به گزارش پارس ، سال گذشته، دانشگاه تهران فراخوانی را برای جذب استعدادهای درخشان در مازاد بر ظرفیت آزمون سراسری جهت تحصیل در مقطع دکتری صادر کرده و دانشکده ها را مامور این کار معرفی کرد. دانشکده ها هم به پیروی از روند همه ساله و با توجه به مجوز صادر شده اقدام به ثبت نام از متقاضیان پس از واریز مبلغ صدهزار تومان پول به حساب دانشگاه کردند.
 
پس از اتمام مهلت یک ماهه ثبت نام، در خردادماه، متقاضیان به گروههای آموزشی جهت مصاحبه، آزمون کتبی و یا شفاهی و ارزیابی مدارک معرفی شدند. برهمین اساس نیز، گروهی متشکل از 9 الی 12 هیئت علمی، افراد را احیانا پس از آزمون کتبی مورد مصاحبه علمی قرار داده و امتیاز بندی کردند و مرحله آخر نیز مرحله ارزیابی مدارک علمی بود در اواخر خردادماه انجام شده و براساس ظرفیت، افرادی که بیشترین امتیاز را آورده بودند به عنوان افراد پذیرفته شده به شورای آموزشی دانشکده ها معرفی شدند که تعداد این افراد تقریبا در هر گرایش یک نفر بود.
 
تا اینجای کار همه چیز درست بود. در هفته آخر مرداد از آموزش دانشگاه با این افراد تماس گرفته  و قبولی آنها تائید شد و از آنها خواسته شد مدارک ثبت نام خود برای 10 روز آینده آماده و تحویل دانشگاه دهند.
 
در هفته اول شهریور در حالی که افراد خود را برای ثبت نام آماده می کردند از اداره آموزش دانشگاه مجددا با آنها تماس گرفته و اعلام شد که قبولی آنها لغو شده است. آنها در توضیح این رویداد اعلام کردند که طبق مصوبه جدید هیات رئیسه وقت دانشگاه، افرادی که دوره ارشد خود را در مدتی بیش از چهار ترم به پایان رسانده اند استعداد درخشان تلقی نمی شوند.
 
این اقدام که عطف به ماسبق کردن قوانین نیز تلقی می شد مورد اعتراض قرار گرفت.  افراد مختلف از سرپرست وقت وزارت علوم، 54 نماینده مجلس و شخصیت های سیاسی و علمی و رسانه ها نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند. در وهله اول رئیس وقت دانشگاه حتی زیربار اینکه همچین اتفاقی افتاده نمی رفت تا اینکه یک نامه دانشگاه خواجه نصیر موجب شد که آقای دکتر رهبر مسئولیت این اقدام را بپذیرند و نماینده خود یعنی آقای قمصری را برای متقاعد کردن افراد مختلف جهت کنار آمدن با موضوع راهی وزارت خانه و جلسات مختلف کنند.
 
نامه دانشگاه خواجه نصیر تائید می کرد که یک داوطلب آن دانشگاه که همزمان در فراخوان دو دانشگاه شرکت کرده بوده و در دو دانشگاه نیز به عنوان نفر اول قبول شده بود تنها بدلیل اینکه اسمش در بین قبولی شدگان دانشگاه تهران در سازمان سنجش ثبت شده بوده، دانشگاه خواجه نصیر نمی توانست او را به عنوان فرد قبولی معرفی کند حال آنکه دانشگاه تهران دوهفته بعد رسما قبولی او را لغو کرده بود.
 
جالب است بدانید که وقتی از دانشگاه تهران در اواخر مرداد با افراد قبولی تماس گرفته شده بود از آنها خواسته شد که اگر در فراخوان دیگری ثبت نام کرده اند از آن فراخوان انصراف بدهند تا دانشگاه تهران بتواند اسم آنها را به عنوان افراد قبولی در سامانه سازمان سنجش ثبت کند.
 
اینگونه شد که نزدیک به 43 متقاضی، قبولیشان لغو شد و وساطت افراد مختلف و حتی نامه به دفتر ریاست جمهوری و خیلی های دیگر بر آقای دکتر رهبر تاثیر نکرد که نکرد. جالب اینکه در دانشکده فنی آقای دکتر رهبر دستور داده بود برای اینکه دیگر هیچ جای تجدیدنظری باقی نماند ظرفیت گروهها با اولویت پنجم و ششم نیز پر شود حتی اگر این افراد نمره خیلی بالایی نگرفته نباشند همین که در چهارترم تحصیلاتشان را تمام کرده بودند کفاف می کرد.
 
ده ماه پیگیری این دانشجویان و خانواده هایشان نتیجه ای جز این نداد که سرنوشت این دانشجویان با سرنوشت دکتر رهبر گره بخورد. تا اینکه در بهمن ماه آقای دکتر رهبر برکنار شد اما بازهم پروسه پیچیده تغییر رئیس دانشگاه و انتخاب رئیس جدید جای آن را گرفت.
 
به گفته این دانشجویان دکتر امید هم کاری نکرد تا اینکه دکتر نیلی انتخاب شد، و امروز شاید 10 نفر از این افراد به کنکور دل بستند یکی دو نفر هم از دانشگاههای خارج از جمله آمریکا، استرالیا و مالزی پیشنهاد داشتند و بقیه نیز ضربه ای خوردند که غیرقابل جبران بود.
 
این دانشجویان معتقدند که دکتر قمصری تاکنون به اشکال مختلف تلاش کرده است این اقدام را توجیه کند اما واقعیت این است که هیچ یک از اظهارات صحت ندارد؛ یکبار گفتند که اینها تعداد ترم بیشتری را صرف کردند تا واحدهای کمتری پاس کنند و معدلشان بالا رود حال آنکه پس از بررسی معلوم شد که تمام افراد مانند هم دوره های خود در سه ترم واحدهای درسی خود را تمام کرده بودند و پنج و شش ترم را صرف انجام پایان نامه های اصیل کرده بودند که پیشنهاد اساتید راهنما بوده است.
 
 در بین افراد، هستند دانشجویانی که نمونه های آزمایشگاهی آنها در لیست تحریم ها بوده و وزارت خارجه نیز رسما این موضوع را تائید کرده، و آن فرد باوجود اینکه به طور همزمان در دوسال پیاپی در کنکور دکتری نیز شرکت کرده بوده و رتبه تک رقمی آورده تنها بدلیل عدم دستیابی به نمونه های آزمایشگاهی و دفاع از پایان نامه از ثبت نام محروم شده بوده تا اینکه برخی از اساتید شخصا به ترکیه سفر کرده و نمونه های موردنظر را با هزینه ی شخصی و به مقدار خیلی کم از آن کشور آورده و این فرد توانسته پس از 8ترم نه تنها ابتکار علمی خود را ثبت کرده بلکه دو مقاله بین المللی را نیز منتشر کرده است.
 
در بین این افراد دانشجویی است که مبحث منطق فازی را برای اولین بار در کشور در حوزه مطالعات منطقه ای و روابط بین الملل طرح کرده و جدای از موفقیت در این ابتکار، دستاوردش را به نام دانشگاه تهران نیز به ثبت رسانده است.
 
این کل ماجرایی که برای 43 دانشجوی استعداد درخشان رخ داده است؛ دانشجویان امید داشتند مشکل آنها در هنگام سرپرستی دکتر امید حل شود اما طولانی شدن پروسه انتخاب رئیس این دانشگاه عملا سرنوشت این دانشجویان را در بلاتکلیفی قرار داده است؛ حالا این دانشجویان می گویند کلید حل این پرونده در دست آقای دکتر نیلی احمدآبادی است و جالب است بدانید که شوراهای  گروهها و دانشکده ها مجددا تاکید کرده اند که حاضرند افراد را ثبت نام کنند مشروط به اینکه برای حل مشکل در دانشگاه اراده ای مشاهده شود.
 
براساس این گزارش پرونده لغو قبولی دکترای استعدادهای درخشان دانشگاه تهران به همراه نامه نگاری های متعدد این دانشجویان در اختیار «خبرنامه دانشجویان ایران» محفوظ است و در صورت درخواست و یا نیاز به انتشار در این پایگاه خبری منتشر خواهد شد.