تنها رد پاي كلش در بنياد بازيهاي رايانهاي
خروج ميليوني ارز زير سايه بيخبري بنياد ملي بازيهاي رايانهاي/ «Clash of Clans» چيست؟+ تصاوير
البته كساني هم هستند كه صرفاً بر اساس علاقه بازي ميكنند اما در طول بازي به آنها هم پيشنهاد فروش اكانتشان داده ميشود.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- خروج ميليوني ارز زير سايه بيخبري بنياد ملي بازيهاي رايانهايبازي محبوب «Clash of Clans» (برخورد قبايل) در طول ايام عيد نوروز پاي ثابت مهمانيها بود.
بازي محبوب «Clash of Clans» (برخورد قبايل) در طول ايام عيد نوروز پاي ثابت مهمانيها بود. امروز ديگر تماشاي كساني كه با دقت در حال ارتقاي اكانت بازي خود هستند يا در حال آماده شدن براي يك war هستند، كار عادي شده، آنها بازي «Clash of Clans» را نصب كرده و به خود هيجان تزريق ميكنند. هيجاني رايگان اما وقتگير كه اين روزها پاي پول و معاملات غير قانوني اما سودآور نيز به آن باز شده است.
بازي آنلاين و رايگان «Clash of Clans» در عمر سه ساله خود آنقدر شهرت پيدا كرده است كه براي معرفي آن نيازي به توضيحات طولاني نباشد. بازياي كه ميليونها نفر را در سراسر جهان از جمله ايران به خود مشغول كرده و روزانه بيش از 100هزار كاربر جديد به آن ميپيوندد.
«Clash of Clans» چيست؟
بازي كلش آف كلنز (Clash of Clans) يك بازي استراتژيك است. اين بازي را ميتوان دومين بازي آنلاين محبوب شده در ميان ايرانيها دانست. اولين بازي كه در اين زمينه به شهرت جهاني رسيد و ايرانيها هم از آن استقبال كردند، «تراوين» بود، بازي متعلق به شركتي آلماني است كه مجوز فعاليت دامنه داتآيآر آن نيز از طرف بنياد ملي بازيهاي رايانهاي صادر شده بود اما بعد از چند سال فعاليت از سوي كارگروه مبارزه با مصاديق محتواي مجرمانه فيلتر شد، اما سايتهاي مشابه آن با عناوين ديگري هم اكنون در حال فعاليت هستند. «Clash of Clans» محصول شركت «Supercell» است. اين شركت فنلاندي در زمينه ويدئو گيم فعاليت دارد. اين شركت از سال 2010 فعاليت خود را آغاز كرده و به غير از «Clash of Clans» بازيهاي پرمخاطب ديگري مانند «Boom Beach» و «Hay Day» را نيز عرضه كرده است كه آنها هم مانند كلش آف كلنز بازيهاي آنلاين هستند. ساختار«Clash of Clans» مانند اكثر بازيهاي استراتژيك آنلاين بر اساس ايجاد يك سرزمين و همكاري با سايرين براي پيروزي در نبرد با ساير رقبا است. ايجاد حس همكاري و رقابت كه عامل اصلي محبوبيت بازيهاي آنلاين به شمار ميرود نيز در اين بازي به خوبي رعايت شده است.
تنها رد پاي كلش در بنياد بازيهاي رايانهاي
محبوبيت بازي كلش آف كلنز آنقدر بالا است كه مديران ارشد ورزش كشور در يك جلسه رسمي مشغول بازي كردن باشند بدون اينكه متوجه باشند دوربينهاي تلويزيون اقدام آنها را ثبت و ضبط كرده است. بهرام شفيع، مجري برنامه ورزش و مردم اين نكته را در برنامه تلويزيوني كه معاون وزير ورزش نيز حضور داشت، افشا كرد. شفيع گفت: «در جلسه هم انديشي الزامات و اقدامات بازاريابي بچههاي فيلمبردار ما صحنههاي خوبي را شكار كردهاند. آنها از يكسري رؤساي فدراسيون فيلم گرفتهاند كه در اين جلسه مشغول بازي كردن«كلش آف كلنز» بودند! آيا واقعاً اين شايسته است كه در چنين جلسهاي همه موبايل به دست بگيرند و بازي كنند؟»
به رغم موفقيت «Clash of Clans» در سطح جهاني و در ميان مخاطبان ايراني، بنياد بازيهاي رايانهاي تا به حال توجه خاصي به اين بازي نداشته و به دليل در دسترس نبودن مديرعامل اين بنياد، اين امكان فراهم نشد تا از برنامه آتي اين بنياد درباره «Clash of Clans» باخبر شود! تنها اشاره اينكه ميتوان از كلش آف كلنز در سايت بنياد ملي بازيهاي رايانهاي مشاهده كرد درآمد روزانه پنج ميليون دلاري اين بازي است! درآمدي فوقالعاده براي يك بازي كه بخشي از آن نيز از سوي ايرانيها پرداخت ميشود. با جستوجوي كوتاهي در فضاي مجازي سايتهاي زيادي را با موضوع خريد و فروش اكانت كلش آف كلنز و «gem» در دسترس خواهد بود.
«Clash of Clans» نماي نزديكتر
كلش آف كلنز بازي رايگاني است. اما شركت توليدكننده بازي را به نوعي طراحي كرده است كه كاربر براي داشتن موقعيت بهتر پول خرج كند. درآمد بازي نيز از اين طريق تأمين ميشود. در «Clash of Clans» نوعي بيت كوين (پول مجازي) به نام «gem» فعال است كه كاربر با پرداخت دلار بستههاي جم را خريداري ميكند و از آن طريق امكانات بيشتري در بازي به دست ميآورد. محسن جوان 18 سالهاي است كه در زمينه بازي كلش آف كلنز فعاليت دارد و در سايت خود كساني را كه كلش بازي ميكنند، راهنمايي ميكند. محسن در سايتش امكان خريد «جم» را براي بازيكنان دارد. وي در گفت و گو با «جوان» درباره اين بازي و نحوه خريد و فروش اكانت و خريد «جم» ميگويد: «كلش به دليل موضوع بازي و گرافيك بالايش مخاطبان زيادي دارد، در گروهي كه خودم در آن هستم از بچه 9 ساله تا فرد 47 ساله نيز حضور دارند. يكي از دلايلي كه باعث ميشود كلش محبوبيت خود را حفظ كند، اين است كه حداقل ماهي يك بار بازي آپ ديت (به روز) ميشود و اضافه شدن امكانات جديد به آن اضافه ميشود.»
محسن ميگويد: «برخي از افراد كارشناسان خريد و فروش اكانت كلش هستند به طوري كه با چند گوشي همراه به صورت همزمان چند اكانت را ارتقا ميدهند و بعد آنها را ميفروشند. البته كساني هم هستند كه صرفاً بر اساس علاقه بازي ميكنند اما در طول بازي به آنها هم پيشنهاد فروش اكانتشان داده ميشود.»
قيمت اكانتها بر اساس سطح هر اكانت تعيين ميشود. اكانتهايي بالاي 100، قيمتهايي بالاي 900 هزار و يك ميليون تومان دارند. اقدامي كه به صورت توافقي ميان خريدار و فروشنده صورت ميگيرد. محسن ميگويد:«خود بازي امكان انتقال لينك را دارد اما ميتوان اكانت را از طريق جيميل نيز منتقل كرد. البته در اين بين بسياري افراد فريب قيمتهاي بالا را ميخورند و اكانتشان از دستشان خارج ميشود.»
اين فعال بازي «Clash of Clans» در پاسخ به اين سؤال كه آيا خود بازي هم در آخر براي برندگانش جايزهاي در نظر ميگيرد يا نه، ميگويد: «در انتهاي بازي اگر جزو سه گروه برنده باشيد كه كار بسيار سختي است، از طرف بازي به شما بستههاي رايگان«gem» داده ميشود.» اين به آن معنا است كه همه هزينههايي كه براي خريد و فروش اكانت انجام ميشود هيچ گونه بازگشت سرمايهاي براي خريدار نخواهد داشت!
نرخ «جم» در دست واسطهها
به دليل تحريمها سايت رسمي «Clash of Clans» امكان خريد «جم» را براي ايرانيها ممنوع كرده است. از اين رو ايرانيها براي بازي كردن و خريد «جم» مجبور ميشوند از طريق «VPN» وارد سايت خريد شوند. بسياري از افراد نيز ترجيح ميدهند «جم» را از واسطههاي ايراني بخواهند؛ كساني كه با تهيه«gift card» از سايت اصلي بستههاي 500، 1200، 2500، 6500 و 14000 جمي را خريداري ميكنند. اين بستهها از قيمت 4/99 دلار تا 99/99 دلار متغير است. محسن ميگويد:« واسطهها بر اساس ميزان خريد حقالزحمهاي را از خريدار ميگيرند كه تقريباً بين 3 تا 15 هزار تومان است.» البته بايد يادآور شد كه قيمت بستههاي «جم» بر اساس انصاف واسطه بالا و پايين ميشود. محسن ميگويد: در شبكههاي مجازي موبايلي مانند «لاين» پيشنهادهاي خيلي پاييني براي فروش «جم» وجود دارد كه معمولاً كلاهبرداري هستند و پول خريدار و اكانتش از بين ميرود.!»
اين بازيكن حرفهاي «Clash of Clans» اين توصيه را هم به دوستداران بازي ميكند كه اگر ميخواهيد واقعاً از هيجان بازي لذت ببريد براي آن پول خرج كنيد!
فعلاً تب كلش آف كلنز فراگير شده و تا پيدا شدن يك جايگزين براي آن مخاطبان ايراني همچنان با اشتياق صفحات گوشيهاي هوشمند خود يا تبلتهايشان را نگاه ميكنند و در بازي محو ميشوند؛ بازي كه به رغم سود آوريهاي قانوني و غير قانوني آن و ايرادات اخلاقي مانند چتهاي خلاف اخلاق در محيط بازي كه منجر به درگيريهاي خانوادگي نيز شده است، بنياد ملي بازيهاي رايانهاي هيچ طرحي براي آن ندارد.
من متعهلم و با همسرم ۳ سال هست که بازی میکنیم خلاصه بگم که من زندگیم داره از هم میپاشه!!! فقط به خاطر همین بازی لعنتی!!
بهترين بازي دنيا
چیز بدی هم در مقابل جامعه ما نیست,
یک سر گرمی جالبی بود و هرگز نتوانست برمن اثری بگذارد.