به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در اولین نشست ستاد کشوری کنترل دخانیات در دولت یازدهم با اشاره به اینکه تا به حال سیاست‌ها و تصمیم‌های این ستاد برای مبارزه با استعمال دخانیات موفق نبوده است، گفت: با توجه به آمار فزاینده مصرف دخانیات در کشور در طی سال‌های اخیر، باید مسیرمان در کنترل مصرف دخانیات و مبارزه با آن را تغییر دهیم.


وی با تاکید بر تشکیل کمیته‌ای در ستاد کشوری کنترل دخانیات برای پیگیری اساسی اقدامات مربوط به این حوزه، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین تصمیم این جلسه ستاد، عزم جدی برای تغییر رویکردهای گذشته به منظور مبارزه با استعمال دخانیات است چراکه گاهی اوقات تصمیماتی غلط گرفته می‌شود که اصرار بر اجرای آن‌ها منطقی نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مسلما با برگزار کردن سالیانه یک جلسه، نمی‌توانیم از کاهش عمر ایرانی‌ها ناشی از استعمال دخانیات جلوگیری کنیم، افزود: فراموش نکنیم که حذف کامل تولید سیگار نیز میسر نیست. ولی با تشکیل کمیته‌ای در ستاد کشوری کنترل دخانیات می‌توان این امکان را فراهم کرد تا بویژه از طریق مردم و مشارکت‌های مردمی تخلفات در حوزه دخانیات را کاهش دهیم.

افزایش صد در صدی استعمال سیگار طی پنج سال

به گفته وزیر بهداشت برای مبارزه با دخانیات، در کل کشور باید یک عزم جدی وجود داشته باشد. قوه قضاییه، قوه مقننه، قوه مجریه و از همه مهم‌تر مردم باید این خطر را جدی بگیرند و روش خود را در مبارزه با دخانیات تغییر دهند.

هاشمی با بیان اینکه در طول 5 سال گذشته مصرف سیگار دو برابر شده و این نشان می‌دهد باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم، بیان داشت: در این زمینه می‌توانیم از الگوهای بین المللی موفق نیز استفاده کنیم. اگر به این موفقیت نایل شویم، در کنار همکاری جدی مردم، مصرف سیگار کاهش خواهد یافت.

یک سوم سیگارهای کشور قاچاق است

افزایش مالیات بر سیگار اقدامی موثر برای مبارزه با قاچاق

وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: در حال حاضر یک سوم سیگارهای موجود در کشور از مسیر قاچاق وارد شده‌اند، در حالی که این روند به راحتی قابل کنترل است. افزایش مالیات بر سیگار می‌تواند یکی از اقدامات موثر برای مبارزه با قاچاق باشد.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به توجه جدی رییس جمهور در افزایش ارتقای سلامت در جامعه، گفت: امیدواریم از این به بعد قدم‌های موثر و واقع بینانه‌ای در کاهش مصرف دخانیات برداشته شود.

هاشمی تاکید کرد: مبارزه با دخانیات تکلیفی نیست که صرفا به عهده وزارت بهداشت باشد. در واقع ما در این وزارت خانه قربانی استعمال دخانیات هستیم؛ چراکه بخش عمده‌ای از اعتبارات‌مان صرف درمان بیمارانی می‌شود که با سیگار زندگی کرده‌اند.

گفتنی است جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات، به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تشکیل شد. مهمانان این جلسه متشکل از وزیر دادگستری، برخی نماینده‌های وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، تنی چند از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نیز وزارتخانه‌های کشور و دادگستری بودند.