به گزارش پارس به نقل از مهر، سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی اظهار داشت: آیین نامه فوق از سوی ستاد کل نیروهای مسلح جهت اجرا به مبادی ذیربط ابلاغ و از تاریخ یکم مرداد سال جاری وضعیت مشمولین وظیفه بر اساس این آیین نامه رسیدگی خواهد شد.

سردار کمالی همچنین اذعان داشت: برای انتخاب مشمولین سالم و قادر به خدمت با توجه به مدرک تحصیلی، آخرین بیماری ها، شناسایی و به روز رسانی شده و کلیه مشمولین اعزامی قبل از اعزام بر اساس این آیین نامه معاینه و به ۴ گروه تقسیم می شوند.

وی در ادامه به تشریح گروه های مذکور پرداخت و تصریح کرد: گروهی که از لحاظ جسمی و روانی سالم بوده و قادر به خدمت هستند، مشمولانی که به دلیل بیماری یا نقص عضو فقط توان انجام خدمت در امور غیررزمی را دارند که به عنوان معاف از رزم به خدمت اعزام خواهند شد، افرادی که به دلیل بیماری جسمی و روانی موقتا قادر به انجام خدمت نیستند که حداکثر تا ۲ سال از معافیت موقت استفاده خواهند کرد و گروه چهارم عده ای که به دلیل بیماری یا نقص عضو قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند؛ چهار گروه مشمولان طبق آیین نامه جدید را تشکیل می دهند.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: کلیه مشمولین قبل از اعزام معاینه و کسانی که قادر به خدمت نیستند یا خودشان به رای پزشک اولیه اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی شهرستان معرفی می شوند و کسانی که به رای شورای پزشکی شهرستان نیز اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی استان معرفی خواهند شد که رای شورای مذکور لازم الاجرا خواهد بود.

وی در ادامه افزود: یکی از نکات برجسته آیین نامه فعلی این است که رسیدگی به تقاضای معافیت پزشکی در حین تحصیل که قبلا ممنوع بوده در خصوص بیماری ها و نقص عضوهایی که مقطع تحصیلی در آن اثر ندارد مجاز شمرده شده است.

سردار کمالی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از نکات برجسته آیین نامه فوق این است که مقطع تحصیلی در معافیت پزشکی اثرگذار بوده و فارغ التحصیلانی که می توانند مشاغل مربوط به تخصص خود را با وجود بیماری یا نقص عضو بدون مشقت در جامعه انجام دهند به عنوان معاف از رزم به خدمت اعزام خواهند شد.