رتبه ایران در علوم اعصاب جهان
رییس سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به پیشرفتهای اخیر در حوزه علوم اعصاب پایه و بالینی گفت:از سال ۲۰۰۸ تا کنون بطور متوالی رتبه منطقه ای و جهانی ایران در حوزه علوم اعصاب رو به رشد است.
به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، علیرضا زالی درسومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی که چهارشنبه ۷ آبان در سالن همایش های رازی تهران، به مدت سه روز آغاز به کار کرد، گفت: خوشبختانه در زمینه تشخیص، عمده فناوریهای متعارف را که برای تشخیص بیماریهای اعصاب بوده و جنبه تشخیصی دارد، در کشور داریم. زالی گفت: شاید بیش از هر زمان دیگری مهارت پزشک در جنبههای قضاوت و بالینی نقش اساسی و عمده را در تشخیص ایفا میکند، بیماران اعصاب معمولا به صورت پازلی از علائم برای تشخیص مراجعه میکنند و در واقع تشخیص نیازمند حاذق بودن پزشک است که با توجه به اندوختههای علمی و تجارب خود باید به تشخیص قطعی برسد.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد بیماریهای اعصاب علائم مشابهی را بروز میدهد و به همین دلیل تشخیص این بیماریها کار سادهای نیست و از طرفی بسیاری از بیماریهای مغز و اعصاب سیمای هزار چهره دارند و علائم متفاوت و ناهمگونی را بروز میدهند که تشخیص را مشکل میکند بنابراین مهارت پزشکی در زمینه تشخیص این بیماریها بسیار حائز اهمیت است.
رییس سازمان نظام پزشکی در بخش دیگری از سخنانش درباره پوشش بیمه ای بیماران مغز و اعصاب گفت: این بیماران به دلیل تنوع و گرانی داروهایشان در بسیاری از موارد با مشکلات جدی روبهرو بودهاند، اما خوشبختانه دو اتفاق خوب در سالهای اخیر افتاده که یکی از آنها تولید داخلی و بومی سازی برخی از داروهای این بیماران بوده است و اتفاق دوم اینکه برخی از داروهای نوین در عرصه جهانی هستند که اگر قرار باشد وارد مدار درمانی کشور شوند، حتما پوشش بیمهای برای آنها اعمال میشود.
وی همچنین حوزه توانبخشی را از حوزههایی دانست که یا در خلاء پوشش بیمهای مناسب است و یا پوشش بیمهای کاملی ندارد و به همین دلیل لازم است در این زمینه بیش از گذشته سرمایهگذاری شود. دکتر زالی با بیان اینکه چهار دسته درمان در زمینه بیماری های مغزو اعصاب وجود دارد ،گفت : اولین روش درمانی ،درمانهای دارویی هستند که سنگ بنای اصلی درمان بیماریهای مغز و اعصاب را تشکیل میدهند و در این زمینه پیشرفتهای زیادی حاصل شده است.
وی دومین روش درمانی را جراحی و سومین روش را بازتوانی عصبی عنوان کرد واظهار داشت: در این زمینه باید در کشور سرمایهگذاری شود، زیرا ثابت شده هرچه مکانیزمهای بازتوانی در بیماران اعصاب سریعتر آغاز شود، موثرتر خواهد بود و ما نیاز به جهشی نوین در این زمینه داریم. رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه چهارمین روش درمان بیماریهای مغز و اعصاب، روشهای درمانی نوین است،خاطرنشان ساخت : این نوع روشها مثل فناوریهای نوین، نانو تکنولوژی وغیره است که ایران در این زمینه جزو کشورهای پیشرو محسوب میشود .
زالی همچنین درخصوص اعمال درمان های جدید برای بیماران اوتیسم گفت:در این زمینه درمان اساسی بر مبنای تغییر مکانیزمهای یادگیری است، زیرا اوتیسم یک اختلال است و ناشی از فعل و انفعالات بین کودک و محیط است و تمام درمانهای نوین آن براساس درمانهای بازتوانی و توانبخشی بر مبنای تغییرات فرآیندهای یادگیری است.
وی به استفاده از جنبههای کامپیوتر و روباتیک و همچنین استفاده از جنبههای هنردرمانی، نقاشی درمانی، موسیقی درمانی در درمان اوتیسم تاکید کرد.
ارسال نظر