به گزارش پارس به نقل از مشرق، وسیله بازی کودکان این بار حادثه آفرید و در حالی که عصر روز جمعه چند پسربچه مشغول بازی بر روی یک قلعه بادی در پارک آبشار شهر « کاخک» گناباد بودند، ترکیدن این وسیله سبب حادثه دیدگی سه پسربچه شد؛ حادثه یی که مرگ یکی از این کودکان در محل را رقم زد و یکی دیگر از آنان نیز در راه انتقال به بیمارستان کامیاب مشهد جان خود را از دست داد.

سردار بهمن امیری مقدم، رییس پلیس استان خراسان رضوی درباره این حادثه که حوالی ساعت ۱۵ روز جمعه رخ داده است گفت: « محل وقوع حادثه محیطی است که برای بازی کودکان درنظر گرفته شده بود و شهربازی نبود، اما از همان دقایق نخست وقوع این حادثه عوامل پلیس در محل حاضر شده و با دستور مقام قضایی تحقیقات خود را در این خصوص آغاز کردند. »

سردار امیری مقدم که مرگ یکی از این پسربچه ها در محل حادثه را تایید کرده است، درباره برخورد پلیس با عاملان و مقصران این حادثه نیز گفت: « در حال حاضر تحقیقات پلیسی ادامه دارد و در صورتی که در نتایج تحقیقات، تخلفی از جانب مسوولان مربوطه احراز شود حتما با آن برخورد خواهیم کرد اما تاکنون فردی دستگیر نشده و همان طور که گفتم تحقیقات پلیسی ادامه دارد اما آنچه که می توان گفت این است که بخشی از این وسیله دارای پوسیدگی و فرسودگی بوده و همین موضوع سبب ترکیدگی سرسره بادی و بروز حادثه برای این سه پسربچه شده است. »

رییس پلیس استان خراسان رضوی، درباره طرح شکایت از سوی والدین کودکان حادثه دیده نیز تصریح کرد: « شکایتی از سوی خانواده های این افراد به دست ما نرسیده و در صورتی که شکایتی مطرح شود، حتما به آن رسیدگی خواهیم کرد، البته در حال حاضر نیز رسیدگی به این موضوع ادامه دارد و محل وقوع حادثه نیز تا اطلاع ثانوی پلمب شده است» .

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز در خبری که روی خروجی سایتش منتشر ساخت توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد و با اشاره به اینکه « پس از دریافت تماس توسط مرکز حوادث و فوریت های پزشکی این دانشگاه در پانزده و دو دقیقه، چهار دستگاه آمبولانس از پایگاه های اورژانس کاخک، کلات، سنو و نجم آباد به محل حادثه اعزام شده است» نوشت که « بر اثر ترکیدن قصر بادی پارک آبشار کاخک یک کودک شش ساله در دم جان باخت و دو کودک پنج و سه و نیم ساله نیز به بیمارستان ۱۵ خرداد بیدخت اعزام شدند که حال یک نفر از آنان وخیم است» .

مرگ کودک دوم در راه بیمارستان

کودکی که در خبر مذکور دارای حال وخیم اعلام شده همان پسربچه یی است که ساعاتی بعد در راه انتقال به بیمارستان کامیاب مشهد جان خود را از دست داده و این موضوع را یک منبع آگاه در پیگیری های اعتماد نیز تایید کرده است. پسر بچه سوم نیز در بیمارستان ۱۵ خرداد بیدخت تحت مداواست.

این نخستین بار نیست که بروز نقص فنی در وسایل بازی حادثه تلخ و مرگبار را رقم می زند و پیش از این نیز حوادثی مشابه در نقاط مختلف کشور رخ داده بود، موضوعی که ضرورت نظارت بر ایمنی شهرهای بازی و لوازم بازی را آشکار می کند.

صادق میرزای قلی، رییس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی گناباد درباره وضعیت ایمنی و استاندارد این سرسره بادی گفت: « متاسفانه این سرسره بادی گواهی ایمنی و استاندارد نداشته و پیمانکار آن برای کسب گواهی استاندارد اقدام نکرده است و این در حالی است که در چند سال اخیر به دلیل حوادث و اتفاقات ناگواری که در شهرهای بازی به خاطر تجهیزات غیراستاندارد رخ می دهد، تجهیزات شهربازی مشمول استاندارد اجباری شده و تمام بهره برداران و مالکان تجهیزات شهربازی باید گواهی ایمنی تجهیزات خود را بگیرند و نحوه کنترل سازمان استاندارد به گونه یی است که چند شرکت بازرسی تایید صلاحیت شده، مراجعه بررسی و عیب یابی و پس از رفع عیب با بهره برداری موافقت

می کنند. » میرزای قلی درباره استانداردهای سرسره های بادی نیز به ایسنا گفت: « حتما باید اطراف سرسره بادی ضربه گیر باشد و فنس بندی شده باشد. همچنین میزان هوای داخل سرسره باید متناسب باشد.

اپراتور دستگاه هم باید حتما آموزش دیده باشد و باید دقیقا بداند که موقع وزش باد چه کارهایی را انجام دهد که سرسره واژگون نشود، همچنین افراد بالای ۸۵ سانتی متر قد نیز نباید از سرسره بادی استفاده کنند و این مساله باید حتما رعایت شود. »

رییس اداره استاندارد گناباد با بیان اینکه « پیمانکار این مجموعه جهت اخذ گواهی ایمنی به این اداره مراجعه نکرده و شهرداری کاخک هم بدون دریافت گواهی ایمنی و استاندارد از پیمانکار، این قرارداد را منعقد کرده است» ، گفت: « در سال ۱۳۹۰ سازمان استاندارد، بازرسان خود را فرستاد و آنها هم آمدند و بررسی های لازم را در شهربازی گناباد و کاخک انجام دادند و ایرادات آن را هم گفتند.

او با بیان اینکه این حادثه جزو حوادث خیلی نادر است، افزود: باید شهرداری کاخک پیمانکار را رسما به این اداره می فرستاد و بعد از دریافت توضیحات کارشناسان، کارش را آغاز می کرد که عملا این کار صورت نگرفته است. هادی عطایی، کارشناس ایمنی شهرداری کاخک نیز درباره ایمنی این وسیله گفت که « قرارداد این پیمانکار از حدود دو ماه پیش منعقد شده و وی از ابتدای امسال کار خود را آغاز کرده است که طبق این قرارداد، تامین کلیه امور مربوط به استاندارد و بیمه برعهده پیمانکار بوده است و شهرداری کاخک فقط زمین را در اختیار وی قرار داده و حتی به وی گفته است که قبل از شروع کار حتما نظر کارشناسان اداره استاندارد را جویا شود»

به گفته عطایی امور مربوط به صدور گواهی ایمنی و استاندارد خیلی زمانبر است و حتی بازرسی هم توسط شرکت های خصوصی انجام می شود. قاضی دستور بررسی داده و کارشناس حوادث در حال بررسی موضوع است و باید صبر کرد تا نتیجه کارشناسی اعلام شود.