خبر كوتاه ، ناگهاني و تكان دهنده بود! روز دوشنبه اول دي ماه منابع امنيتي عراق اعلام كردند سيد «واثق البطاط» دبير كل حزب الله عراق و فرمانده جيش المختار در استان ديالي به شهادت رسيده است. بر اساس اين خبر ، خودروي وي ، عصر روز يكشنبه (روز شهادت رسول الله و امام حسن مجتبي) در حال عبور از جاده اصلي منطقه «العظيم » در شمال استان ديالي بواسطه يك بمب كنار جاده اي هدف قرار مي گيرد كه در نتيجه آن «واثق البطاط» به درجه شهادت نائل مي آيد. در حالي منابع عراقي اظهار مي كنند كه اين عمليات توسط گروههاي ناشناس انجام شده كه صفحات اجتماعي وابسته به داعش به طور گسترده اي اجراي اين عمليات را منتسب به اين گروه مي كنند. اين درحالي است كه نه داعش اين خبر را به طور رسمي تائيد كرده و نه شيوه عمليات مويد عملياتهاي تروريستي مشابه توسط اين گروه است.

پيرو راسخ ولي فقيه ، مجاهد راسخ
«جيش المختار» كه از سال 2010 با شعار نابودي وهابيون و بعثي ها اعلام وجود نمود اكنون  با 40 هزار نيروي جوان 17-30 سال يكي از محورهاي اصلي قواي «حشد الشعبي» محسوب مي شود كه نقش بارزي در آزادي مناطق اشغالي ديالي از دست داعش و گروههاي شبه نظامي بعثي بازي نمود.

«واثق البطاط» يكي از پيروان ولايت فقيه بود كه از اين مشي به شكل قدرتمندي دفاع مي نمود. وي به خوبي شبهه مربوط به بحث مليت و پيروي از ولي فقيه زمان را حل و تشريح نموده بود. چنانچه وي و سازمان تحت امرش بدون توجه به مليت عراقي شان ، خود را قويا پيرو ولي امر زمان حضرت آيت الله خامنه اي مي دانستند و مي دانند. «واثق» متولد 1973 در استان ميسان در400 كيلومتري جنوب بغداد بود كه از 1993 به همراه مجاهدان عراقي به ايران نقل مكان و برعليه صدام به مبارزه پرداخت. پدر و برادر او در حالي به دليل عضويت «واثق» در گروههاي جهادي دستگير و طي ساليان متمادي در زندان هاي بعث تحت شكنجه قرار گرفتند كه وي با عزمي راسخ و تحت فرماندهي دكتر «حسين شهرستاني» كه در حال حاضر معاون نخست وزير عراق است بر عليه نيروهاي بعثي دست به عمليات مي زد. واثق البطاط همراه با گروه 300 نفره و بي نام و نشاني كه شهرستاني تاسيس كرده بود با نان مستعار سيد علي الطاهر البطاط از مرز دهلران وارد عراق مي شد و بر عليه نيروهاي بعثي دست به عمليات چريكي مي زد. در يكي از كمين هاي بعثي 270 نفر از300 عضو اين گروه دستگير مي شوند اما اسم مستعار «واثق» به او كمك مي كند تا از كمند شناسايي بعثي ها بگريزد و به ايران بازگردد. البته او از اين پس در چارچوب سپاه بدر به فعاليت پرداخت كه به طور غيابي محاكمه و به اعدام محكوم شد. او در دانشگاه تهران تا مقطع كارشناسي ارشد در يكي از شاخه هاي مرتبط به علوم نظامي به تحصيل پرداخت و سپس در دانشگاه كوفه نيز كارشناسي حقوق خود را دريافت نمود. «واثق البطاط» سال 1998 همراه با گروهي از سوي سازمان بدر ماموريت مي يابد تا «علي حسن المجيد» معروف به «علي شيميايي» را ترور كنند اما توسط استخبارات بعث شناسايي و دستگير مي شوند. جالب اينجاست كه اين بار نيز هويت او لو نمي رود و به دليل نقصان مدارك توسط صدام بخشيده مي شود. اما به زودي هويت او معلوم ، دستگير و يك سال و 8 ماه زنداني مي شود. و سپس توسط دادگاه نظامي به 3 بار اعدام محكوم مي گردد. اما اين بار نيز به دلايل نا معلومي مورد عفو قرار مي گيرد و از سال 2002 با تاسيس گروه «ثار الله» برعليه صدام به مبارزه مي پردازد. وي پس از سقوط صدام از سال 2003 تا 2006 به عضويت جيش المهدي در مي آيد و در اين مقطع به لبنان سفر مي كند و با مشاوره حزب الله به عراق باز مي گردد و حزب الله عراق را تحت ولايت فقيه تاسيس مي كند.

بلاي جان آمريكا و منافقين
«واثق البطاط» و گروهش در سالهاي اشغال عراق با عملياتهايي كه برضد نيروهاي آمريكايي و منافقين انجام مي دادند شناخته مي شدند. در يكي از آخرين نمونه هاي در روز دوم تیر ماه سال 92 «گردان های حزب‌الله عراق» به رهبری «واثق البطاط» مسئولیت حمله به اردوگاه عناصر سازمان مجاهدین خلق در غرب بغداد را بر عهده گرفت؛ عملیاتی که منجر به کشته و زخمی شدن ۱۳ تن از عناصر این سازمان شد. حزب‌الله عراق تاکید کرده بود در این حمله صرفا ۱۸ موشک از مجموع ۱۲۰ موشک آماده شلیک به این اردوگاه را به سمت آن پرتاب كرده است.

پس از حمله روز دهم شهریور سال 1392 مجاهدین عراقی به اردوگاه اشرف و هلاکت ۵۲ تن از اعضای گروهک منافقین ، این اردوگاه به طور کامل تخلیه شد. در آن زمان شهيد «البطاط» اعلام کرد که در آینده حملات بیشتری علیه این اردوگاه ترتیب خواهد داد چرا که این اردوگاه به پناهگاهی برای عناصر تروریستی تبدیل شده است.«البطاط» در این رابطه گفته بود:«حمله موشکی به اردوگاه لیبرتی در راستای اجرای وعده های پیشین ما مبنی بر هدف قرار دادن این اردوگاه صورت گرفته است.»

6 خمپاره به نيت 6 شهيد سفارت ايران
اما «البطاط» وفاداري خود را در عرصه هاي ديگري نيز نشان داده است. چنانچه يک روز بعد از حمله تروريستي شاخه القاعده در لبنان (گردان هاي عبدالله عزام) به سفارت جمهوري اسلامي ايرن در بيروت يعني چهارشنبه ۲۹ آبان 1392، در حالي که «سيد حسن نصرالله» دبيرکل حزب‌الله لبنان در تماس تلفني با سفارت جمهوري اسلامي ايران در بيروت قول داد که «اقدام تروريستي رخ داده بي‌پاسخ باقي نخواهد ماند»، يک پايگاه نظامي عربستان در مرز عراق با ۶ گلوله خمپاره «مورتر» به نيت ۶ شهيد ايراني انفجارات بيروت هدف قرار گرفت! پنجشنبه ۳۰ آبان سرتيپ «محمد الغمادي»، سخنگوي رسانه‌اي مرزبانان سعودي اين خبر را تاييد کرد و گفت:«روز چهارشنبه بعد از ظهر شاهد سقوط ۶ خمپاره در مرکز «العوجاء» واقع در نزديکي مقر نگهبانان مرزي در۴۰ کيلومتري شهر «حفر الباطن» در شرق عربستان (مرز عراق - عربستان - کويت) سعودي بوديم. »

ساعاتي بعد «واثق البطاط» با صدوربيانيه‌اي مسئوليت اين حمله را برعهده گرفت و گفت:« اين حمله به تلافي حمله به سفارت ايران در بيروت اين انجام گرفت.» وي همچنين تاکيد کرد:«شليک اين گلوله‌ها هشدار و تاکيدي بر اين مسئله است که اين گروه توانايي هدف قرار دادن مواضعي درعربستان را دارد. درصورتي که عربستان دست از دخالت در امورعراق برندارد حملات بيشتري در انتظار عربستان خواهد بود و اين چند گلوله فقط به منزله شروع کار و هشدار بوده است.» يک روز پس از اين پاسخ منابع امنيتي عربستان اعلام کردند سعودي‌ها در حال خوف ، وحشت و هشدار به سر مي‌برند. سعودي‌ها از واکنش ايران نگران هستند و نمي‌دانند که اين واکنش درکجا و چگونه خواهد بود و از همين رو همه دستگاه‌هاي اطلاعاتي ، نظامي و امنيتي خود را در حال آماده باش قرار داده و بر تدابير امنيتي سفارتخانه‌هاي خود در سراسر جهان افزوده اند. 
اما «گردان‌هاي حزب‌الله عراق» درگرماگرم افزايش روند تصاعدي تهديدات محور مقاومت عليه منافع آمريکا نيز نقش برجسته‌اي ايفا کرد و روز پنجشنبه ششم شهريور ماه ۹۲ با صدور بيانيه‌اي تهديد کرد:«در صورت هرگونه تجاوز غربي و آمريکايي عليه سوريه، منافع و حضور آمريکايي‌ها در عراق را هدف قرار خواهد داد. »

رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ وَ رَضُوا عَنْهُ ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ