عضو هيات مدیره انجمن صرع ایران در گفتگو با پارس:
یک درصد جمعیت فعلی کشور ايران مبتلا به بیماری صرع/ 90 درصد داروهای بیماران صرع درداخل تولید میشود
برخی داروهای تولید ایران تحت پوشش بیمه قرار ندارند و بیماران ناچارند برای تهیه آنها مبالغ گزافی را هزینه کنند.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- عضو هيات مدیره انجمن صرع ایران گفت: براساس یافتههای پزشکی، یک درصد از جمعیت فعلی کشور یعنی حدود 700هزار تا یک میلیون نفر مبتلا به بیماری صرع هستند.
پرویز بهرامی فوق تخصص مغز و اعصاب و عضو هيات مدیره انجمن صرع ایران در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» اظهار داشت: در حال حاضر بین 200 تا 300 هزار بیمار مبتلا به صرع در کشور نیازمند انجام جراحی مغز هستند. بیمارانی که نسبت به درمانهای دارویی مقاومت نشان میدهند.
وي در مورد هزينه هاي درمان بيماري صرع گفت: هزینه درمان بیماری صرع در ایران با توجه به اینکه این بیماری در فهرست بیماریهای خاص قرار نگرفته است، بالاتر از برخی بیماریهای دیگر است و تا این لحظه نیز مذاکرات انجمن با دولت و متولیان بهداشت کشور برای مساعدت بیشتر نسبت به بیماران صرع نتیجهای در برنداشته است و بیماران مبتلا به صرع ناچارند علاوه بر رنج بیماری، ماهانه مبلغ نسبتاً زیادی را هم برای درمان هزینه کنند.
بهرامی افزود: برخی از بیماران صرع در کشور ماهانه بین 400 تا 500 هزارتومان از درآمد ماهیانه خود را به امر درمان اختصاص میدهند. هزینه نسبتاً بالایی که دشواریهای زیادی را برای بیمار و خانوادهاش به همراه دارد.
وي در مورد پوشش بيمه اي مداواي بيماري صرع اظهار داشت: در حال حاضر 90 درصد داروهای بیماران صرع درداخل تولید میشود. اما برخی داروهای تولید ایران تحت پوشش بیمه قرار ندارند و بیماران ناچارند برای تهیه آنها مبالغ گزافی را هزینه کنند.
عضو هيات مدیره انجمن صرع ایران درخصوص علائم شايع بيماري صرع گفت: بیمار به صورت ناگهانی جیغ میکشد و به روی زمین میافتد و از هوش میرود. دست و پاهایش سفت میشود که به این مراحل تونیک گفته میشود و بعد از حدود 20الی 30 ثانیه شروع به دست و پا زدن میکند. سپس به حالت اغما(بیهوشی) میرود و به صداها جواب نمیدهد.
بهرامی افزود: در فاز پس از حمله، بیمار به هوش می آید و تا یک روز سردرد و حالت کوفتگی، خوابآلودگی و بیحالی دارد. بعد از دو روز این حالتها برطرف میشوند. البته نمونه ذکر شده فقط یک نوع از انواع صرع و تشنج است.
وي خاطرنشان ساخت: در حالت دوم بیمار موقع تشنج حالتهای دل درد، بیحوصلگی، اضطراب بدون دلیل، درد پا و علائم پیش درآمد تشنج را دارد. اگر این حالات بدون دلایل خاصی اتفاق بیفتد، بهتر است بیمار با پزشک مشورت کند، چون ممکن است نشانهای از یک حمله صرع قریبالوقوع باشد.
عضو هيات مدیره انجمن صرع ایران در مورد اين علائم در كودكان گفت: افت تحصیلی و مشکل تحصیلی، بخصوص در درس املا است. معلم همیشه شکایت دارد که کودک به یک جا خیره میشود و به نقطه خاصی مینگرد.
بهرامی افزود: به این حالت، حالت حضور نداشتن گفته میشود و به نظر میرسد کودک فکرش در جای دیگری است. در این حالت هشیاری برای مدت کمی از بین میرود. این مدت به حدی کوتاه است که ممکن است بیمار دوچرخه سواری هم بکند و پا هم بزند، ولی این اختلال هشیاری در حد 3- 2 ثانیه را هم داشته باشد یا در هنگام نوشتن املا ممکن است در طول یک جمله چندین کلمه را جا بیندازد. این نوع تشنج خوش خیم است و اگر زود درمان شود، بهبود خواهد یافت.
ارسال نظر