پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- اعمال تجاوز جنسی که گاه به صورت گروهی و سیستماتیک صورت می گیرد، به عنوان یک وسیله و ابزار جنگِ روانی برای تحقیر دشمنان و تخریب روحیه آنان، به کار می رود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، تجاوزات سیستماتیک در طی جنگ جهانی اول، دوم و برخی جنگ های داخلی از جمله یوگسلاوی و رواندا نمونه ای از این تاکتیک می باشد.

در جنگ جهانی اول، تجاوز جنسی توسط سربازان آلمانی در سراسر بلژیک به عنوان یک سلاح جنگی به کار رفت.

طی جنگ جهانی دوم، ارتش و دولت ژاپن از تجاوز و فحشای اجباری و سیستماتیک علیه زنان و دختربچه های آسیای جنوب شرقی استفاده کردند.

نیروهای نظامی ژاپن حدود 200 هزار دختربچه و زن از کشورهای چین، کره، فیلیپین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا را تحت عنوان «زنان آرامبخش» برای تقويت و تازه کردن قوای جنگی سربازان، به بردگی جنسی درآورده و آنها را به مناطق جنگی انتقال و محبوس کردند.

این زنان، در طول مدت حبس، حق رد درخواست خدمات جنسی را نداشتند، اگر چنين مي کردند به سختی مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند.

در مورد زنان کره ای، شهادت قربانيان نشان می دهد که محدوده سنی آنها ميان 9 تا 29 سال و طول مدت خدمت اجباری آنها بين 1 تا 14 سال بوده است.

رویدادهای مهم دیگر، مخاصمات داخلی در یوگوسلاوی سابق و همچنین رواندا است.

با اعلام استقلال بوسنی و هرزگوین از سوی مسلمانان بوسنی و کروات ها در سال 1992، صرب ها به جمعیت این دو گروه حمله برده که طبق گزارش کمیسیون کارشناسان ملل متحد، گزارشات بسیاری از تجاوزات جنسی گسترده و سیستماتیک در طول این جنگ داخلی وجود دارد.

در این رابطه، دادگاه بین المللی یوگسلاوی سابق برای 162 نفر کیفرخواست صادر کرد که 58 نفر آنها به ارتکاب خشونت جنسی متهم شدند.

در کنگو، دهها گروه مختلف مسلح در قسمت شرقی آن جولان می‌دهند و همگی آنها به خشونت‌های شدید جنسی علیه زنان متهم‌اند.

بیش از ۴۰۰ هزار زن و دختر ۱۵ تا ۴۹ ساله تنها در ۱۲ ماهه سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ در این کشور مورد تجاوز قرار گرفتند و میانگین تجاوزات جنسی بیش ۱۱۰۰ مورد در روز اعلام شد.

جمهوری دموکراتیک کنگو را "پایتخت تجاوز دنیا"‌ می نامند.

sistemtaj

تصویر: جنگ جهانی دوم، زن لهستانی مورد تجاوز 1941