به گزارش پارس به نقل از فارس، رسول دیناروند در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از دغدغه های جدی مردم بحث سلامت و امنیت است و معمولاً در اولویت های اول تا سوم قرار دارد. در کشور ما نیز با فراز و نشیب هایی که این اولویت ها داشته این دغدغه وجود دارد و متولیان متعددی در این عرصه فعالیت کردند اما در بخش سلامت تولیت امر بر عهده وزارت بهداشت است.


دیناروند گفت: تاکنون سلامت و امنیت غذایی را فقط به صورت سنتی نظارت کرده ایم اما مسائل مهمتری اکنون وجود دارد که با پیشرفت های فناوری و افزایش آگاهی مردم جهت نظارت ها تغییر کرده است و به سمت عاری بودن از آلودگی رفته است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت موظف است به ابعاد سلامت و امنیت غذایی رسیدگی کند چرا که بیش از یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماری های قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است و اکنون سیر صعودی دارد.

وی ادامه داد: نزولی کردن مرگ و میرهای ناشی از بیماری های غیرواگیر کاری است که در دنیا انجام شده است و کشورها توانسته اند آن را متوقف کنند اما ما به آن حد نرسیده ایم در حالی که از وظایف وزارت بهداشت متوقف کردن آن است. وی افزود: بیش از ۴۰ درصد مردم اضافه وزن دارند. میانگین کالری دریافتی روزانه مردم ۲۸۰۰ است در حالی که میانگین آن باید ۲۴۰۰ باشد و این رقم کفایت می کند.

وی افزود: کمتر از ۴ درصد مردم کالری کمتری دریافت می کنند که مشکلات ناشی از دریافت کم غذا در گذشته ۱۵ درصد بوده است. وی افزود: از ۸ سال پیش سیاست های سلامت محور و اعطای نشان ایمنی آغاز شد تا از محصولات سلامت محور حمایت کند و بر غذاهایی که نگران سلامت آنها هستیم نظارت بیشتری شود.

دیناروند گفت: کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، کاهش قند و شکر به مواد غذایی از اولویت هایی است که پیگیری می شود و اگر آن را به حد مطلوب برسانیم سیر صعودی افزایش بیماری های وابسته به قلب را که سلامت را تهدید می کند می توانیم متوقف کنیم.