به گزارش پارس به نقل از  تسنیم،‌ شهرام گیل آبادی، در آیین اختتامیه نخستین همایش شهر جهانی اظهار داشت: اکنون فصل مطالعات یک سویه سپری شده است. شهر موجودی زنده است، انسان اشرف مخلوقات درون زیستگاه خود مشق زندگی می‌کند و این موقعیت تازه و کهنه بطلان سرگشتگی‌های مدرن امروز است‌. جهانی شدن دستخوش مداقه جدی است‌.

وی با بیان این‌که پساها و پساپساهایی که با پیشوند مدرن آمد‌ه‌اند، روبروی خود دیوارهایی سیمانی بلندی می‌بینند، افزود: این دیوارها  آن‌قدر بلند هستند که به اعجاز فرهنگ و اندیشه و حکمت انسان ایمان آورده‌اند. گریزگاه انسان امروز اصالت و هویت و مطالعاتی حکیمانه است که امروزیان آن را بین رشته‌ای‌ها هم می‌نامند.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با تاکید بر اینکه تهران یک جهان شهر حکمی است، اظهار کرد: تهران را با ظرفیت‌های ویژه فرهنگی، هنری و اجتماعی باید ببینیم تهران برای دنیای امروز خود حرفای بسیاری برای گفتن دارد.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه شهرهای جهانی زایده شاهراه‌های ارتباطی و تکنولوژیکی‌اند، بیان کرد: اما باید به این مسئله توجه داشت که جهان شهرها اصالت فرهنگ و اندیشه را در خود دارند‌. شهرهای جهانی مولفه‌های تغییرات کالبدی و تجربه نحله‌های فکری زود گذرند؛ اما جهان شهرها حکمت جاری درآفرینش را درخود دارند.

وی با بیان اینکه تهران یک جهان شهر است، اضافه کرد: مکتب تهران خدا، انسان، اندیشه و خواستگاه‌های معرفتی و دیداری بسیاری را در خود دارد. تهران برای جهان حرف‌های زیادی را برای گفتن دارد.

دبیر نخستین همایش بین المللی شهر جهانی در بخش دیگری ازصحبت‌های خود با اشاره به اهداف این همایش گفت: همایش "شهرجهانی" با هدف بررسی نقش ارتباطات راهبردی و دیپلماسی شهری در توسعه اجتماعی در نخستین روز هفته ارتباطات کار خود را در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران آغاز کرد. 400 چکیده مقاله از سوی محققان به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری حدود 150 چکیده مقاله در کتاب این همایش چاپ شد. ضمن این‌که 23 مقاله نیز در پنل‌ها ارائه شد 4 سخنران کلیدی و 3 میهمان خارجی هم در این همایش به اظهار نظر پرداختند.