جزئیات جدید از سهام عدالت کارگران
رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت از آخرین وضعیت مشمولان سهام عدالت کارگران ساختمانی و دیگر مشاغل خبر داد و گفت: این کارگران سهام ثبتنام شده خود را دریافت کردند، اما مابقی افراد به دلیل اشکال نرمافزاری در سازمان خصوصیسازی امکان ثبتنام مجدد ندارند.
به گزارش پارس ، داریوش پاکبین در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه در کل کشور دو میلیون و 800 هزار خانوار کارگران ساختمانی طی دو مرحله برگههای ثبتنامی سهام عدالت دریافت کردهاند، اظهار داشت: در ابتدا 3 میلیون و 200 هزار نفر ثبتنام کرده بودند که 2 میلیون و 800 هزار نفر تأیید شدند، چرا که مابقی از روشهای دیگر ثبتنام شده بودند.
وی افزود: بخشی از کارگران ساختمانی که عمدتا از شهر تهران هستند، برای دریافت برگههای ثبتنامی سهام عدالت به تعاونیهای سراسر کشور مراجعه نکردند و تعاونیها از طریق تلفن و پیامک اطلاع رسانی میکنند.
پاکبین از افرادی که تاکنون نسبت به ثبتنام سهام عدالت اقدام کردهاند، درخواست کرد، تا از تعاونیها برگههای سهام خود را دریافت کنند.
رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت با تأکید بر اینکه 200 تا 300 هزار خانوار برگههای ثبتنامی سهام عدالت را دریافت نکردهاند، گفت: این افراد به تعاونیهای سهام عدالت مراجعه کردند، اما برگههای سهام را تاکنون دریافت نکردهاند.
* مهمترین مشکل ثبتنام سهام عدالت
پاکبین با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین مشکلات در حوزه سهام عدالت عدم ارائه اطلاعات دقیق از سوی نهادهای ثبتنام کننده بود، گفت: این موضوع نه تنها مربوط به کارگران ساختمانی بلکه بازنشستگان، فرهنگیان، خبرنگاران و دیگر قشرهای مختلف در مرحله ثبتنام به دقت اطلاعات را تکمیل نکردند.
وی افزود: در کنار این برخی از افراد فرزند جدیدی به خانوادهشان اضافه شده و یا اینکه ازدواج کردهاند، بنابراین میتوان گفت از 45 میلیون نفری که ثبتنام کردهاند حدود 10 درصد تعیین تکلیف نشدهاند.
رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت با اشاره به اینکه فرصت جدیدی برای ثبتنام افراد باقیمانده از سوی سازمان خصوصیسازی تعیین نشده است، گفت: شرکتهای تعاونی به دلیل عدم تخصیص کامل سهام عدالت امکان ثبتنام مجدد ندارند.
وی با اشاره به اینکه 28 شرکت از مجموع شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیدهاند، گفت: یکی از مهمترین پیششرطهای معاملاتی شدن سهام عدالت در بورس آزاد شدن آن خواهد بود، بنابراین تا آزاد شدن سهام عدالت امکان معاملهای شدن آن در بورس وجود ندارد.
پاکبین تأکید کرد: دولت از مبالغی که به عنوان سود سهام که ناشی از درآمد سهام عدالت بوده، دریافت کرده نسبت به آزادسازی سهام عدالت برخلاف قانون اقدام نکرده است، یعنی طبق قانون دولت به میزانی که سود سهام دریافت میکند، باید آن را از وثیقه خود خارج و آزاد کند.
وی گفت: تنها 2 دهک درآمدی پایین که شامل 4 میلیون و 600 هزار نفر میشوند، حدود 20 تا 21 هزار میلیارد تومان از مبالغ آن آزاد شده است به طوری که 50 درصد از هزینه سهام عدالت از طریق هدیه و مابقی تا سال 91، 7 هزار و 300 میلیارد تومان تسویه شده است.
پاکبین افزود: هم اکنون هم سازمان خصوصیسازی 6 هزار میلیارد تومان در حال دریافت سود سهام عدالت است بنابراین باید از مجموع 28 هزار میلیارد تومانی که سهام عدالت تخصیص داده شده بین 20 تا 20 هزار میلیارد تومان آن آزاد شود.
وی با تأکید بر اینکه باید سازمان خصوصیسازی 45 هزار میلیارد تومان با شرکتهای سرمایهگذاری قرارداد سهام عدالت امضا میکرد، گفت: از این میزان تنها 28 هزار میلیارد تومان از آن تخصیص داده شده و مابقی هنوز تحت تملک دولت قرار دارد.
رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت افزود: با این حال از همین 28 هزار میلیارد تومان باید 21 هزار میلیارد تومان آزاد میشد که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
وی گفت: سازمان خصوصیسازی باید مابقی سهام عدالت تخصیص داده نشده را قیمتگذاری میکرد، اما تاکنون کار قیمتگذاری انجام نشده است.
پاکبین با اشاره به اینکه یکی از مشکلات موجود بر سر راه معاملاتی شدن سهام عدالت را اشکال نرمافزاری سیستمهای سازمان خصوصیسازی عنوان کرد و گفت: برخی از تعاونیها اقدام به ثبتنام افرادی کردند که اطلاعات آن در سازمان خصوصیسازی وجود ندارد؛ این اطلاعات به صورت آنلاین بین شرکتهای تعاونی و سازمان خصوصی سازی انتقال داده شده است و برخی از اطلاعات به دلیل اشکال نرمافزار سازمان خصوصیسازی وجود ندارد.
وی گفت: برخی افراد از 2 تعاونی 2 برگه سهام عدالت دریافت کردهاند، در حالی که سازمان خصوصیسازی اطلاعات کاملی از آنها ندارد؛ این مشکل به دلیل جدا بودن سیستمهای نرمافزاری تعاونیها با سازمان خصوصیسازی به وجود آمده است.
رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت ضمن هشدار به سازمان خصوصیسازی به وجود ایراد در سیستم نرمافزاری سهام عدالت تأکید کرد: متأسفانه تاکنون سازمان خصوصیسازی به عملکرد قانونی خود عمل نکرده و قطعا اگر این وظایف به درستی عمل میشد اکنون همه افراد ثبتنام کننده اطلاعات کاملی داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سؤال که شکایت شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت از برخی شرکتهای مشمول سهام از جمله بانکها به دیوان عدالت اداری سرانجام به کجا رسید، گفت: این شکایت به دلیل احقاق حق سرمایههای مردم انجام شد، چرا که بانکها بدون اجازه نمایندگان سهام عدالت اقدام به تغییر اساسنامه کردهاند.
پاکبین گفت: طبق رأی دیوان عدالت اداری تا زمان تعیین تکلیف قطعی موضوع امکان ثبت تغییرات بانکهای مشمول سهام عدالت از جمله تجارت، ملت و صادرات وجود نخواهد داشت.
وی افزود: این شکایتنامه تا حصول نتیجه از سوی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت پیگیری خواهد شد.
ارسال نظر