ابهری متخصص علوم رفتاری در گفتگو با «پارس»:
جنجال سياسي و بدنمايي عليه طرح كرامت بانوان در شهرداري/چرا به تجربه دنيا در جداسازي محيط كار توجه نمي كنند؟
بايد بدون تهاجم و جوسازي در جهت نقد يا تاييد آن باشيم و دلايل خود را ابراز كنيم و بدانيم كه جوسازي و اغتشاش فكري راهحل مواجه با همهچيز نيست.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- دکتر مجید ابهری گفت: جنجال عليه طرح كرامت بانوان در شهرداري فقط جنبه سياسي دارد.
دکتر مجید ابهری روانشناس و متخصص علوم رفتاری در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس»، طرح اخير شهرداري تهران را در راستاي كرامت بانوان ذكر كرد و گفت: همانطور كه تاكنون تجربه شده در محيطهاي آموزشي صد در صد زنانه، تمام افراد راحت هستند اما كافي است يك مرد بهعنوان معلم يا مستخدم در آن محيط باشد تا آسايش همه به هم بخورد.
وي با ارايه مثال هايي در دنيا از تفكيك جنسيتي گفت: سال 1992در يكي از شركتهاي مديريتي در شهر منچستر اين جداسازي انجام شد كه نتيجه آن افزايش امنيت رواني خانمها و البته آقايان بود. حال چرا جنجال آفرينان به تجربه دنيا در جداسازي محيط كار زنان و مردان توجه نمي كنند؟
وي افزود: اگر مردي مخالف اين نظريه باشد ممكن است دلايل ديگري داشته باشد، اما اگر قصد ما انجام كار، اجراي مسووليت و ارايه خدمت باشد ايجاد اين امنيت رواني از نگاه آسيب شناسي ميتواند مفيد واقع شود.
وي با اشاره به نقادان طرح تفكيك جنسيتي، خواهان پرهيز از جنججال و فضاسازي سياسي شد و گفت: وقتي يك نظريه مطرح ميشود از سوي هر كس كه باشد بايد بدون تهاجم و جوسازي در جهت نقد يا تاييد آن باشيم و دلايل خود را ابراز كنيم و بدانيم كه جوسازي و اغتشاش فكري راهحل مواجه با همهچيز نيست.
دکتر ابهری با تاكيد بر اين مطلب كه رفتار شناسی سازمانی امنیت روانی کارکنان موجب افزایش بهرهوری و کارایی و تعالی سازمانی میشود گفت:يكي از روشهاي ايجاد امنيت رواني در سازمانها محيط راحت و آسوده براي شاغلان است. در راستاي ايجاد اين محيط بايد گفت جداسازي جنسيتي نه به شكلي كه بعضي از رسانهها در حال بزرگ نمايي يا بد نمايي آن هستند بلكه بهصورتي كه اگر 4مرد و يك زن در يك اتاق كار ميكنند به نفع هر دو جنسيت است كه از هم جدا باشند يا برعكس.
اين روانشناس و متخصص علوم رفتاری با اشاره به مواضع شهردار تهران در اين زمينه اظهار داشت: گفته شهردار تهران مطابق با اصول عقلانيت سازماني بوده و نبايد دستاويز سياسي قرار گيرد، چرا كه در يك محيط زنانه يعني اتاقي كه همه شاغلان آن بانوان هستند، خانمها راحتتر بوده و آسودهتر ميتوانند بهكار خود رسيدگي كنند اما در غيراين صورت يعني اگر يك خانم در اتاق چند آقا يا برعكس باشد، هم بايد مواظب پوشش و گفتمان خود باشد هم كردارش و همين عوامل باعث افت كارايي ميشود.
وي افزود: آقايان هم در كنار يكديگر راحتتر هستند و حضور يك زن در جمع آنها باعث بروز محدوديتهايي برايشان ميشود.
اين روانشناس و متخصص علوم رفتاری با اشاره به مباحث علوم رفتاری گفت: اين موضوع تأييد شده كه بين كارمنداني كه بيشترين ساعات بيداري در شبانه روز را با يكديگر در يك محيط هستند رابطه عاطفي بهوجود ميآيد. اين رابطهها اگر چه عموما سالم است اما بستري براي بروز تنش در زندگيهاي فردي هم هست.
دکتر ابهری افزود: از هر بعد كه به اين مسئله نگاه كنيم جداسازي زنان و مردان بدون هيچگونه محدوديت موجب آسودگي و امنيت رواني زنان و مردان شاغل بوده و باعث افزايش كارايي ميشود.
ارسال نظر