به گزارش پارس به نقل از مهر، علیرضا مهدوی شاهرودی عصر یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان دماوند که با حضور حجت الاسلام علاءالدینی امام جمعه دماوند، محمودی فر فرماندار شهرستان دماوند و دیگر مسئولان شهری و شهرستانی در محل جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: شرایط امروز جهان به لحاظ دانش ارتباطات با قرن و حتی دهه گذشته دارای تفاوت هایی جدی است؛ شرایط کنونی جهانِ ارتباطات با تغییری جدی بعضی فرصت ها را به تهدید و برخی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است، از این رو باید با این تحولات حرکت کنیم تا از قافله توسعه و پیشرفت عقب نمانیم.

وی ادامه داد: مبحث ارتباطات در ابتدای امر با رسانه های مکتوب شامل روزنامه ها و جراید مختلف کار خود را آغاز و در ادامه به رسانه های شنیداری رسید و امروز هفتاد و اندی از شروع کار رادیو در کشورمان می گذرد.

این مسئول اضافه کرد: این رویه ادامه داشت تا اینکه فناوری جای خود را در همه حوزه های زندگی بشری از جمله رسانه ها باز کرد و در پی آن رسانه های دیداری متولد شد و امروز پس از گذشت سالیان متمادی از پیدایش تلویزیون، رسانه های مجازی با قوت و قدرت چشمگیر و غیرقابل باوری گوی رقابت را از سایر همنامان ربوده و آهسته آهسته جای خود را به رسانه های فوق هوشمند می دهند.

باید شبکه های اجتماعی را به خدمت گرفت

مهدوی شاهرودی با اشاره به برخی شبکه های اجتماعی موجود در فضای مجازی خاطرنشان کرد: نگاهی گذرا به رویه تاریخی مذکور همچون تلنگری است که باید اسباب هوشمندی همه جامعه را فراهم آورد که بر اساس آن باید نسبت به این تحولات به روز بود و از ابزارهای موجود استفاده کرد.

مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران ادامه داد: دو رویکرد مختلف می توان مقابل رسانه های موجود در فضای مجازی اتخاذ کرد، نخست آنکه چشم خود را به کل این توسعه رسانه ای و تحولات دنیای اطلاعات ببندیم و طوری رفتار کنیم که گویی نه فیس بوک، نه ماهواره و نه اینترنتی وجود ندارد و باید مقابل آنها با اقداماتی صلبی ایستاد.

وی اضافه کرد: رویکرد دوم اینکه از فرصت به دست آمده به واسطه رسانه های مجازی نسبت به توسعه و انتشار ارزش های خود استفاده کرد؛ فیس بوک دارای بیش از یک میلیارد و نیم نفر در کره زمین یعنی رقمی بالغ بر جمعیت چند کشور عضو دارد، امروزه این شبکه تأثیرگذار، سیاست گذاری های خود را اعمال و امور مد نظرش را پیگیری می کند.

این مسئول افزود: حال با چنین تفاسیری بگوییم که فیس بوک نیست و جوانان ما نیز اصلاً مراجعه ای به این شبکه ندارند! درحالیکه این تارنمای اینترنتی به آماری سومین، به آماری چهارمین و به آماری دیگر پنجمین سایت پر بیننده کشورمان است.

مهدوی شاهرودی بیان داشت: در این زمینه نمی توان واقعیات یاد شده را انکار کرد و چشم ها را به روی حقیقت بست؛ حال پرسش اینجاست که سیاست ما در قبال این واقعیت چیست؟ باید آن را صلب کرد؟ باید آن را حذف کرد؟ و یا آنکه با به خدمت گرفتن این شبکه اجتماعی و همچنین فراگیری، ارتقا و به روز رسانی آموزش های لازم، پیام خود را از همان طریق انتقال داد؟

فعالیت 165 شبکه ماهواره ای و 4000 سایت اینترنتی علیه بنیان خانواده

مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران با اشاره به شرایط کنونی دیگر شبکه های اجتماعی فعال در فضای رسانه ای جهان یادآور شد: طبق آخرین آمار واصله از مراجع ذیربط 165 شبکه فارسی زبان - غیر از شبکه غیر فارسی فعال در خصوص ایران – و چهار هزار پایگاه اطلاع رسانی ارزش های نظام مقدس اسلامی و باورهای امت را هدف آماج حملات آسیب زای خود قرار داده اند.

وی ادامه داد: سیاست حال حاضر کشور باید بر این اساس استوار باشد که شبکه های اجتماعی شامل ماهواره ها و سایت های اینترنتی را به خدمت گرفته و با مدیریتی صحیح، آن را در خدمت توسعه و تبیین ارزش های مقدس خود قرار دهد.

این مسئول با تکیه بر حدیثی گران سنگ از امیر مؤمنان درباره لزوم توسعه و نشر ارزش های اسلامی از طریق ابزارهای رسانه ای دشمنان اظهار داشت: حضرت علی(ع) در این خصوص می فرمایند که "هدایت منتشر نمی شود مگر از همان راهی که گمراهی منتشر شده است".

مهدوی شاهرودی تصریح کرد: می توان این حدیث نورانی از مولای متقیان حضرت علی(ع) را بدین شکل تفسیر کرد که اگر آنها شبکه اینترنتی راه اندازی می کنند ما نیز باید از همان راه علاوه بر مقابله و دفاع نسبت به ترتیب دادن حملات نیز اقدام کنیم؛ خوشبختانه طی سالیان اخیر شبکه های ماهواره ای شامل برنامه های دینی و اسلامی توسعه پیدا کرده اند.

به گفته مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران، عمده هدف از ایجاد و راه اندازی شبکه های اجتماعی بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب آسیب به سبک زندگی دینی و ایرانی مردم کشورمان است، امروزه مبحث خانواده به صورت بسیار گسترده ای مورد هدف این شبکه ها قرار دارد.

وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای موجود از هر دو و نیم ازدواج یک مورد به جدایی می انجامد؛ علاوه بر این موضوع سیر صعودی طلاق و روند نزولی ازدواج ها نیز خود مسئله ای دیگر است.

این مسئول با بیان اینکه دلیل اصلی بروز آمارهای کنونی در خصوص شاخص هایی همچون ازدواج و طلاق مسائل مالی نیست، خاطرنشان کرد: در قالب یک ریشه یابی درست درمی یابیم که همه دلیل افزایش و کاهش آمارهای مذکور مسائل مالی، اشتغال، نبود مسکن و گرانی نیست بلکه بخش عمده ای از دلایل آن به مهندسی فرهنگی شکل گرفته به واسطه شبکه های اجتماعی بازمی گردد.

مهدوی شاهرودی ادامه داد: این موضوع دو سال گذشته نیز در بیانات گوهربار رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفت و ایشان در چندین شاخص مهم به مصادیق بارز خلأهای مغفول مانده اشاره فرمودند.

توسعه فرهنگ نماز، راهی برای مقابله با شبکه های اجتماعی مخرب

مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران از شاخص مهم توسعه فرهنگ نماز به عنوان راهی برای مقابله با شبکه های اجتماعی مخرب نام برد و گفت: طی مسیر این مبارزه و در وهله نخست باید از ابزارهای مورد استفاده آنها البته به صورت بومی سازی شده بهره برداری کرد.

وی اضافه کرد: از جمله نشانه های صالحان این است که اگر حکومتی را تشکیل می دهند در آن جامعه نماز اقامه کنند و از نشانه های انسان های گمراه این است که با کم شمردن نماز از شهوات پیروی کنند.

به گفته این مسئول اگر هدف، توسعه فرهنگ نماز در جامعه اسلامی است باید این بحث به صورت جدی از طریق همه دستگاه های فعال در کشور دنبال شود و تنها به اقدام چند دستگاه مرتبط و متولی خاص بسنده نکرد.

مهدوی شاهرودی ادامه داد: تمدن انسان و محور توسعه و ساخت شهرها از گذشته مراکز دینی و مساجد بوده اند و بدین ترتیب مبنای تشکیل یک حکومت باید تکریم و تعظیم به شعائر اسلامی باشد و اصلی ترین اصل و ستون دین نماز و اقامه این فریضه واجب الهی است.

مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران افزود: یکی از تأکیدات مهم استاندار تهران این است که نباید نماز به عنوان امری تزئینی و حاشیه ای قلمداد شود بلکه باید این موضوع در محوری ترین جلسات مورد توجه مسئولان قرار گیرد.