کلید رفع مشکلات زندگی
صبر قشرهای مختلف مردم با الگوگیری از امام کاظم(ع) در برابر ناملایمات زندگی ارتقا مییابد که این مهم گرهگشای بیشتر مشکلات است.
به گزارش پارس به نقل از فارس از قزوین، امام موسى کاظم(ع) هفتمین امام شیعیان و نهمین معصوم(ع) در هفتم ماه صفر سال ۱۲۸ هجرى قمری در مکانی به نام ابواء به دنیا آمد و در سن ۲۱ سالگى به امر خداوند متعال و وصیت پدر بزرگوارشان به مقام امامت رسید، که بیش از ۳۵ سال مدت امامت این امام بزرگوار طول کشید.
دوران امامت امام موسىبن جعفر(ع) با خلافت منصور عباسى مقارن بود که ۱۳ سال از امامت این بزرگوار در دوران خلافت هارونالرشید سپری شد که این دوران سختترین عمر این امام بزرگوار بوده است و در سال ۱۸۳ هجرى در سن ۵۵ سالگى به دستور هارونالرشید مسموم و شهید شدند.
نام امام هفتم(ع) موسی، کنیه او ابوالحسن و دارای لقبهایی از جمله کاظم، صالح، امین و صابر است که به دلیل کنترل خشم خود و صبر در برابر سختیها و مشکلات مشهور به کاظم معروف شده بود.
همچنین بابالحوائج از معروفترین لقبهای امام موسی کاظم(ع) است و از آنجایی که هر فردی برای برطرف کردن مشکل خود به نزد ایشان میآمدند، این امام بزرگوار حاجت او را برآورده میکردند به همین دلیل این لقب به ایشان منصوب شد.
زندگی هر یک از اهلبیت(ع) برای قشرهای مختلف مردم پیامهای مختلفی دارد که با مطالعه زندگینامه آنها میتوان از سیره، شیوه و نحوه رفتار و منش زندگی آنان الگوگیری کرد که در بین آنها میتوان به زندگی امام موسى کاظم(ع) اشاره کرد که از ویژگیهای بیشماری در زمینههای مختلف برخوردار است و آحاد جامعه با الگوگیری از آنها میتوانند در زندگی خود موفقتر باشند.
حجتالاسلام علی عباسی معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین درخصوص ویژگیهای امام موسی کاظم(ع) به خبرنگار فارس در قزوین گفت: عبادت، زهد و تقوا از جمله ویژگیهای این امام بزرگوار است که آحاد جامعه با بهرهگیری از فضایل معنوی ایشان میتوانند ارتباط خود را خداوند متعال نزدیک کنند.
وی بیان کرد: سختکوشى و فعالیت زیاد از دیگر ویژگیهای امام کاظم(ع) است و همیشه نسبت به مردم سخاوتمند بود و اموال و ثروت خود را با نیت رضایت خداوند به نیازمندان و فقرا میبخشید که مردم جامعه با الگوگیری از این صفت میتوانند به مستمندان کمک بسزایی کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه انفاق یک کار نیک و پسندیده در دین اسلام به شمار میآید و از ثواب و اهمیت بالایی در نزد خداوند برخوردار است، بیان کرد: انجام این عمل خیر آثار و برکات بیشماری در زندگی انسان دارد که افزایش مال و درآمد و کاهش مشکلات از جمله این آثار است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین با بیان اینکه هر انفاق انسانی موجب خشنودی خداوند متعال بشود و پروردگار به ازای هر عمل به او خیر عظیمی میدهد، ابراز کرد: باید این عمل نیک بیشتر در جامعه ترویج شود تا خیر و برکت در زندگی مردم جامعه ارتقا یابد.
وی فرو بردن خشم را از دیگر ویژگیهای امام کاظم(ع) برشمرد و گفت: این امام بزرگوار در برابر ناملایمات زندگی صبور بودند و خشم خود را کنترل کرده و با مهربانی رفتار میکردند.
این مسئول با اشاره به روایات خاطرنشان کرد: هر فردی که بتواند در عصبانیت خشم خود را کنترل کند، خداوند در روز قیامت او را از عذاب نجات میدهد که این مهم بیانگر اهمیت داشتن این مهم در دین اسلام است و همه مردم باید در رعایت آن مصمم باشند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین با بیان اینکه متاسفانه ریشه برخی از جرایم غیرعمد در جامعه ریشه در عدم کنترل خشم دارد، یادآور شد: قشرهای مختلف مردم با الگوگیری از این ویژگی و کنترل رفتار خود در لحظه عصبانیت میتوانند بیشتر مشکلات را در خانواده و جامعه برطرف کنند.
عباسی با بیان اینکه کنترل خشم در لحظههای حساس زندگی میتواند زمینه رشد و پیشرفت کمال انسان باشد، بیان کرد: والدین شیوههای کنترل خشم را بیاموزند و آن را به فرزندان آموزش دهند تا مشکلات در جامعه کاهش یابد.
وی به آزادسازی خرمشهر اشاره کرد و گفت: رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس با اقتدا کردن به صبر امام کاظم(ع) توانستند با وجود مشکلات و تنگناهای جنگ تحمیلی در برابر دشمنان بعثی ایستادگی و مقاومت کنند تا با یکدلی و وحدت به پیروزی برسند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین ادامه داد: برخی از رزمندگان در جنگ تحمیلی به اسارت دشمن درآمدند و در زندانها با توسل و الگوگیری از امام کاظم(ع) زیر شکنجهها صبر کردند ولی از اعتقادات دینی خود دور نشدند.
این مسئول بیان کرد: امروز نیز قشرهای مختلف مردم به ویژه زوجهای جوان باید با صبر کردن در برابر مشکلات مقاوم باشند و با همدلی، محبت و وحدت یکدیگر میتوانند بهترین راهکارها را برای رفع مشکل انتخاب کنند و لحظهای کدورت بین آنان ایجاد نشود که این مهم شیرینی زندگی را بیشتر میکند.
نظری در خصوص ویژگیهای امام موسی کاظم(ع) افزود: این امام بزرگوار دارای صفتهای اخلاقی بیشماری است که آحاد جامعه با الگوگیری از آنها زندگی سالمی ایجاد کنند.
وی افزود: همچنین با رفع مشکلات اخلاقی خود، فضایل معنوی خود را ارتقا دهند و در کسب معارف الهی موفق باشند؛ تحقق این مهم از دستورات اسلام است و آثار و برکات بیشماری در زندگی دارد که بر این اساس آحاد جامعه باید در عمل کردن به آن مصمم باشند.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی استان قزوین ابراز کرد: کاهش مشکلات، معضلات و اختلافات آحاد جامعه در گرو کنترل کردن خشم است و هر فردی با رعایت آن میتواند کمتر دچار نگرانی در جامعه باشد.
این مسئول با بیان اینکه بدترین حالت تصمیمگیری در زمان عصبانیت و خشم است، اظهار کرد: هیچ فردی نباید در این لحظه تصمیم بگیرد چراکه مطمئنا بدترین تصمیم را برای رفع مشکل اتخاذ میکند.
نظری با اشاره به اینکه تصمیم گرفتن در زمان عصبانیت بر پایه عقل و منطق نیست و برخی افراد در این موقع با گرفتن یک تصمیم حتی ممکن است جان افراد را بگیرند، ابراز کرد: بر این اساس هر فردی باید به شدت از تصمیمگیری در موقع خشم و عصبانیت پرهیز کرده تا بتواند بهترین تصمیمها را برای رفع مشکل اتخاذ کند.
باید گفت بیشتر مشکلات مانند دعوا، نزاع، کینه، کدورت و قتل که گاها امروز در جامعه وجود دارد ناشی از خشم و عصبانیت است که برخی افراد به دلیل گرفتن تصمیم نادرست در بدترین حالت درگیر آن هستند.
آحاد جامعه با آشنایی و الگوگیری از سیره زندگی اهلبیت(ع) میتوانند خشم و عصبانیت خود را در لحظههای خاص کنترل کرده و از بروز مشکلات یاد شده در خانواده و جامعه جلوگیری کنند.
ارسال نظر