پارس گزارش می دهد:
کار دشوار تعیین هویت قربانیان وینگز/ در کابین خلبان یک هواپیما چگونه باز میشود؟+ تصاویر
قول داد: "یک روز کاری خواهم کرد که تمام سیستم را عوض خواهد کرد و همه اسمم را خواهند دانست و مرا به یاد خواهند داشت."
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- محققان می گویند که آندریاس لوبیتز، کمک خلبان پرواز شماره ۹۵۲۵ بارسلون به دوسلدورف خطوط هوایی جرمن وینگز آلمان که سه شنبه پیش در آلپ فرانسه سقوط کرد، زمانی پیش از آنکه گواهینامه خلبانی اش را دریافت کند برای تمایل به خودکشی تحت معالجه قرار گرفته بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، ظن آن می رود که لوبیتز ۲۷ ساله عمدا هواپیما را به زمین زده باشد که باعث مرگ ۱۵۰ سرنشین آن شد.
مقام ها در دوسلدورف آلمان گفتند که تحقیقات تا این لحظه هیچ سرنخی در مورد انگیزه واقعی کمک خلبان به دست نداده است.
تاکنون دی ان ای ۸۰ نفر از قربانیان در محل سقوط کشف شده است.
کریستوف کومپا دادستان عمومی دوسلدورف گفت که لوبیتز "چندین سال" پیش از آنکه خلبان شود "براساس اسناد موجود به دلیل تمایل داشتن به خودکشی تحت معالجه روانپزشک قرار گرفته بود."
اما او افزود: "در دوره بعد از آن تا این اواخر، او به پزشک مراجعه می کرد، اما در نسخه ها و یادداشت های پزشکی هیچ نشانه ای از تمایل به خودکشی یا تعرض علیه دیگران ثبت نشده است."
زمان دقیق پرونده معالجات لوبیتز هنوز فاش نشده است.
لوبیتز در سال ۲۰۰۸ برای آموزش خلبانی در لوفتانزا ثبت نام کرد و در سال ۲۰۱۳ خلبان شد. به گزارش رسانه های آلمانی یک دوره افسردگی جدی در سال ۲۰۰۹ در او تشخیص داده شدکه به خاطر آن برای یک سال و نیم تحت معالجه بود.
کومپا گفت: "هنوز شواهدی نیست که کمک خلبان پیش از حادثه چیزی در مورد کاری که فرض می کنیم می خواست انجام دهد گفته باشد و ما نامه ای یا چیزی شبیه آن نیافته ایم که حاوی یک اعتراف باشد."
به علاوه او گفت که محققان در محیط زندگی شخصی، خانوادگی یا حرفه ای او چیزی نیافته اند که سرنخی از انگیزه او به دست دهد.
پیشتر گزارش ها درباره وضعیت بینایی او - احتمالا جداشدگی شبکیه - منتشر شده بود اما کومپا گفت هیچ سندی در مورد مشکلات بینایی که ناشی از یک "بیماری جسمی" باشد وجود ندارد.
گمانه زنی های زیادی در مورد زندگی عشقی لوبیتز وجود دارد. یک گزارش تایید نشده حاکیست که دوست دختر او باردار بود و یک دوست دختر سابق او می گوید که لوبیتز سال گذشته گفته بود دست به کاری به یاد ماندنی خواهد زد.
دوست سابق لوبیتز گفت او سال گذشته قول داد: "یک روز کاری خواهم کرد که تمام سیستم را عوض خواهد کرد و همه اسمم را خواهند دانست و مرا به یاد خواهند داشت."
یک مراسم رسمی برای سرنشینان پرواز بارسلون به دوسلدورف روز ۱۷ آوریل در کلیسای جامع کلن آلمان برگزار خواهد شد.
کار دشوار تعیین هویت قربانیان هواپیمای جرمنوینگز
قطعات متلاشی شده هواپیمای سقوط کرده شرکت جرمنوینگز در محوطهای به مساحت دو تا چهار هکتار پراکنده است. کارشناسان معتقدند شناسایی و تعیین هویت جسد قربانیان بسیار دشوار است و چند هفته طول میکشد.
شش روز پس از سقوط ایرباس مسافربری شرکت هوایی جرمنوینگز که از بارسلون عازم دوسلدورف بود، ماموران پلیس و کارشناسان آلمانی و فرانسوی در برابر وظیفه دشوار احراز هویت قربانیان قرار دارند.
از آنجا که هواپیمای آلمانی در کوههای آلپ فرانسه سقوط کرده سرپرستی عملیات جستجو و شناسایی جسد قربانیان را ماموران این کشور بر عهده دارند.
هواپیمای آلمانی ۱۴۴ مسافر و ۶ نفر خدمه داشت که همه، از جمله ۷۵ شهروند آلمان جان خود را از دست دادهاند. در روزهای گذشته صدها قطعه از جسد متلاشی شده قربانیان پیدا و جمعآوری شده و جستجو همچنان ادامه دارد.
آغاز شناسایی در محل
در درهای نزدیک محل حادثه یک آزمایشگاه موقت برپا شده که دهها متخصص آلمانی و فرانسوی در آن مشغول به کار هستند. دهها نیروی کمکی نیز در کوهها و میان صخرههای اطراف در جستجوی نشانهای از قربانیان هستند.
تصویرهای هوایی دشواری کار را به خوبی آشکار میکند. گزارشهای مختلف مساحت محل حادثه و پراکندگی بقایای هواپیما و جسد قربانیان را دو تا چهار هکتار گزارش کردهاند.
افزون بر این، جستجوها در منطقهای کوهستانی و دشوارگذر با اختلاف ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر در جریان است. برف و باران در روزهای گذشته نیز بر مشکلات میافزاید.
بازماندگان قربانیان روز گذشته (شنبه ۲۸ مارس/۸ فروردین) در محل حادثه گردهم آمدند و مراسم یادبودی برای از دست رفتگانشان برگزار کردند.
امدادگران و ماموران آلمانی و فرانسوی یافتههای خود از محل حادثه را جمعآوری کرده، مکان مربوط را با پرچم کوچکی علامت میگذارند و در نقشه ثبت میکنند.
مساحت محل حادثه و پراکندگی بقایای هواپیما و جسد قربانیان، دو تا چهار هکتار گزارش شده است
مساحت محل حادثه و پراکندگی بقایای هواپیما و جسد قربانیان، دو تا چهار هکتار گزارش شده است
نشانههای تشخیص هویت
یافتههای امدادگران سپس با هلیکوپتر به آزمایشگاه موقتی که در درهی نزدیک محل حادثه برپا شده منتقل میشود. آزمایشگاهی در پاریس هماهنگی این فعالیتها را که زیر نظر دادستانی فرانسه انجام میشود بر عهده دارد.
خبرگزاری آلمان روز یکشنبه، نهم فروردین از قول پاتریک تورون، جانشین رئیس تحقیقات فنی جنایی ژاندارمری فرانسه گزارش داد که هنوز نمیتوان بهطور قطع گفت که بقایای جسد چند نفر در میان صخرهها قرار دارد.
به گفته تورون کسانی که در این بخش همکاری میکنند، مانند بازمانندگان قربانیان، فشار غیرقابل تصوری را متحمل میشوند و به همین دلیل برای آنها نیز مشاورههای روانپزشکی تدارک دیده شده است.
کارشناسان پزشکی قانونی برای شناسایی و احراز هویت قربانیان اطلاعات مختلفی را گردآوردهاند. در روزهای گذشته از اعضای خانواده و نزدیکان قربانیان نمونه "دیانای" (DNA) گرفته شده است.
از محل سکونت سرنشینان و خدمه هواپیمای سقوط کرده نیز هر گونه اطلاعاتی درباره آنها جمع آوری شده است؛ از اطلاعات پزشکی مانند وضعیت دندانها تا نشانهها و لوازم شخصی نظیر انگشتر و گوشواره.
منتفی نبودن نقص فنی
پاتریک تورون میگوید خدمه هواپیما در مواردی از طریق باقیماندههای اونیفورم قابل شناسایی هستند. دادستانی فرانسه کمک خلبان هواپیما، "آندریاس ال." را مسئول این سانحه اعلام کرده و میگوید سقوط هواپیما عمدی بوده است.
روزنامه آلمانی "بیلد آم زونتاگ" (نسخه یکشنبه "بیلد") به نقل از ماموران تحقیق فرانسه گزارش داده که بقایای جسد کمک خلبان ۲۷ ساله پیدا شده و هویت آن از طریق مقایسه "دیانای" صورت گرفته است.
منابع رسمی هنوز این خبر را تائید نکردهاند. در همین حال کارشناسان فرانسوی، مستقل از بررسی و نظریه دادستانی، درباره احتمال سقوط هواپیما به علت نقص فنی تحقیق میکنند.
ژان پیر میشِل، سرپرست هیئت تحقیق فرانسوی، با اشاره به گمانهزنیها درباره "مشکلات روانی عمیق" و افسردگی کمک خلبان میگوید، "شخصیت" کمکخلبان "سرنخی مهم" در تحقیقات است، اما تنها سرنخ نیست.
تاکنون جعبه سیاه دوم هواپیما که اطلاعات فنی پرواز در آن ثبت میشود پیدا نشده است. صداهای ضبط شده از داخل کابین خلبان در دقایق پیش از سقوط، مبنای ارزیابیهایی است که به متهم کردن "آندریاس ال." منجر شده.
از میان ۷۲ مسافر آلمانی این هواپیما، ۱۶ دانشآموز و ۲ معلم از مدرسهای در ایالت نوردراین وستفالن آلمان بودهاند. همکلاسیهای ۱۶ دانشآموز قربانی سانحه هوایی به یاد آنها شمع روشن کردند. این دانشآموزان همراه با دو معلم از یک دبیرستان شهر "هالترن" واقع در ایالت غربی نوردراین وستفالن حضور داشتهاند. آنها در چارچوب مبادله دانشآموزان مدارس اروپایی به نزدیکی بارسلون رفته بودند.
دو خبرنگار ایرانی نیز از قربانیان هستند. میلاد حجتالاسلامی و حسین جوادی برای پوشش خبری بازیهای فوتبال به اروپا سفر کرده بودند.
ماریا رادنر خواننده اپرا که برای شرکت در یک فستیوال به بارسلون سفر کرده بود نیز در میان قربانیان این حادثه هوایی است.
در کابین خلبان یک هواپیما چگونه باز میشود؟
با سقوط هواپیمای شرکت هوایی "جرمن وینگز" و بحثی که درباره شیوه باز کردن در کابین خلبان در هواپیماهای بزرگ "ایرباس" پیش آمده، نظرها به شیوه باز و بسته شدن در کابین خلبان جلب شده است.
در کابین خلبان هواپیما از داخل با یک چفت بسته میشود. امروزه در کابین خلبان را از بیرون هم میتوان باز کرد، اما برای این کار خدمه هواپیما یک کد دارند که باید فقط نزد خودشان باشد و مسافران به آن دسترس ندارند.
امکانات ایمنی هواپیماها، به ویژه پس از انفجارهای مهیب ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ پیچیدهتر و مجهزتر شده است. باز و بسته کردن در کابین خلبان دیگر به راحتی گذشته نیست و تنها با دادن کد رمز امکانپذیر است.
امروزه در هواپیماهای مدرن شیوههای گوناگونی برای بستن در کابین خلبان وجود دارد: نخست آن که خود در از جنس محکمی است که با سه قفل الکتریکی بسته میشود. بالای در یک روزن "چشمی" هست که از درون کابین میتوان بیرون را دید زد. به علاوه خلبان و دستیاران او در کابین میتوانند از طریق دوربین ویدیو در جریان اوضاع بیرون و بخش مسافران قرار گیرند.
از درون کابین با سه دکمه "عادی"، "بسته" و "باز" میتوان در ورودی را کنترل کرد. افزون بر این، در کابین و کنار دست خلبان، یک صفحه کنترل هست با تعدادی شاسی و دو چراغ سبز و قرمز. خلبان با گوشی تلفن میتواند با خدمه هواپیما صحبت کند. به علاوه یک اهرم احتیاط هست برای مواقع اضطراری. و دست آخر دستگاه حساسی که هرگونه فشار خارجی را به خلبان یا افراد درون کابین اطلاع میدهد.
محافظت از سرنشینان کابین
در حالت عادی خلبان و دستیار او در کابین هستند و در بسته است. در این مواقع نمیتوان در را از بیرون باز کرد و وارد شد. اگر دکمه روی حالت "عادی" باشد، به معنای این است که در چفت است اما سه قفل الکتریکی روی در فعال نیستند.
چنانچه یکی از خدمه هواپیما بخواهد وارد کابین شود، باید اول به خلبان تلفن کند و سپس با ضربهای به او خبر دهد که پشت در منتظر است. خلبان دکمه در را روی "باز" قرار میدهد و عضو تیم پرواز میتواند داخل شود. بلافاصله پس از ورود او در دوباره روی حالت "عادی" قرار میگیرد.
اگر کسی قصد داشته باشد بدون تلفن قبلی و با فشار وارد کابین شود، خلبانها بلافاصله متوجه حالت غیرعادی میشوند و دکمه را روی حالت "بسته" قرار میدهند؛ سه قفل الکتریکی به شکل خودکار فعال میشود و این ورود را برای افراد غیرمجاز ناممکن میکند.
امکان دسترسی به خلبان
ممکن است مواردی اورژانس پیش بیاید، مثلا وقتی که خلبان هواپیما حال بدی پیدا کند یا بیهوش شود، و لازم باشد که خدمه بتوانند وارد کابین شوند.
در این حالت خدمه کابین یک کد یا رمز عبور دارند که با تایپ کردن آن روی دستگاهی در کنار در، روی قفل به طور خودکار علامت "باز" ظاهر میشود. در این لحظه در درون کابین ناخدا از موضوع باخبر میشود. اما اگر به هر دلیل نتواند واکنشی نشان دهد، پس از ۳۰ ثانیه قفل در تنها به مدت ۵ ثانیه برداشته میشود و همکار مربوطه میتواند وارد شود و کار خود را انجام دهد.
در صورتی که خلبان مشکوک شود که کسی به صورت غیرمجاز قصد ورود دارد، میتواند با زدن روی دکمه "بسته" در را دست کم برای ۵ دقیقه مسدود نگه دارد تا کسی وارد نشود. این مدت در هواپیماهای مدرن بیشتر هم شده است تا از هرگونه اقدامی برای ورود غیرمجاز به کابین هدایت هواپیما جلوگیری شود.
ارسال نظر