ادعای پدیده گردوغبار حاوی اورانیوم باید اثبات شود
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ادعای پدیده گرد و غبار حاوی اورانیوم باید اثبات شود در واقع بنده این موضوع را تایید نمی کنم چراکه باید این امر مورد بررسی قرار گیرد و در کوتاه مدت ممکن نیست.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس سازمان محیط زیست در شورای شهر مطرح کردند که در برابر آلودگی هوا از شهر خارج شوید آیا این بهترین راهکار بود، اظهار داشت: در این رابطه باید بگویم خانم ابتکار یک ساعت و نیم در شورای شهر صحبت کردند ولی رسانه ها تنها این موضوع را پخش کردند.
*چرا رسانه ها تنها صحبت خانم ابتکار در خصوص از شهر خارج شوید را پخش کردند!
وی ادامه داد: رسانه ها باید امانت دار باشند و بنده معتقدم منظور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به این شکل نیوده است همچنین باید بگویم که دغدغه خانم ابتکار علاوه بر کل محیط زیست به طور خاص بحث آلودگی هوا است؛ چرا که اکنون شرایط آب، خاک و هوا و حتی فاضلاب بحرانی است که هیچ کشوری به این شکل نبوده است.
متصدی بیان کرد: چرا رسانه ها تنها صحبت خانم ابتکار در خصوص از شهر خارج شوید را پخش کردند در حقیقت باید بدانیم محیط زیست تمام دغدغه اش موضوع بهبود محیط زیست است.
* در این شرایط بحرانی هدف سلامت شهروندان است
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به طور کلی برای موضوع کاهش آلودگی هوا راه حل های مختلفی وجود دارد که برخی از آنها مسکن و کوتاه مدت است در حقیقت وقتی مطرج ده است که از شه بوید به ای معنا نیست که مشکل حل نشدنی است بنابراین در این شرایط بحرانی هدف حفظ سلامت انسان هاست.
متصدی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی بوده که باید همه در قبال آن خود را مسئول بدانند، اظهار داشت: در سال ۸۲ سرب از کشور حذف شد که این امر اقدام مهمی محسوب شده و همچنین ما تلاش کرده ایم تمام برنامه ها، سیاست ها، راهبردهای محیط زیست انسانی آینده را تا ۲ ماه دیگر ارائه دهیم تا دچار روزمرگی نشویم.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته کشور برنامه نداشته است؛ در واقع در طول ۶ سال ما هیچگونه برنامه ای نداشته ایم و به تبع آن محیط زیست برنامه جامع نشده است، ادامه داد: در کشور ما صنایع با ارزش افزوده پایین گسترش یافته است که این امر درست نیست، همچنین باید محصولاتی که آب کمتری مصرف می کنند در اولیوت کشاورزان قرار گیرد.
* در سال های گذشته برنامه چهارم توسعه را به راحتی از دست دادیم
متصدی با بیان اینکه هیچ کشوری نمی تواند جزیره ای رفتار کند، گفت: ماهیت برنامه پنجساله این است که توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد و برنامه را به سمتی تجمیع کنیم که منافع ملی داشته باشد که این امر با ساختار مدیریت یکپارچه انجام می شود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ما در سال های گذشته برنامه چهارم توسعه را به راحتی از دست دادیم و این امر باعث شد تا ساختار بخشی حاکم شود که این امر خود یک مشکل اساسی محسوب می شود؛ در چند سال آینده که برنامه ششم توسعه را پیش رو داریم باید با تاکید بر توسعه پایدار، منافع ملی و مدیریت یکپارچه گام بر داریم و نگاه جامع محور داشته باشیم.
*راه حل کوتاه مدت برای آلودگی هوا یک مسکن محسوب می شود
وی با بیان اینکه وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست حاکمیتی و قالب آن برنامه است، بیان کرد: آلودگی هوا یک مسئله ای است که در طول سالیان دراز ما را درگیر کرده است و سابقه آن از سال ۱۳۵۰ بوده است و در طول ۴۲ سال دچار بحران آلودگی هوا هستیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در خصوص راه حل آنی و کوتاه مدت باید بگوییم در برخی مباحث مانند آلودگی هوا باید راه حل کوتاه مدت به عنوان مسکن مدنظر قرار گیرد و این راه حل نیازمند برنامه زیست محیطی است، همچنین برنامه بلندمدت نیز به دلیل اینکه مواردی مانند آلودگی هوا که با سلامت مردم در ارتباط است باید صورت گیرد که از جمله این موارد می توان به اصلاح سوخت، توسعه حمل و نقل عمومی، کنترل مصارف خانگی و هوشمند سازی موتورخانه ها اشاره کرد.
متصدی گفت: اخیراً قانون جلوگیری از آلودگی هوا مورد بازنگری قرار گرفت و تحت عنوان لایحه هوای پاک به مجلس تقدیم شد تا بررسی و به تصویب برسد که قطعا براساس این لایحه اختیارات محیط زیست نسبت به گذشته بیشتر خواهد شد.
*اثبات پدیده گرد وغبار حاوی اورانیوم
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ریزگردهای حاوی اورانیوم گفت: این موضوع باید اثبات شود و نمی توان ادعا کرد که پدیده گرد وغبار حاوی اورانیوم است. بنابراین بنده این موضوع را تایید نکرده و نمی توانم در خصوص موضوعی که اثبات نشده اظهار نظر کنم؛ در واقع بنده این موضوع را تایید نمی کنم چراکه باید این امر مورد بررسی قرار گیرد و در کوتاه مدت ممکن نیست.
وی افزود: باید بدانیم که ما ریزگرد نداریم بلکه نام آن را باید پدیده گرد و غبار گذاشت.
ارسال نظر