزیک هستم وبه نظرشمادرخواست حقوقی به اندازه یک سوم یک پزشک عمومی زیاداست.اگه مدرسه رفته باشی سختیکاررادرک خواهی کرد
آخه معلم ها مگه اندازه یک کارگر کار میکنن بیشتر خونه هستن درسال چند ماه تعطیل هستن مزایا زیاد دارن تازه خدای الان معلمها درس و زمان کلاسو میکشنن بعد نمره کیلویی میدن
اقای یا خانم بیت المال خفه .بمیررررررررررررررررررررررررررر
بیت المال دو کلمه هم از مادر عروس بشنو.........................
بیت المال .خَفَه .بمیر........................
خدمت اونی که میگه مگه معلم دکتره که حقوق بگیره بدبخت همون دکتر هم دانش آموز ما بوده بدبخت حیف که در شان معلم نیست به کسی توهین کنه ما حاضریم جمعه هم بریم مدرسه هنوز نمیفهمی تعطیلی بخاطر دانش آموز هست نه معلم
سلام واقعا چرا وزیر آموزش و.پرورش درکی از کار معلمین و زحمتی که می کشن نداره چرا آقای فانی تشریف نمیراند یک روز سر کلاس بدون خدمه ببینن چه قدر خسته میشوند
بله ما با عشق آمدیم و معلم شدیم در این شکی نیست ما به انتخاب خودمان معلم نشدیم بلکه از طرف خدا به خاطر انسانیت و اخلاق و قلب مهربونونمون انتخاب شدیم کسی که لیاقت معلمی نداشته باشه در این شغل دوام نمی اورد
ولی تامین معیشت با این حرفا جداست تا معلم دغدغه معیشتی داره نمی تونه جامعه را بسازد و زیر بنای هر جامعه را معلمین می سازند نه پزشکان و مهندسان اول معلمین
کار مفید معلمان بیشتر از تمام کارمندان است ما تو مدرسه نه آبدارچی داریم نه چایی از صبح که کلاس میریم و وقتی که خونه می یایم از سردرد دیگه کاری نمیتونیم انجام بدیم واقعاً حقوق معلمان باید این باشد....
باسلام تازماني كه معلم دغدغه ي معيشتي داردجامعه رشدوپيشرفت وتعالي نخواهدداشت.پس مسئولين دلسوزنظام به فكرجامعه باشيد.
يكي از این اختلا س های آقا زادها را برای معلم ها بگذارید.آخه شما در مورد قشر ما چی فکر کردید که با این مبلغ نا چیز میخواید همه چیزو تموم کنید.به مرگ میگیرید که به تب راضی بشیم.حقوق خودتون چقدره؟