نخبگان منتظر استخدام دولتی نباشند
قائم مقام بنیادملی نخبگان کشور گفت: نخبگان باید با استفاده از علم و نوآوری نیازهای مالی و اقتصادی خود را برآورده کرده و امیدوار به استخدام در دستگاههای دولتی نباشند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سعید سهراب پور امشب در افتتاحیه هفتمین جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی در جمع نخبگان کشور در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: سیستان وبلوچستان با جمعیت سه میلیون نفری جوانترین نیروی کشور را دارد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور افزود: سیستان و بلوچستان استانی با محرومیت آشکار و استعدادهای پنهان است که هدف اصلی بنیاد شناسایی و کشف این نیروهای نخبه و نوآور، کمک به چرخه های علمی، صنعتی و تجاری کشور است.
این مسئول افزود: نهضت علمی در ایران با خط گیری از راهنمایی های مقام معظم رهبری که سکان دار این نهضت علمی است در ایران آغاز شد، ایشان همیشه تاکید بسیاری زیادی در امر فعالیت بنیاد نخبگان داشته است.
وی اذعان داشت: بنیاد نخبگان پس از گذشت هفت سال فعالیت در کشور برخی استعدادهای برتر را شناسایی و مورد حمایت قرار داده است تا بتوان هرچه مفیدتر از نیرو و توان داخلی برای تحقق آرمان های انقلابی استفاده کرد.
سهراب پور با اشاره به اساسنامه بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: تمامی کسانی که زیر پوشش بنیاد هستند استعدادهایی هستند که طی سال های طولانی به مرحله اثر گذاری در جامه با ارائه طرح های مفید رسیده اند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور خاطرنشان کرد: چیزی به معنای عضو در بنیاد ملی نخبگان معنی ندارد بلکه افراد براساس معیارهای داوری بنیاد زیرپوشش قرار می گیرند و از تسهیلات ویژه برای ادامه تحصیل و فعالیت های علمی استفاده می کنند.
این مسئول بیان داشت: افراد برتر کنکورهای سراسری و المپیادهای دانشجویی، افرادی که در دوران دانشجویی دارای رتبه های تحصیلی نمونه باشند و نخبگان حوزوی و قرآنی نیز شناسایی و تحت پوشش قرار می گیرند.
وی افزود: طرح شهاب که مربوط به شناسایی و نخبه گزینی است، مختص مقاطع تحصیلات عالی نیست و بنیاد از امسال هفت استان کشور را به عنوان پایلوت طرح شناسایی نخبگان کودک و نوجوان در مدارس با آموزش های ویژه به معلمان مدارس آغاز کرده و در سال آینده این طرح را در سراسر کشور اجرایی خواهد کرد.
سهراب پور گفت: در راستای حمایت جامع از نخبگان ایرانی که خارج از کشور در حال زندگی و تحصیل و تدریس در مقاطع عالی آموزشی هستند از آنان دعوت می شود تا برای برگزاری کنفرانس و کارگاه آموزشی برای نخبگان داخل کشوری در ایران حاضر شوند تا زمینه بازگشت آنها و فعالیت مفید در کشور و بازدید از خانواده هایشان برایشان فراهم شود.
وی اذعان داشت: بنیاد نخبگان توانست با دعوت برندگان جایزه نوبل به ایران و معرفی کشور پهناورمان و مردم مهمان نوازمان به آنان، افکار بین المللی را تا حدودی درباره ایران توسط رسانه های معاند و دولت های غربی به انحراف رفته بود را اصلاح کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور اضافه کرد: جشنواره های نوآوری موجب تشویق مخترعان داخلی کشور می شود که طی برگزاری جشنواره در سال های اخیر رشد قابل توجه در کشور داشته است.
این مسئول تصریح کرد: اصولا نخبگان به هر امتیازی قانع نیستند و باید بستری مناسب با انتظارات آنان تامین شود و مدیر نخبگان در کشور از مهم ترین ارگان حفظ نخبگان و پیشگیری از خروج آنان از کشور است تا این سرمایه های جوان کشور توسط بیگانگان در راستای اهداف خودشان مورد استفاده قرار نگیرند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ اختراع ایرانی تاکنون ثبت بین المللی شده که امیدواریم با برگزاری جشنواره های نوآوری و فعالیت بیشتر نخبگان در زمینه های متفاوت به جایگاه بهتری در عرصه های بین المللی کسب کنیم.
وی گفت: جشنواره امسال نوآوری و شکوفایی کشور که در تهران با بخش های متفاوت ارائه اختراعات جدید برای داوری، حمایت تجاری طرح برای رسیدن به تولید یا فعالیت انبوه با حضور ۲۷۷ اختراع در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
سهراب پور افزود: استفاده از دو کریدور حمایت اقتصادی و ارائه مشاوره های حقوقی تخصصی در زمینه عقد قراردادهای از نمونه اقداماتی بود که توسط شرکت ها و سازمان های در این جشنواره صورت گرفت تا کمک موثری به نخبگان جوان کشور شده باشد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور اضافه کرد: اختراع نباید برخلاف اصول علمی باشد و باید دارای ظرفیت های تجاری بر اساس نیازمندی های جامعه باشد تا بتواند بخشی از نیاز مردم را تامین کند.
سهراب پور در پایان گفت: از این پس باید با استفاده از علم و نوآوری نیازهای مالی و اقتصادی خود را برآورده کنیم و نباید امیدوار به استخدام در دستگاه های کشوری باشیم.
هفتمین جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی کویر با حضور چند استان کشور امشب در زاهدان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر