واتس اپ پیامهای را رمزگذاری میکند
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- رییس ستاد دولتی کنترل ارتباطات بریتانیا از شرکتهای ارتباطات جدید به خاطر رمزگذاری پیچیده تر انتقاد کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، واتساپ برای محافظت از پیامهای مشترکانی که از نسخه اندروید استفاده می کنند آنها را رمز گذاری خواهد کرد. نرم افزار اندروید واتساپ حدود ۵۰۰ میلیون بار پیاده شده و احتمالا جمعیتی با این رقم از آن استفاده می کنند.
گفته می شود که این سیستم جدید حفاظت اطلاعات کار شنود پیامهای مشترکان را دشوارتر خواهد کرد.
مسئولان نهادهای انتظامی و امنیتی از این تصمیم واتساپ انتقاد کرده و می گویند رمز گذاری پیچیده تر پیامها ردیابی تبهکاران و تروریست ها را دشوارتر خواهد کرد.
سیستم رمز گذاری که واتساپ از آن استفاده می کند تکست سکیور (TextSecure) نام دارد و توسط یک نهاد غیرانتفاعی به نام اوپن ویسپر طراحی و تولید شده است. یکی از طراحان این سیستم در مصاحبه ای با مجله وایرد، وبسایت خبری فن آوریهای جدید، گفت:"به نظر من این گسترده ترین مورد از کاربست سیستم های رمز گذاری است."
در سایر سیستم های رمز گذاری ارتباطات، معمولا پیامهای مشترکان در مسیر ارسال از وسیله شخصی آنها تا رسیدن به سرورهای شرکت ارتباطاتی مبهم سازی می شوند و یا به عبارتی اطلاعات شاخص آنها حذف می شود.
اما در سیستم تکست سکیور که واتساپ از آن استفاده خواهد کرد تمام پیامها نه فقط در مسیر رسیدن به سرورهای مرکزی بلکه پس از آن و در مسیر رسیدن به دستگاه مشترک دریافت کننده پیام نیز رمزگذاری خواهند شد.
این سیستم رمز گذاری در گام اول فقط در مورد مشترکانی که از نسخه اندروید واتساپ استفاده می کنند نصب خواهد شد و در آینده نزدیک در پیامهای گروهی، ارسال عکس و فیلم در نسخه اندروید به کار گرفته خواهد شد.
نهاد غیرانتفاعی اوپن ویسپر اعلام کرده که در نظر دارد برای تلفن های موبایلی که از سیستم های عامل دیگر به غیر از اندروید استفاده می کنند یک سیستم تکست سکیور (پیام امن) مخصوص بسازد ولی زمان دقیق تکمیل شدن این سیستم ایمنی را اعلام نکرده است.
همکاری واتساپ با این نهاد غیرانتفاعی تعداد کسانی را که از سیستم تکست سکیور استفاده خواهند کرد به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد. قبل از این تصمیم واتساپ فقط حدود ۱۰ میلیون نفر از تکست سکیور استفاده می کردند.
واتساپ اعلام کرده که این سیستم رمز گذاری پیامها برای بخش اعظم مشترکانی که از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند به طور خودکار آغاز به کار خواهد کرد.
شرکت فیسبوک در ماه اکتبر ۲۰۱۴ موسسه واتساپ را به بهای ۲۲ میلیارد دلار خریدار کرد.
در یک رویداد جداگانه بنیاد مرزهای الکترونیک، یکی از نهادهای غیرانتفاعی که برای دفاع از حقوق مدنی در عرصه ارتباطات دیجیتال فعالیت می کند، از طرح جدیدی رونمایی کرده که موسسات و وبسایت های کوچکتر با کمک آن می توانند با هزینه بسیار کمتری ارتباطات دیجیتال خود را رمز گذاری کنند.
هدف این طرح به نام "رمز گذاری کنیم"، طراحی و ساخت نرم افزاری است که تا حد امکان استفاده اتوماتیک از سیستم های رمز گذاری استاندارد را ساده تر کند.
پیتر اکرسلی مدیر بخش تکنولوژی این نهاد در بیانیه ای گفت که بسیاری از موسسات و وبسایت های کوچک به خاطر پیچیدگی های فنی از سیستم های استاندارد رمز گذاری صرفنظر می کنند. او افزود:"با تسهیل کاربرد، سرعت بخشیدن و رایگان کردن این ابزارها موسسات و وبسایت های کوچک نیز می توانند از آن بهره مند شوند و به این ترتیب ارتباطات و فعالیت های آنلاین همه ما امن تر خواهد شد."
طرح موسوم به "رمزگذاری کنیم" با کمک شرکت های کامپیوتری مثل موزیلا و سیسکو قرار است سال ۲۰۱۵ در دسترس قرار بگیرد.
اقدامات برای رمز گذاری ارتباطات جدید موجب خشم نهادهای امنیتی و انتظامی خواهد شد. مسئولان این نهادها در برخی از کشورهای غربی از اقدامات شرکت های ارتباطاتی برای رمزگذاری قوی تر ارتباطات مشترکان انتقاد کرده اند.
چند هفته پیش رابرت هانیگن رییس ستاد دولتی کنترل ارتباطات بریتانیا در مقاله ای که در روزنامه های بریتانیا چاپ شد گفت که شرکتهای بزرگ آمریکایی ارتباطات جدید به "مرکز فرماندهی و هماهنگی گروههای تروریستی بدل شده اند." به گفته او افزایش رمز گذاری و ایمنی ارتباطات در این شبکه ها کار نهادهای امنیتی برای کنترل تبهکاران و گروههای خشونت طلب را دشوارتر خواهد کرد.
ارسال نظر