کودکان گمشده شهر خشن تهران هستند
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ساختار کالبدی شهر باید متناسب با اقشار ساکن در آن باشد گفت: کودکان گمشده شهر خشن تهران هستند و باید این گمشده را پیدا کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، نخستین کنگره سراسری روان شناسی کودک و نوجوان در دانشگاه شهید بهشتی با حضور معصومه آباد عضو شورای اسلامی هر تهران و جمعی از اساتید معماری و روان شناسی و نیز تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. معصومه آباد در این کنگره با اشاره به اهمیت تناسب ساختار شهر با نوع نیاز های ساکنان گفت: مبنای ساخت شهر تهران به گونه ای بوده است که ساختمان ها و خیابان های این شهر نتوانسته با شهروندانش ارتباط برقرار کند اما نکته حائز اهمیت این است که در طی سالیان گذشته تهران یک گمشده بزرگ داشته که این گمشده کودکان بوده اند.
وی ادامه داد: شهر تهران متناسب با نیازهای کودکان ساخته نشده است. از اینرو باید گفت شهر به عنوان یک فضای کالبدی باید پاسخگوی نیازهای همه گروههای اجتماعی ساکن در آن باشد. شهر دوستدار کودک موضوعی بود که در هنگام طرح در سال ۸۸ عده ای با آن بیگانه بودند اما امروز می بینیم که حرکت در این مسیر آغاز شده است.
وی با اشاره به مبانی ۴ گانه طراحی شهری تصریح کرد: مبانی چهارگانه ترافیکی، فضای سبز، آموزش و معماری جز مصادیق طراحی شهری است و باید در این مبانی نیازهای گروه های اجتماعی پاسخ داده شود. به عنوان نمونه می توان در اتوبوس هایی که امروزه خریداری می شود فضایی برای کودکتان یا مادران باردار در نظر گرفت گرچه با توجه به حجم انبوه مسافران این اقدامات کمی دور از ذهن برسد اما چنین کاری حتی الامکان سبب خواهد شد تا افکار عمومی متوجه این گروه های اجتماعی شوند. و خود این اقشار هم احساس کنند که افرادی حافظ حقوق آنها در شهر هستند.
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به نقش و اهمیت ایمنی کودکان خاطرنشان کرد: تردد کودکان در شهر یکی از مهمترین مواردی است که باید در طراحی شهر به آن توجه کرد همچنانکه حوادث ترافیکی یکی از مهمترین تهدیدها برای کودکان به شمار می رود. از اینرو هوشمند کردن چهاراه های نزدیک مدارس می تواند آغازی بر ایمنی کودکان در هنگام تردد و خروج از مدارس باشد.
وی با اشاره به برنامه ۵ ساله دوم شهرداری تهران افزود: رویکرد اجتماعی و گستردگی شهر در این راستا و نیز توسعه فضاهای عمومی شهر نظیر بوستانها متناسب با نیاز کودکان از جمله مواردی بود که در برنامه ۵ ساله دوم شهرداری تهران لحاظ شده است.
وی در خاتمه یاد آور شد: در چند سال اخیر شاهد اقدامات خوبی از سوی شهرداری در زمینه ایجاد فضاهای بازی کودکان در بوستان ها بودیم به گونه ای که امروز تعداد بوستان های دارای فضای بازی مناسب برای کودکان بیش از ۴ برابر دوره ۵ ساله قبل بوده است.
ارسال نظر