بازار داغ شایعه های بودجه ای زیر سایه عدم نظارت شورای شهر
اربعین حسینی همه ساله عده زیادی از زائران پیاده را از شهرهای مختلف ایران به کربلا می کشاند.مشتاقان زیارت امام حسین (ع) طبق یک رسم هر ساله با شور و شوق زیارت با پای پیاده یا در غالب کاروان های سواره عازم کربلا می شوند تا وحدت شیعیان در عزای حسینی را به رخ جهانیان بکشند.
به گزارش پارس به نقل از شهر خبر، اربعین حسینی همه ساله عده زیادی از زائران پیاده را از شهرهای مختلف ایران به کربلا می کشاند.مشتاقان زیارت امام حسین (ع) طبق یک رسم هر ساله با شور و شوق زیارت با پای پیاده یا در غالب کاروان های سواره عازم کربلا می شوند تا وحدت شیعیان در عزای حسینی را به رخ جهانیان بکشند.
به گزارش شهرخبر، امسال نیز مانند هر سال موج مشتاق زیارت از شهرهای مختلف از جمله تهران راهی زیارت کربلا شدند و حرکتی بس عظیم را در تاریخ اربعین رقم زدند.
با این حال اما همکاری شهرداری تهران در این حرکت بزرگ اسلامی که بسیار هم پسندیده است با انتقاداتی مواجه شد. انتقاداتی که منجر به ایجاد شایعاتی شد که به دلیل عدم گزارش شهرداری به شورا و همچنین به دلیل ضعیف شورا در امر نظارت به وجود آمدند و هنوز هم دهان به دهان می چرخند اما هنوز کسی به آنها پاسخ نداده است.
ماجرا هم از این قرار بود که شهرداری تهران که هدایت این مراسم عظیم را برعهده داشت ، طبق مصوبه شورای شهر قرار بود 5 میلیارد تومان برای خدمت رسانی به زائران هزینه کند اما با وجود مشکلات تهران به خصوص در بخش حمل و نقل شهری که شهرداری را وادار کرده که از دولت بودجه مطالبه کند، آمارهای غیر رسمی از هزینه بیش از این مبلغ حکایت می کنند و همین امر گلایه هایی را به همراه داشته است.
در این میان شایعات زیادی نیز از هزینه کرد 300 میلیاردی شهرداری در این مدت زمان روی خط برخی رسانه ها رفت و در شبکه های مجازی دست به دست چرخید.پس از آن نیز شایعات ادامه یافت و عددهای مختلفی از هزینه کرد شهرداری در ایام اربعین روی خط رسانه ها رفت که رسمی ترین آنها هزینه 10 میلیاردی بود که در صورت حقیقت داشتن، نشان از تخلف 5 میلیاردی شهرداری تهران از بودجه مصوب شورا دارد.
با این حال اما نکته اینجاست که شهرداری تهران در صورت اتفاق افتادن تخلف مالی بدون نظارت شورا این مساله را اعلام نخواهد کرد و این کاملا طبیعی است و این شورای شهر است که باید طبق وظیفه نظارتی خود از شهرداری در این خصوص گزارش بخواهد تا هم اگر تخلفی صورت گرفته به آن رسیدگی شود و هم اگر تخلفی در کار نبوده به شایعات پاسخ محکمی داده شود.
شورای شهری ها چه می گویند؟
این اتفاق اما در حالی رخ می دهد که اعضای شورای شهر پیش از این به شهر خبر وعده گزارش شهرداری در شورا را داده بودند.
«غلامرضا انصاری» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با شهر خبر در خصوص بودجه ای که شهرداری باید برای مراسم اربعین هزینه می کرد گفت:شورا یک رقم 50 میلیارد ریالی را تصویب کرد تا شهرداری تهران ستادهایی را برای رفاه حال عموم شهروندان ایجاد کند.
او همچنین با اظهار بی اطلاعی از بودجه هزینه شده توسط شهرداری گفته بود: چون هنوز مراسم تمام نشده و ستاد ها فعالند و زائرین بازنگشته اند به همین خاطر اطلاع از مبلغ صرف شده ندارم اما قطعا مسئولین شهرداری گزارش خواهند داد و میزان هزینه کرد و بودجه ای که استفاده شده را اعلام می کنند.
این عضو شورای شهر تاکید کرده بود: اگر بیشتر از 5 میلیارد تومن مصوب شورا هزینه کرد شهرداری شده باشد، باید اصلاحیه برای بودجه داده شود و اگر کمتر هم هزینه شده که اعلام می شود.
همچنین احمد دنیامالی، عضو شورای شهر تهران در این خصوص به شهرخبر گفته بود: ببینید در خصوص مراسم اربعین ما 5 میلیارد تومان مصوبه داشتیم که قرار بود شهرداری تهران این مبلغ را برای ستاد های زائرین و خدمات شهری در کربلا هزینه کند و به نظر من از این مبلغ بیشتر هزینه نشده است و شهرداری در این خصوص گزارش خواهد داد.
این عضو شورای شهر در خصوص شایعاتی که درباره هزینه کرد بیش از 5 میلیارد شهرداری پیچیده تاکید کرد: این اعداد شایعه شده بسیار بزرگ هستند و باید بتوان آنها را در این مدت زمان کم هزینه کرد .در هر حال این همه پول را هزینه کردن زمان می خواهد.
دنیا مالی تصریح کرد:به هر صورت باز هم می گویم، بعید است بیشتراز 5 میلیارد هزینه شده باشد چرا که شهرداری برای هزینه کرد بیش از این مبلغ باید یک سری امکانات از جمله زمان را داشت. ضمن اینکه شهرداری تهران قرار نبوده همه هزینه ها را پرداخت کند بلکه قرار بود یک حدی از هزینه ها را برای تبرک و سهم داشتن در این حرکت عظیم بر عهده بگیرد.
بررسی حقوقی ماجرا
در این میان اما علی صابری، عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر به شهر خبر می گوید: ببینید بودجه در واقع چند مرحله دارد.ما متمم بودجه را داریم و اصلاح بودجه را هم داریم و بعداز آن بحث تفریق بودجه و ﯾﺎ ﻧﺘﯿﺠﻪی اﺟﺮای ﺑﻮدﺟﻪ اﺳﺖ و همه این ها باید لحاظ شود تا اثبات شود تخلفی رخ داده است.
این عضو شورای شهر برای روشن شدن ماجرا مثال می زند: مثلا فرض کنید شما در ردیف های درآمدی پیشبینی کردید 500 میلیون درآمد داشته باشید اما 510 میلیون درآمد داشتید پس اختیار هزینه کرد مبلغ درآمدی اضافه را دارید و یا با تغییر تخصیص ها که 10 درصد آن در اختیار شهرداری است امکان جا به جایی در بودجه هست و بنابراین این که آیا در هزینه کرد شهرداری برای اربعین تخلف شده است یا خیر، چیزی نیست که همین الان بشود درباره آن اظهار نظر کرد.
صابری تاکید می کند: درواقع فرض کنید اگر شهرداری 5 میلیون اضافه هزینه کرده باشد و نشود برایش محلی از این موارد که گفتم پیدا کرد تخلف صورت گرفته وگرنه به صرف اضافه هزینه تخلف نیست. در واقع در محل مصرف بودجه کیفیت استکه مهم است و این انعطاف در تمام مسائل بودجه ای دارد.
او در پاسخ به این سوال شهر خبر که یعنی این هزینه کرد اضافه در صورت اتفاق تخلف نیست می گوید: من نمی گویم تخلف نیست و نمی گویم هست. یک ریال هزینه کرد اضافه هم می تواند تخلف باشد و 5 میلیارد هزینه کرد اضافه می تواند تخلف نباشد. باید دید در قالبهایی که گفته شد می گنجد یا نه.
این عضو حقوقی شورا تاکید می کند: شورا این مساله را در بحث بودجه بررسی خواهد کرد وحتی اگر شاکی هم نداشته باشد در نهایت در سرجمع بودجه معلوم می شود ماجرا چه بوده است.
با این حال صابری هم زمانی برای گزارش شهرداری به شورا تعیین نمی کند تا این مساله همچنان در هاله ای از ابهام باقی بماند و شهرداری در این خصوص خود را موظف به اطلاع رسانی به مردم نداند.
این در حالی است که نظارت به این مساله توسط شورا و درخواست گزارش عملکردی که شورای شهری ها از آن سخن گفته اند می تواند در نهایت بازار داغ شایعه را پایان دهد و معلوم نیست چرا شورای شهر به این موضوع بی تقاوت است.
ارسال نظر