به گزارش پارس به نقل از ایسنا ، خروج زائران ایرانی از شهر کربلا با پایان یافتن مراسم اربعین آغاز شده است، اگرچه همزمان گروه دیگری وارد شهر شده‌اند؛ گروهی از افغانستانی‌های تبعه ایران که از فرصت سفر بدون ویزا به عراق استفاده کرده‌، خود را به کربلا و نجف رسانده‌اند.


شب گذشته حرم‌های امام‌حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) مملو از جمعیت افغانستانی‌های مقیم ایران بود که به تازگی خود را به شهر کربلا رسانده‌اند و بیشتر آنها که پیاده همراه فرزاندان‌شان تا کربلا آمده‌اند، در خیابان‌های اطراف حرم و چادرهایی که برای اسکان زائران راه‌اندازی شده، اقامت دارند. هرچند با پایان یافتن مراسم اربعین و بازگشت زائران بسیاری از این موکب‌ها درحال جمع‌آوری است و این زائران نیز به‌زودی به جمع جمعیتی که در حال بازگشت به کشور است خواهند پیوست.

براساس اعلام سازمان حج و زیارت، مرز مهران بیشترین ورودی را به کشور داشته، سیل جمعیتی که به سمت این مرز روانه شده، ترافیکی را در شهر کوچک مهران ایجاد کرده که باعث شده سازمان حمل و نقل شهری به تمام شرکت‌های حمل و نقل دستور دهد، 80 درصد از ظرفیت ناوگان روزانه خود را روانه این مرز کنند. هم‌اکنون نیروهایی از ارتش در این مرز مستقر شده‌اند و هدایت زائران را به دست گرفته‌اند. همچنین مسوولان سازمان حج و زیارت ورود از مرزهای شلمچه و چزابه را به زائران پیشنهاد داده‌اند.

ازدحام بیش از حد جمعیت در مرز مهران و انتشار خبر آن باعث شده بسیاری از زائران که در حال حرکت به سمت این مرز بودند، مسیر خود را تغییر دهند و به سمت شهرهای دیگر عراق بروند و خروج خود را از عراق به تعویق بیاندازند. در عین حال معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور اعلام کرده، زائران عراق تا 10 روز دیگر فرصت دارند به کشور بازگردند.

زائران هنگام گذر از مرز مهران به دلیل ازدحام جمعیت مجبورند مسافت زیادی را پیاده بروند، مسافتی نزدیک به چهار کیلومتر تا به پایانه‌های اتوبوسرانی برسند، در عین حال برخی برخی رانندگان زائران را به چند برابر قیمت جابه‌جا می‌کنند. برخی از زائران مجبور شده‌اند برای یک مسیر 50 هزار تومانی، 110 هزار تومان به این رانندگان پرداخت کنند.

برای کنترل این وضعیت ستاد ویژه‌ای با حضور نمایندگان بیش از 20 دستگاه تشکیل شده که از روز گذشته مشغول ارسال تجهیزات به مرز مهران که شرایط نامناسبت‌تری در مقایسه با دو مرز چزابه و شلمچه دارد، هستند.