به گزارش پارس به نقل از شریان نیوز ، حدود یک ماه از افشاگری های شریان نیوز و برخی رسانه های دیگر در مورد تخلفات در واحد های دانشگاه آزاد و به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه می گذرد. تاکنون در دو مورد سازمان مرکزی دانشگاه آزاد بعد از اخبار شریان نیوز اقدام به صدور بخشنامه برای واحدهای دانشگاه آزاد کرده است.

بخشنامه اول بر «حفظ حریم خصوصی دانشجویان، کارمندان و اساتید» تاکید دارد و در بخشنامه دیگری این دانشگاه «دخالت حراست در مواردی مانند مانند حجاب و رفتار دانشجویان در بیرون دانشگاه» را مزموم دانسته و طبق بخشنامه روسای حراست خاطی را به برخورد شدید تهدید کرده است. اما این بخشنامه ها گویا فقط در حد بخشنامه است و کارکردی تبلیغاتی دارد.

در مورد اینگونه اقدامات شتاب زده سازمان مرکزی دانشگاه آزاد که کارکردی تبلیغاتی دارد باید گفت: هر کالا يا خدمتي که توليد مي‌شود براي عرضه است و اگر تقاضايي براي آن نباشد، آب در هاون کوبيدن و عملي نابخردانه است.

از این رو براي جلب نظر خريدار است که صنعت بسته‌بندي هر روز بيش از پيش اهميت مي‌يابد، صنعتي که تغييري در کيفيت کالا نمي‌دهد، بلکه فقط ظاهر آن را مردم‌پسند مي‌کند. بنابراين این اقدامات ظاهری هم شامل اين قاعده است و پذیرش آن به فهم این اقدامات کمک می کند. اما اين قاعده هميشه و در بلندمدت نسبت به کيفيت محصول موضوعي فرعي و درجه دوم اهميت است، و در صورتي که ميان کيفيت و بسته‌بندي در کالا و يا ميان شعارها و اقدامات تناسبي وجود نداشته باشد، به سرعت آثار زيانبار خود را بر عرضه‌کنندگان کالا و خدمات و احزاب سياسي بار خواهد کرد.

حال باید پرسید نسبت این بخشنامه با برخی دیگر از واحدهای دانشگاه آزاد چیست؟ چگونه در دانشگاهی رئیس حراست به جستجو در فلش مموری اساتید می پردازد، دختران دانشجو را تعقیب می کند، در ایام فاطمیه عروسی در دانشگاه می گیرد، دوربین مدار بسته در کلاس ها و آزمایشگاه نسب می کند ولی تاکنون برخوردی با وی صورت نگرفته است.

ریشه تناقض بین مطالب مندرج در بخشنامه ها و اقدامات واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد چیست؟ در زیر به برخی از موارد مطرح شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه اشاره می شود، اشاره به این موارد نه شالاتانیزم رسانه ای است و نه دشمنی با کسی، اشاره به موارد تخلف در واحد امیدیه نیز فقط به عنوان نمونه است، مشتی از خروارها که باید با این نمونه ای از خروارها برخورد شود تا درس عبرتی برای سایر مدیران متخلف باشد.

یک : نصب دوربین مدار بسته در کلاسها و آزمایشگاه ها توسط حراست دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه به صراحت در جوابیه خود به رسانه ها می آورد:  این دانشگاه با مجوزهای سازمانی و موافقت حراست سازمان مرکزی دانشگاه اقدام به نصب دوربین‌های مدار بسته نموده است.

دو: گرفتن عروسی در ایام فاطمیه : جوابیه مذکور گرفتن مراسم ازدواج در ایام فاطمیه را رد نکرده و فقط آورده است :  این مراسم در ایام تعطیل دانشگاه و تحت نظر حراست دانشگاه و فقط به جهت صرف شام بدون هیچ گونه انجام موسیقی برگزار گردیده است. کاری به «با» و یا «بدون» موسیقی گرفتن مراسم عروسی پسر یکی از مسئولین دانشگاه در ایام فاطمیه نداریم، در جوابیه این دانشگاه اصل گرفتن مراسم عروسی در ایام فاطمیه تایید شده است. آیا رئیس حراست و رئیس دانشگاه که این مراسم تحت نظر وی برگزار شده، خبر از حرمت این ایام ندارند؟

سه: فساد مالی حدود چهار میلیارد و شصت میلیون ریالی در بین سالهای 88 تا 91 : دانشگاه مذکور در اداقمی خلاف قانون از تمامی دانشجویان این دانشگاه ( چه کسانی که از سرویس ایاب و ذهاب استفاده کنند و چه کسانی که استفاده نکنند ) هزینه ایاب ذهاب و اخذ می کند ، با یک ساده متوجه می‌شویم که این دانشگاه از سال 88 تا 91 حدود چهار میلیارد و 600 میلیون ریال از دانشجویان این دانشگاه به بهانه سرویس ایاب و ذهاب هزینه اضافه اخذ کردند.

اخذ شهریه نامتعارف از تمامی دانشجویان از ترم اول سال تحصیلی 88 آغاز شد و تا ترم تابستان سال 91 ادامه داشت. حدود شش ترم متوالی این دانشگاه هزینه های اضافه از دانشجویان اخذ می کرد که درچهار نیمسال سال 90-89 ترمی 6 هزار تومان و در سال 90-91 ترمی 8 هزار تومان از دانشجویان اخذ شد.

1

در سالهای 88 تعداد دانشجویان 12 هزار نفر، سال 89 -90 یازده هزار و در سال 90-91 حدود 9 هزار دانشجو داشته است. در این سالها این دانشگاه به ترتیب چیزی حدود 1 میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال، یک میلیارد و سیصد و بیست، و یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال هزینه اضافه در قالب سرویس ایاب و ذهاب از دانشجویان اخذ کرد.

2

اما دانشگاه مذکور در جوابیه مذکور اورده :  در خصوص اخذ وجه مالی از دانشجویان بابت ایاب و ذهاب یاد آور می شود این کار فقط از طریق کارت تردد الکترونیکی از فرد یا افراد استفاده کننده صورت می گیرد. این سخن دروغ در روز روشن است، آیا نویسنده این سطر از جوابیه نمی داند که تردد الکترونیکی از تیرماه سال 91 است که رایج شد. اطلاعیه های مختلفی که دانشگاه آزاد اسلامی بر روی سایت خود مبنی بر اقدام برای دریافت کارت الکترونیکی گذاشت با جستجویی ساده قابل مشاهده است.

مشاور قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور درمورد انواع اختلاس و سوءاستفاده از منابع عمومی یا خصوصی می گوید:کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هر چیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation  و یا Diversion جرم دانسته است.  مرتکب جرم اختلاس که یکی از کارمندان دولت یا سایر نهاد های انقلابی است، باید فعل مجرمانه خود را به صورت برداشتن یا تصرف ناروا نسبت به اموال منقول دولتی یا متعلق به اموال شخصی حقیقی که به مناسبت وظیفه به او واگذار شده است

پولهای اخذ شده توسط دانشجویان در ترم های متوالی کجا رفته است؟ دانشجویی که از سرویس استفاده نمی کند چگونه از وی وجهی اخذ می شود.

چهار : ورود به حریم خصوصی اساتید و جستجو در فلش مموری آن ها توسط حراست دانشگاه : ماجرا از این قرار است که یکی از اساتید رشته کامپیوتر این دانشگاه، فلش مموری خود را به طور عجیبی گم می کند، بعد از دو روز متوجه می شود که آن فلش مموری دست تیموری رئیس حراست آن واحد است و وی با جا سازی چند متن و فیلم مستهجن، استاد مربوطه را کمیته انضباطی می کند و الی آخر.

حتی اگر رئیس حراست مذکور اتفاقی فلش مموری آن استاد را پیدا کرده، کدام آموزه دینی به وی اجازه می دهد که بدون اجازه استاد مربوطه وارد فلش استاد شود؟ استاد مربوطه در جلسه کمیته انضباطی دلایل محکمی آورده که آن فایل بعد از اینکه فلش مذکور به دست رئیس حراست بیافتد گذاشته شده که متاسفانه اقدامات مذکور کارساز نگذشت.

پنجم : تعیقب دختران دانشجو به دستور رئیس حراست : امید است که سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و حراست آن واحد اقدامات خود را لاپوشانی نکنند. در خبرها می خوانیم :  موضوع شگفت آور دیگری در این واحد دانشگاهی که توسط رئیس حراست به رویه ای تبدیل شده است، تعقیب دختران دانشجو توسط پیرمردی معروف به «سید» است. این کارمند حراست که نگهبان خوابگاه ها نیز است به دستور رئیس حراست دانشگاه مذکور، همواره با موتور پشت سرویس ایاب و ذهاب دختران دانشجو حرکت می کند و هر دانشجویی که در مکانی غیر از خوابگاه پیاده شود، گزارشش را به رئیس حراست می دهد. در حال حاضر دانشجویان دختر این واحد دانشگاهی، همگی «سید» را می شناسند. خاطرات «سید» از تعقیب و گریزهایش، می تواند رمانی با موضوع طنز باشد در عین حالی که این طنز، طنز تلخی است.

ششم : انتصاب معاون آموزشی 26 ساله که سرباز امریه بود : سازمان مرکزی دانشگاه آزاد بررسی کند که سابقه مدیریتی و یا حتی استادی معاونت آموزشی این دانشگاه چیست که بدون هیچگونه سابقه ای و در حالی که سرباز امریه در این دانشگاه مشغول بوده یک شبه به معاون آموزشی انتخاب شود؟ بررسی این مورد نه تحقیق و تفحصی می خواهد و نه کار پیچیده ای است، سابقه ای در کارنامه معاونت آموزشی دیده نمی شود، و وی حدود چند ماه است که طرح سرباز صنعت خود را به پایان رسانده است.

معاونت آموزشی این دانشگاه در سال 84 در رشته کارشناسی نفت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه فارق التحصیل می شود و کارشناسی ارشد خود را سال نود در دانشگاه دیگری به پایان می رساند. در سایت دانشگاه مذکور نماینده دانشجویان در کمیته انضباطی و سرپرست خوابگاه!! به عنوان سوابق اجرایی وی قید شده است.

نکته جالب اینکه وی در زمانی در سال نود و دو ماه بعد از فارق التحصیلی همزمان مدیر گروه، عضو هیئت علمی و چهار ماه بعد معاون آموزش می شود. این درحالی است که وی طرح سرباز صنعت (سرباز امریه) را در این مدت سپری می کرده است.

3

هفتم : تغییر نمرات دانشجویان توسط اقای «ب» معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات :  آقای ح – ب که از بستگان نزدیک اقای تیموری مدیر حراست این دانشگاه است اخیراً در قبال اخذ مبلغی و با واسطه قرار دادن چند دانشجو اقدام به عوض کردن نمرات دانشجویان کرده است. ماجرا از این قرار است که یکی از اساتید این دانشگاه بعد از 5 ماه با مراجعه نمرات ثبت شده در سامانه دانشگاه آزاد واحد امیدیه مشاهده می کند که نمرات تعدادی از دانشجویان عوض شده است. استاد مذکور با پیگری های فراوان متوجه می شود که آقای ح – ب اقدام به تعویض نمرات دانشجویان کرده است، بعد از اطلاع این موارد به رئیس حراست، رئیس حراست از استاد میخواهد به دلیل حفظ ابروی دانشگاه از انعکاس این موارد جلوگیری کند که این استاد نپذیرفته و مراتب را به مسئولین دانشگاه ازاد اطلاع داده است.

و اما در نهایت :


اقای میرزاده این
پرسش را پاسخ دهد که چگونه مسئولین یک دانشگاه بدون توجه به اظهارات وی اقدام می کنند، رئیس دانشگاه آزاد قبل از امتحانات ترم جدید گفته بود : هیچ واحد دانشگاه آزاد حق ندارد از حضور دانشجویان بدهکار در جلسه امتحانات جلوگیری کند. اما متاسفانه واحد دانشگاه آزاد امیدیه که نه به بخشنامه ها عمل می کند و نه به سخنان در سایت خود آورده است :

4

دانشجویان محترم این واحد دانشگاهی موارد بیشتری از تخلفات این واحد دانشگاهی را در صورت وجود ، از طریق کامنتهای زیر اعلام تا توسط سایت شریان بررسی و منعکس گردد . این گزارش به مثابه آخرین گزارش از تخلفات این واحد دانشگاهی است و  موارد بالا و اطلاعات تکمیلی دانشجویان تا آخر هفته به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و هیئت تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی فرستاده می شود . در عین حال با توجه به تغییر ریاست این دانشگاه ، سایت شریان هر گونه جوابیه این دانشگاه را انتشار می دهد .