احتمال درمان ابولا از طریق خون نجات یافتگان
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- به گفته یک محقق، از پروتئینهای موجود در نمونه خون یکی از نجات یافتگان بیماری ابولا میتوان برای تهیه داروی جدیدی استفاده کرد؛ دارویی که هدفش از بین بردن این بیماری مرگبار است.
دکتر جیمز کرو، پژوهشگر دانشگاه واندربیلت در آمریکا اولین بار این نمونه خون را در اواسط ماه نوامبر از دکتر ریک سکرا، پزشک دانشگاه ماساچوست که خود حین خدمت در لیبریا به ابولا مبتلا شده بود، دریافت کرد.
کرو با یک شرکت داروسازی آمریکایی همکاری میکند که مسئول تحقیق و توسعهی «زدمپ» است؛ دارویی که امید میرود برای مقابله با شیوع ابولا مورد استفاده قرار گیرد.
کرو با تحقیق بر روی این نمونه خون میخواهد از طریق ایزولاسیون پادتنهای انسانی نجات یافتگان تاثیر داروی زدمپ را بهبود بخشد.
وی همچنین میخواهد دارویی را تولید کند که برای مقابله با تمامی گونههای بیماری ابولا نیز موثر باشد.
وی در یک مصاحبه گفت: «آنها پادتنهایی که در خون من مییابند را شناسایی کرده و آنها را جذب میکنند و به دنبال پادتنهایی میگردند که برای خنثی کردن ویروس از همه مهمترند.»
پادتن نوعی پروتئین در دستگاه ایمنی بدن است که عوامل بیگانه مانند ویروس و باکتری را شناسایی میکند و آنها را از بین میبرد.
این اهدای خون یک موفقیت بزرگ در دسترسی به نمونههای خونی مبتلایان به شمار میرود زیرا دسترسی به نمونههای خونی قربانیان به لحاظ محدودیتهای نقل و انتقالات که هم در غرب آفریقا و هم در آمریکا لحاظ شده، تاکنون میسر نبوده است.
تاکنون هفتهزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری در غرب آفریقا جان باختهاند. بیشترین شمار قربانیان این اپیدمی در کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون ثبت شده است.
ابولا نوعی تب همراه با خونریزی است که علائم آن اسهال، استفراغ و خونریزی داخلی و خارجی هستند. این بیماری از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده منتقل میشود.
ارسال نظر