تخريب بزرگترین خانه تهران+ عكس
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- «بزرگترین خانه تهران» خراب میشود و به جای آن یک برج 9 طبقه ساخته میَشود.
به گزارش اقتصاد، ساختوسازهای بیرویه که چند سالیست در برخی نقاط تهران رواج پیدا کرده این بار به خانههای ویلایی قدیمی شمال شهر تهران رسیده است.
در جدیدترین اقدام یکی از خانههای تاریخی در شمال شهر تهران که به عنوان بزرگترین خانه تهران شناخته شده، رو به تخریب است. این در حالی است که پیش از این معاونت شهرسازی وزارت راه و شهرسازی نسبت به بلندمرتبهسازیها در تهران هشدار داده بود.
آن طور که سایت معماری نیوز گزارش داده، یک خانه تاریخی و ارزشمند دیگر در تهران در آستانه تخریب است. خانهای که با وسعت 11543 متر مربع، بهعنوان «بزرگترین خانه تهران» لقب گرفته است. آن هم در یکی از گرانترین نقاط شهر یعنی خیابان جردن (آفریقا) تهران .این خانه مشهور به «کاخ ثابت پاسال» است.
معماری «کاخ ثابت پاسال» از قصر «لو پتی تریانون» یکی از کاخهای جانبی ورسای در فرانسه کپی برداری شده و اشیای بهکار رفته در آن بسیار ارزشمند است که قبل از انقلاب به روایتی حدود«15میلیون دلار» قیمتگذاری شده بود.
تصویر کاخ «لو پتی تریانون در ورسای فرانسه»
در کتاب معماران تباهی، در مورد «کاخ ثابت پاسال» آمده است: خانه مشهور به کاخ ثابت پاسال در کوچه ناهید در ابتدای بلوار آفریقا واقع است. این خانه به مساحت بیش از یک هکتار «گران ترین و بزرگ ترین خانه شهر تهران» بوده است.
معماری این خانه از قصر «لو پتی تریانون» در ورسای فرانسه الگو گرفته شده است. دكوراسيون اين خانه را همان دكوراتوری انجام داده بود كه مسئول تداركات چادرهای سلطنتی در تخت جمشيد بود.
پردههای اين خانه را از بلژيك آورده بودند و درهای آن متعلق به يك قصر فرانسوی بود. دستگيرهها را هم از روی يك مدل مربوط به 100 سال پيش و به صورت اختصاصی برای خانه ثابت ساخته بودند.
این کاخ اما این روزها حال خوشی ندارد. پس از انقلاب این کاخ صاحبان متعددی به خود دید و عموما تردد در آن با کاربری «خاص اداری» صورت می گرفت.
همسایگانی که منازلشان مشرف به این کاخ است از بیتوجهی و رسیدگی نکردن ساکنان آن در دو سال اخیر و خشک شدن سریع درختان آن علیالخصوص درختان کاج میگویند.
تصویر فعلی کاخ ثابت پاسال
بخش عمده فضای سبز و درختان این خانه یک هکتاری در سالهای اخیر خشک شده و از بین رفته است. این کاخ در آستانه تخریب قرار دارد و قرار است گودبرداری عظیمی در این خانه تاریخی برای ساخت یک مجتمع عظیم تجاری آغاز شود.
کاربری این کاخ در طرح تفصیلی جدید شهر تهران به پهنه کلان (M) و پهنه (M11) یعنی مختلط تجاری، اداری و خدمات مسکونی تغییر یافته و قرار است برجی 9 طبقه و با ترکم ساختمانی 440 درصد و حداقل ضریب سکونت 50 درصد به جای آن قد علم کند.
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری ما را چه به حفظ اثار ببین کی دندون تیز کرده
حيف نيست؟
اين ساختمان را ميتوانستند حفظ كنند و آنرا به يك موزه تبديل كنند!
اگر اين بنا در هر كجاي دنيا بود آنرا مرمت و منشاء ارز آوري قرار ميدادند!
حالا متعلق به کدوم آقا یا اقا زاده هست این کاخ ؟! ... خوب اموال فراریان طاغوتی را هپلی هپو کردن و بالا کشیدن !
نفرین درختان این خانه دامن تخریب گرانش را خواهد گرفت.
احتمالا چون شبیه کاخ سفید آمریکاست میخوان خرابش کنن.
اگر میتوانستن بنا های مثل تخت جمشید یا می فروختن یا تخریب میکردن
متاسفانه همه جا داره تبدیل به برج و مرکز خرید میشه . برج خریدار می خواهد و مرکز خزید مشتری !!! با فقر روز افزون که روزی مردم عاصی خواهند شد و برج ها با خاک یکی می شوند. پیام امام خامنه ای فراموش نشود
دارا کجای کاری ...........
چه ملت بدبختی ما داریم شورش رو در آوردن ملت گشنه
واقعا نمی دونم به کجا می خواهیم برویم تمام اثار ملی و دارند خراب می کنند این خانه که دست ارگان دولتی بوده چجوری رسیده به شخص چجوری اصلا خرید و فروش انجام شده این ها قانونیه
واقعا حیف
واقعا نمی دانم نسل های آینده ما رو چگونه قضاوت خواهند کرد؟
سه تا مورد می خواهم بگم وبس.
در ایران با مساحت 1648195 کیلومتر مربع و جمعیت 85 میلیون، آپارتمان سازی و آپارتمان نشینی شاید بعد از 50 یا 70 سال دیگه ضرورت پیدا می کرد.با زاپن مقایسه کنید که مساحتش 380000 کیلومترمربع و جمعیتش 130000000 میلیون نفر هست.همین ژاپن فضاهای سبز و فضاهای شهری اش از تمام شهرهای ایران بیشتره.ضمن اینکه از نظر کشاورزی و باغداری هم کاملا خوکفا هست.البته هر کشور و هر دولتی رو ملتش می سازه.مردم ژاپن به نفع کشورشون از خودشون می زنند، نه مثل ما ایرانی ها که .....
شهرهای ایران تو این سه چهار دهه به قدری چهره و سیمای کریه و درهم برهم و غیرانسانی پیدا کردند که فکر کنم تو دنیا مثل میزان اعدام ها و نبود امید به زندگی بی رقیب باشه.حکومتی که برای شهرهای ایران کمترین هزینه ای نکرده شهرها رو به بساز بفروش ها سپرده که هر طور می خواهند بکوبند و بسازند (البته بعد از اینکه سهم حکومت رو با خرید تراکم پرداخت کردند)حالا به نظر من اون دسته از شهرهایی که تو این دوره به اصطلاح رشد و توسعه نداشتند از این وضعیت امان داشتند و خیلی به نفعشون بوده.چون باید حداقل 70-80 سالی بگذره تا همه این کثافت ها فرسوده بشن و بعد بشه تخریبشون کرد و تازه از صفر شروع کرد.
تو تهران ویلاها و باغ های خیلی دنج و خوش طرح و بی نظیری وجود داشتند که خیلی راحت مصادره کردند و یا حالا دارند توش جفت گیری و زاد و ولد می کنند یا اینکه تخریبشون کردند و به جاش مناره خودشون رو علم کردند.حالا بیچاره ثابت پاسال و بقیه مردم ایران که داخل آدم حساب نمیشن.