به گزارش پارس، رسول دیناروند افزود: 2 واکسن جدید به زودی در برنامه واکسیناسیون سراسری اطفال اضافه می شود که شامل واکسن تزریقی فلج اطفال و واکسن پنتاوالان یا پنجگانه است.
 
وی گفت: سازمان بهداشت جهانی همه کشورها را ملزم به استفاده از واکسن تزریقی فلج اطفال کرده است. البته واکسن خوراکی فلج اطفال سالهاست که در کشور ما برای همه نوزادان استفاده می‌شود و سالهاست که در کشور موردی از این بیماری دیده نشده است اما چون یکی از 3 کشوری که هنوز موارد فلج اطفال دارند در همسایگی ماست هنوز باید واکسیناسیون فلج اطفال را ادامه دهیم.
 
وی اضافه کرد: متأسفانه پاکستان به عنوان یکی از 3 کشوری که هنوز نتوانسته بیماری فلج اطفال را ریشه کن کند در همسایگی ماست و ما همچنان این نگرانی را داریم که مبادا موردی از فلج اطفال از این کشور به ایران ما وارد شود.
 
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت ادامه داد: بر این اساس از سال آینده واکسن تزریقی فلج اطفال وارد برنامه واکسیناسیون اطفال کشور می شود.
 
دیناروند گفت: واکسن پنتاوالان یا پنجگانه نیز خریداری و وارد کشور شده است و از ماه آینده وارد برنامه واکسیناسیون سراسری اطفال می‌شود و طی مراسمی با حضور وزیر بهداشت ورود این واکسن جدید رونمایی می شود.
 
توزیع مکمل در خانه‌های بهداشت
 
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در برنامه بهداشتی طرح تحول سلامت نیز مکمل های جدیدی شامل قطره آهن، ویتامین AD، ویتامین B و چند مکمل دیگر به طور رایگان در خانه های بهداشت مناطقی که دچار سوء تغذیه هستند، بین مردم توزیع می شود.
 
چراغ سبز، زرد و قرمز بر روی مواد غذایی
 
وی گفت:‌ یکی دیگر از اقدامات جدید وزارت بهداشت که می‌توان آن را هم در مسیر اجرای طرح تحول سلامت در حوزه غذا تغییر کرد، نصب چراغ راهنمایی بر روی مواد غذایی است.
 
وی ادامه داد: در این طرح که چندی پیش با حضور وزیر بهداشت رونمایی شد، بر روی بسته بندی تمام مواد غذایی با توجه به میزان نمک، شکر، چربی، اسید چرب ترانس برای هر یک از این مواد یک رنگ نمایش داده می شود که یکی از رنگ سبز، زرد یا قرمز خواهد بود.
 
دیناروند اضافه کرد: رنگ سبز برای هر یک از این مواد نشان دهنده مطلوبیت آن مواد غذایی از نظر میزان آن ماده است و نشان می دهد که مثلاً نمک، چربی، اسید چرب ترانس یا شکر آن ماده غذایی در حد مجاز است. اگر رنگ آن ماده زرد بود نشان دهنده هشدار مصرف است و اگر قرمز بود نشان دهنده بالا بودن میزان آن ماده و بیشتر بودن آن از حد مجاز است بنابراین گر چه تولید این مواد از وزارت بهداشت مجوز گرفته است و ممنوع المصرف نیستند اما به افراد توصیه می شود از این مواد غذایی کمتر مصرف کنند و به خصوص مصرف آنها برای افراد بیمار می تواند خطرناک باشد.
 
وی گفت:‌ طرح نصب چراغ راهنمایی روی مواد غذایی آغاز شده و تا پایان سال 94 همه مواد غذایی که از وزارت بهداشت مجوز گرفته اند باید این چراغ راهنمایی را به صورت واضح و مشخص بر روی بسته بندی نصب کنند. پس از درج این راهنما روی مواد غذایی افراد می توانند به سادگی و فقط با توجه به رنگ مربوط به آن ماده غذایی در مورد مصرف آن تصمیم بگیرند.
 
رئیس سازمان غذا و دارو علاوه بر این اقدامات در اجرای طرح تحول سلامت در حوزه درمان نیز مشارکت دارد و با اقداماتی از قبیل تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستانها، کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، کنترل قیمت ها مشارکت دارد و در مواردی نیز مانند کاهش قیمت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج به طور مستقیم نقش خود را در اصلاح نظام سلامت ایفا می‌کنند.