به گزارش پارس به نقل از فارس، حمید چیت چیان در حاشیه دومین نمایشگاه توانمندیهای صنعت آبفا در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا در خصوص کیفیت آب تهران گزارشی به شما ارائه شده است گفت: کیفیت آب شرب برای وزارت نیرو خط قرمز است و ما بزرگترین شبکه آزمایشگاهی کشور را در شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی داریم و دائم کیفیت آب کنترل می‌شود.

وی افزود: کنترل کیفیت آب نه فقط توسط آزمایشگاه‌های متعلق به وزارت نیرو بلکه توسط وزارت بهداشت هم آزمایشگاه‌های مستقلی که دارند به طور مستقل نمونه‌گیری می شود.

چیت چیان تاکید کرد:البته در تابستان میزان آب موجود در سدهای اطراف تهران به حداقل رسید و بنابراین نسبت مخلوط کردن آب سطحی و آب چاه‌ها نسبت آب چاه‌ها افزایش پیدا کرد پس طبیعی است که یک مقدار ممکن است نیترات آب بالا برود، ولی ما با اختلاط آب این موضوع را کنترل کردیم.

وی با اشاره به اینکه با کنترل در مخازن باعث شد تا میزان نیترات آب در هیچ نقطه‌ای در تهران از حد مجاز و استاندارد بالاتر نرود تصریح کرد:خوشبختانه اخیراً با ورود آب سد ماملو به تهران در آن مناطقی که نیترات آب بالا بود با اختلاط سد ماملو توانستیم مشکل نیترات آب را حل کنیم.

* مدیرانی که در کیفیت آب تهران مقصر شناخته شوند برکنار می شوند

وزیر نیرو در پاسخ به این سؤال که اگر پایین بودن کیفیت آب و آلودگی آب تهران قطعی باشد مدیران بخش آب را مقصر می‌دانید و آنها را برکنار خواهید کرد، گفت: هر مدیری که در رابطه با کیفیت آب کوتاهی کرده باشد و توجه نکند مطلقاً چنین مدیری را نمی‌توانیم در مجموعه وزارت نیرو حفظ کنیم.

*هدررفت آب در شبکه آب کشور به طور متوسط ۲۴ درصد است

وزیر نیرو در خصوص تلفات شبکه آب کشور گفت: مجموع هدررفت آب در شبکه آب کشور به طور متوسط ۲۴ درصد است که بخشی از این غیرقابل اجتناب است یعنی در همه دنیا در همه جا یک حدی از هدررفت وجود دارد و غیرقابل اجتناب است ولی خوشبختانه روندی را که ما تاکنون برای کاهش هدررفت آب طی کردیم روند خوبی بوده و ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: در جز ۲ بند ه تبصره ۱۱ قانون بودجه امسال، بندی را مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که به ما اجازه می دهد از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای افزایش راندمان و کاهش هدررفت استفاده کنیم و از محل درآمد حاصله طی چندسال بتوانیم سرمایه گذاری آنها را جبران کنیم.

چیت چیان در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت دریاچه ارومیه اذعان داشت: در حوزه دریاچه ارومیه ما امسال بارشی بیشتر از سالهای پیش داشتیم و سطح آب دریاچه بالا آمده و اقدامات احیای دریاچه نیز براساس مصوبات کارگروه شروع شده و اعتبارات مورد نیاز هم در بودجه سال ۱۳۹۴ پیش بینی شده که امیدواریم با شتاب گیری این فعالیت ها در سال ۹۴ ، یک روز شاهد احیای دریاچه ارومیه باشیم.

وی خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته طی سفری که مقام معظم رهبری به استان خوزستان داشتند بنابراین گذاشته شده بود که ۵۵۰ هزار هکتار از زمین های خوزستان تحت شبکه مدرن آبیاری قرار بگیرد که بخشی از آن انجام و بخشی باقی مانده بود که با مجوزی که دولت از مقام معظم رهبری دریافت کرد توانستیم تجهیز منابع خوبی را داشته باشیم و امروز با سرعت خوبی کار احداث شبکه های ۳ و ۴ توسط وزارت جهادکشاورزی درحال اجراست.

وی افزود: اکنون ما نیازمان به تجهیزات و کالاها و خدمات خارج از کشور به حداقل رسیده که شاید بتوانیم بگوییم به صفر رسیده اما تعامل با دنیا را به دلیل اینکه می خواهیم از بالاترین تکنولوژی روز جهان بهره ببریم و رشد کنیم، دنبال می کنیم و به این رویکرد عمل می کنیم.

وزیر نیرو در خصوص احتمال افزایش قیمت آب و برق در سال ۹۴ گفت: تاکنون در هیئت دولت راجع به این موضوع تصمیم گیری نشده و هر زمان که تصمیم گیری در این موضوع انجام شد ما اطلاع رسانی خواهیم کرد.