تکنیک جدید جاسوسی: پنهانسازی نرمافزار در هارددیسکها
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»،سپیده کیانی نوشت: همهی ما میدانیم آژانس امنیت ملی امریکا از پیشرفتهترین روشها و فناوریها برای جاسوسی و جمعآوری اطلاعات استفاده میکند. این چیز تازهای نیست ولی برخی اوقات گزارشهای سربسته از فعالیتهای این آژانس به بیرون درز میکند یا اینکه شرکتهای امنیتی سرنخهایی از یک فناوری فوقپیشرفته متحیرالعقول به دست میآورند که رسماً دود از کله آدم بلند میشود.
شرکت کسپرسکی در جدیدترین نمونه از جاسوسیهای NSA به اسپایوری اشاره میکند که میتواند به طور پنهانی روی فریمویر هارددیسکهای شرکتهای معروفی مانند سیگیت، توشیبا و وسترن دیجیتال بنشیند. این اسپایور نرمافزاری را به طور پنهانی روی سیستم اجرا میکند که وظیفهاش جمعآوری اطلاعات از هر چیز دم دستش است؛ از اطلاعات ذخیره شده روی هارددیسک داخلی، هارددیسک خارجی متصل به سیستم، کامپیوترهای متصل به شبکه و حتی حافظه فلش و سیدی/دیویدی. بعد این نرمافزار سر فرصت و هر زمان که سیستم به اینترنت متصل شد، این اطلاعات را به سرورهای نامعلومی آپلود میکند. نکته مهم این بدافزار، مخفی بودن کل عملیات بدون برجا گذاشتن ردپایی است. به طوری که برای کاربران معمولی تقریباً ناممکن است که بفهمند یک بدافزار روی سیستم نصب شده است و دارد کل اطلاعات را کاوش و پایش میکند.
شرکت امنیتی کسپرسکی هنوز نامی برای این بدافزار انتخاب نکرده است و البته انگشت اتهام را هم به سوی دولت امریکا نمیگیرد. این شرکت تقریباً مطمئن است توسعهدهندهگان این بدافزار به نسخههای اصلاح نشده آن قبل از جنگ سایبری استاکسنت دسترسی داشتند و به طور مستقیم برای جاسوسی از کشورهایی مانند چین، ایران، پاکستان و روسیه استفاده کردند. در حالی که کسپرسکی نامی از توسعهدهنده آن نمیبرد، رویترز با استفاده از منابعی که دارد ادعا میکند NSA پشت سر توسعهدهندهگان این بدافزار است. قابل پیشبینی است که NSA در این باره اظهارنظری نکند ولی تبعات آن میتواند هم برای دولت امریکا و هم برای فروشندگان امریکایی تجهیزات ذخیرهسازی و سازنده هارددیسک گران تمام شود. چون ممکن است کاربران به خصوص آسیایی بدگمان شوند و دیگر تمایلی به خرید هارددیسکهای امریکایی نداشته باشند.
ارسال نظر