حجاج مراقب کرونا باشند
کارشناس بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: حجاج در تجمعات مناسک حج از ماسک حفاظتی استفاده کنند و از تماس مستقیم با افرادی که ناخوش هستند یا تب و سرفه دارند، اجتناب کنند.
به گزارش پارس ؛ «محمدرضا میرشکاری» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ویروس کرونا برای اولین بار در شهریورماه سال ۹۱ در یکی از بیماران مبتلا به عفونت تنفسی شناسایی شد و تاکنون ۱۸ کشور جهان در این خصوص معرفی شده اما بیشترین آمار مربوط به کشور عربستان بویژه در مناطق شرقی آن گزارش شده است.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه عامل بیماری، ویروس جدیدی از خانواده کرونا ویروس است که به عنوان کرونا ویروس خانواده یا مرس شناخته شده است، ادامه داد: این ویروس میتواند طیف وسیعی از بیماری سرماخوردگی تا بیماری حاد تنفسی را ایجاد نماید و مرگ و میری بالایی ۵۰ درصدی را به دنبال داشته است، چرا که ۵۰ درصد بیماران بعد از تحمل بیماری شدید تنفسی و بستری در بخش مراقبتهای ویژه در نهایت فوت میکند.
وی مدت زمان بروز علائم ناشی از بیماری کرونا پس از ورود ویروس به بدن را ۲ تا ۱۰ روز عنوان کرد و گفت: علائم این بیماری بهطور معمول تب، سرفه و تنفس سخت است، اما طیف علائم از بدون حالت تا بیماری تنفسی حاد به دلیل نامعلوم بودن مخزن بیماری متغیر است.
میرشکاری راه اصلی انتقال بیماری کرونا را ارتباط مستقیم با انسان، حیوان و محیط آلوده اعلام کرد و افزود: هر چند انتقال انسان به انسان بصورت قطعی مورد تایید نیست، اما با گزارش موارد متعدد ابتلا این احتمال به عنوان گروههای در معرض خطر نیز مطرح شده است.
وی افراد در معرض خطر را شامل افرادی دانست که بیش از ۱۵ دقیقه در فاصله کمتر از یک متر از فرد بیمار قرار گرفته است یا فرد در مقابل سرفه یا عطسه شخص مبتلا قرار گیرد و گفت: همچنین افرادی که دستشان در تماس با سطوح تنفسی افراد آلوده به قطرات تنفسی قرار میگیرد و سپس چشم، بینی و دهان خود را لمس میکنند، علاوه بر آن پرسنل بهداشتی درمانی که در حال ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا هستند و از وسایل حفاظت فردی استفاده نمیکنند، در معرض خطر ابتلا هستند.
میرشکاری اظهار کرد: در زمان حضور در تجمعات بویژه مناسک حج از ماسک حفاظتی استفاده کنند و از تماس مستقیم با افرادی که ناخوش هستند یا تب و سرفه دارند اجتناب کنند و باید بهداشت فردی بخصوص شستن مرتب دستها با آب و صابون را به خاطر داشته باشند و از روبوسی و دست دادن بخصوص با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، خودداری کنند.
کارشناس مسوول بیماریهای واگیر معاونت بهداشت استان ایلام توصیه کرد: در این زمینه حجاج از افراد بیمار حداقل ۲ متر فاصله داشته باشند یا در صورت ارتباط، دستها را مرتب بشویند و از مالیدن دست به بینی و دهان امتناع کنند، علاوه بر این از بوسیدن اماکن مقدسه و زیارتی جداً خودداری نمایند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن خواب و استراحت کافی داشته باشند و از تغذیه مناسب بخصوص مایعات کافی بهرهمند شوند.
وی در خصوص افرادی که دچار کسالت شدهاند، تصریح کرد: در صورت بروز علائم بیماری و کسالت مشابه سرماخوردگی و عفونت تنفسی در طی سفر حتما پزشک و سرپرست کاروان را مطلع نمایند و به توصیههای بهداشتی مسئول بهداشت و کادر درمان توجه کنند و حتی تماس با دیگران را به حداقل رسانده تا از انتقال بیماری به اطرافیان جلوگیری شود و اگر محل اقامت آنها بصورت جمعی است، از ماسک و دستمال کاغذی جهت جلوگیری از انتقال بیماری استفاده مکرر داشته باشند. وی همچنین اضافه کرد: در هنگام بیماری از در آغوش گرفتن، دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنند.
میرشکاری خاطرنشان کرد: اگر در عرض ۲ هفته بعد از بازگشت حجاج به کشور با علائمی همچون تب و سرفه روبرو شدند، بایستی سریعاً مراتب به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی اطلاع داده شود و تماس با اطرافیان را به حداقل برساند. وی افزود: به مبتلایان توصیه میشود تا پایان ۱۴ روز پس از ابتلا نکات حفاظت فردی را رعایت کنند، همچنین کلیه افراد آسیبپذیر و بیمار باید در صورت تشدید علائم بیماری یا بروز آنها به بیمارستانی که از قبل مشخص شده است، مراجعه کنند.
میرشکاری بیمارستان تعیین شده برای بیماران مبتلا به کرونا در ایلام را بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) ایلام اعلام کرد.
ارسال نظر