پايگاه خبري تحليلي «پارس»- حوالي ساعت 19 شنبه شب یک فروند هواپیمای ملخی متعلق به نیروی انتظامی با 7 سرنشین که در مسیر تهران به زاهدان به خلبانی سرهنگ فرخی در حال پرواز بود در حوالی کرمان از رادار محو شد. بعد از گذشت ۱۳ ساعت لاشه هواپیمای ناجا کشف شد. اين هواپيماي توربوكرافت متعلق به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) حوالي كرمان و زاهدان (120 کیلومتری مانده به زاهدان) سقوط کرد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، در همان ساعات اوليه اکیب‌های بررسی پیگیری وضعیت این هواپیما و احتمال فرود آن را مورد بررسي قرار دادند اما با گذشت ساعت ها از وقوع حادثه تاکنون امدادی و اورژانس موفق به پیدا کردن لاشه هواپیما نشده بودند.
 
در پی این حادثه چندین تیم امداد و نجات از استان‌های اطراف عازم منطقه‌ای به نام گراقه مابین نصرت‌آباد و سیستان شده بودند تا لاشه این هواپیما را پیدا کنند.در همين حين نيز جلسه‌ای مشترک میان مدیریت بحران کشور و مقامات سازمان امداد و نجات برگزار شد تا علت وقوع حادثه مورد بررسی قرار گرفته و جستجوها برای یافتن لاشه هواپیما ادامه یابد. 

اما با گذشت ۱۳ ساعت از زمان مفقود شدن هواپیمای متعلق به نیروی انتظامی که از مقصد تهران به زاهدان در حرکت بود، گشت هوایی ناجا از کشف لاشه هواپیما در منطقه چولی خبر داد. 

 مرکز اطلاع‌رسانی نیروی انتظامی نقص فنی و برخورد با مانع را علت بروز سانحه برای هواپیمای ناجا اعلام کرد.

اسامی چهار سرنشین هواپیمای مفقود شده ناجا
در اين سانحه 7 نفر جان باختند:

اسامی سرنشینان به‌شرح ذیل است:
1 ــ سردار "صادقی" معاون ایمنی بازرسی کل ناجا
2 ــ سرهنگ "خرسندنیا" جمعی پلیس پیشگیری ناجا
3 ــ سرهنگ "درودگر" جمعی معاونت عملیات
4 ــ آقای طلوعی
5 ــ سرهنگ "فرخی" خلبان
6 ــ سرگرد "خلیل‌لو" کمک‌خلبان
7 ــ ستوان "قویدل" مهندس پرواز.

جزئیات سقوط هواپیمای ناجا از زبان سردار احمدی‌مقدم
سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه همایش طلایه‌داران فرهنگ ترافیک با اشاره به سقوط شب گذشته یک فروند هواپیمای نیروی انتظامی در تشریح جزئیات این حادثه اظهار داشت: هواپیمای مذکور یک هواپیمای دوموتوره توربو کوماندر که یک هواپیمای کوچک است بود که در ساعت 17:40 روز گذشته عازم زاهدان شد.

وی با بیان اینکه سرنشینان این هواپیما گروهی از کارشناسان نیروی انتظامی بودند که برای نظارت بر منطقه جنوب شرق کشور عازم زاهدان شده بودند گفت: متاسفانه ساعاتی پس از بلند شدن این هواپیما، در حدود ساعت 21 هواپیمای مذکور از دید راداری گم شد.
احمدی‌مقدم ادامه داد: در ادامه بررسی موضوع، کاوش‌های محلی صبح امروز به نتیجه رسید و متاسفانه لاشه هواپیمای مذکور کشف شد.

فرمانده ناجا در توضیح علت این حادثه افزود: در ارزیابی‌های اولیه مشخص شد که خلبان هواپیمای مذکور به علت نقص فنی قصد فرود اضطراری داشته ولی به دلیل ناکافی بودن دید خلبان، زمین ناهمواری برای فرود این هواپیما انتخاب شده بود که به دلیل وجود ناهمواری‌های مسیر، هواپیما دچار آسیب شده و متلاشی شد.

وی با تاکید بر اینکه این هواپیما از نظر فنی امکان پرواز نسبتا طولانی در صورت از کار افتادن موتورهایش را هم داشت گفت: در ادامه بررسی‌ها و پس از کشف لاشه این هواپیما، جنازه سرنشینان آن کشف شد و تیم فنی نیروی انتظامی به محل حادثه اعزام شده و پیگیر موضوع هستند.

احمدی‌مقدم سرنشینان این هواپیما را شامل 3 نفر گروه پروازی و 4 نفر از کارشناسان نیروی انتظامی به سرپرستی سردار صادقی معاون ایمنی بازرسی ناجا عنوان کرد.

فرمانده ناجا در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری هرچه بیشتر در مرزهای کشور گفت: باید به این موضوع توجه داشت که تهدیدات پیرامونی ما جدی است و مرزهای ما شایسته توجه و سرمایه‌گذاری بیشتری هستند چرا که در برخی قسمت‌های مرز، گروه‌های تروریستی آزادی عمل داشته و دولت‌های مجاور ما یا توان برخورد با این گروه‌ها را ندارند و یا اهتمام لازم را به خرج نمی‌دهند.

وی ادامه داد: این موضوع در مرز پاکستان بیش از سایر مرزها به چشم می‌خورد و باید با توجه به تجربه چند ساله قبل در شمال سیستان که این موارد با انسداد مرزها برطرف شد سرمایه‌گذاری بیشتری در مرزها انجام شود.

پايگاه خبري تحليلي «پارس»، این مصیبت را به بازماندگان این حادثه و مردم شریف ایران تسلیت می گوید.