متهم تازه توفان تهران رونمایی شد!
سازمان هواشناسی به مجلس اعلام کرد که به دلیل پارازیت ها نتوانسته توفان تهران را پیش بینی کند.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، ˈسکینه عمرانیˈ عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این باره گفت: با قرائت این گزارش کمیسیون به این نتیجه رسید که در قسمتی از این پرونده که مربوط به پیش بینی توفان است، سازمان هواشناسی با توجه به نویزهای موجود در هوا و اختلال در دستگاه های آن چندان مقصر نیست، اما در مورد تاخیر در اطلاع رسانی این سازمان مقصر بوده و باید پاسخگو باشد.
وی افزود: در نهایت مقرر شد تا به سازمان «تنظیم مقررات رادیویی» برای رفع نویزهای مربوطه تذکر داده شود و حمایت های لازم برای تجهیز امکانات ضروری برای اطلاع رسانی در اختیار سازمان هواشناسی قرار گیرد.
عمرانی با اشاره به اینکه در این گزارش بر خلاف گزارش های قبلی سازمان هواشناسی، حرفی از کهنگی و فرسودگی تجهیزات این سازمان به میان نیامده است، در پاسخ به اینکه چه نهاد یا مرکزی عامل «نویز» را باعث اختلال در دستگاه های هواشناسی دانسته است، نیز گفت: این نظر، از سوی مرکز پژوهش های مجلس تایید شده است.
وی با تاکید بر اینکه، البته گزارش نهایی تهیه شده کمیسیون تا حدودی با دیده اغماض و چشم پوشی تلطیف شده و بیشتر جنبه حمایتی داشته است، گفت: نمی خواستیم گزارش به گونه یی باشد که این تصور پیش آید که می خواهیم در مقابل نهادهای دولتی موضع گیری کنیم!
وی در عین حال تصریح کرد: اما مسلما چنانچه این گونه اهمال ها دوباره تکرار شود، این کمیسیون بدون هیچ گونه اغماضی و با قدرت تمام با متخلفین برخورد خواهد کرد.
نماینده مردم سمیرم، همچنین در مورد ادامه روند پیگیری این پرونده از سوی این کمیسیون گفت: طبق ماده 31 و 36 و همین طور آیین نامه داخلی مجلس، بخشی از گزارش که مربوط به حمایت از سازمان هواشناسی برای تجهیز آن است، برای تخصیص بودجه به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد و بخشی از آن که به معرفی و پیگرد مقصران این حادثه برمی گردد، برای مراجع قضایی برای پیگیری ارسال خواهد شد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درپایان بر پیگیری این پرونده از سوی این کمیسیون تا حصول نتیجه کامل خبر داد.
* چه کشکی؟ چه نویزی؟!
اما این بحث به قدری کارشناسی و تخصصی است که بدون گفت وگو با کارشناسان ذیربط و مطلع نمی توان در مورد آن اظهارنظر کرد.
ˈعلی سپهری رادˈ معاون سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت مخابرات ایران، در گفت وگو با «اعتماد» با رد نظریه مطرح شده مبنی بر مزاحمت نویزهای موجود درهوا گفت: اول از همه باید تعریفی از نویز داشته باشیم. نویزها همان امواج «الکترومغناطیسی» هستند که برای یک بخش یا گروهی از کابران مفیدند و برای بخش دیگر از آنها ممکن است مشکل و تداخل ایجاد کنند.
وی با عنوان این مساله که تمامی فرکانس های مورد استفاده در ایران، کاملا مطابق با استانداردهای جهانی و بر اساس قوانین بین المللی موجود در جهان است، ادامه داد: این فرکانس ها به گونه یی تعیین شده که با هیچ یک از سیستم های الکترونیکی تداخل نداشته باشد.
وی امواج مورد استفاده در ایران را 900 و 1800 هرتز اعلام و تاکید کرد: اگر تداخلی وجود داشت باید تمام سیستم های بانکی، ارتش، سیستم های امنیتی و... نیز با مشکلات عدیده یی روبه رو می شدند در حالی که تاکنون گزارشی در این خصوص نداشته ایم.
سپهری راد با ذکر اینکه این مساله باید کارشناسی و ریشه یابی شود گفت: باید اول دید که آیا واقعا نویزی وجود دارد یا خیر؟ و اگر وجود دارد چه عاملی باعث بروز نویز درسیستم های آنها شده است؟ چه بسا اصلا خود سیستم های آنها نویزایجاد می کنند و با یکدیگر تداخل دارند.
وی البته درعین حال بر این نکته نیز اذعان کرد که البته متاسفانه برخی امواجی از سوی برخی از «سازمان» های خاص مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند برای سایر دستگاه ها نویز ایجاد کند که ما نیز بارها نسبت به استفاده از این امواج اعتراض کرده ایم ولی...
معاون سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت مخابرات ایران در پایان با اعلام اینکه، البته این امواج مزاحم نیز به قدری نیست که ایجاد مشکل کند! طرح چنین استدلال هایی را کاملا غیرکارشناسی خوانده ولی در کنار آن افزود: این سازمان برای بررسی کارشناسی مساله و همکاری با سازمان هواشناسی آماده است.
به هر تقدیر به نظر می رسد این گزارش نیز با وجود تمام ابهامات موجود در بحث های کارشناسی آن، عملا به نقطه پایان خود رسیده است. آن هم بدون هیچ گونه نتیجه و دستاورد خاصی. گزارشی «تلطیف» شده و حتی شاید غیرکارشناسی. گزارشی که نه تنها دردی از جامعه و داغ دیدگان آن را حل نمی کند و راهکاری برای جلوگیری از تکرار حوادثی این چنینی را ارائه نمی دهد، ولی به نظر می رسد؛ می تواند پایان خوشی باشد برای بسیاری از مدیران دست اندرکار و کم شدن بار فشارهای افکار عمومی بر دوش آنها!
ارسال نظر