به گزارش پارس به نقل از مهر، کشورهای عضو کنوانسیون حفاظت از میراث ناملموس یونسکو تا سالهای گذشته که بودجه یونسکو از سوی آمریکا تامین می شد، مشکلی برای ثبت آثار خود در فهرست میراث ناملموس نداشتند حتی در طول یک سال ایران توانست ۵ اثر را ثبت کند اما پس از آنکه امریکا تصمیم گرفت تامین کننده مالی یونسکو به دلیل اعطای حق عضویت این سازمان بین المللی به فلسطین نباشد، ثبت میراث ناملموس کشورها نیز به دو سهمیه در سال تقلیل یافت تا اینکه امسال در اجلاسی که در باکو برگزار شد، اعلام کردند از سال ۲۰۱۴ هر کشور تنها یک پرونده می تواند ثبت کند. با این وجود یدالله پرمون رئیس پژوهشکده مردم شناسی و رئیس مرکز مطالعات منطقه ای میراث ناملموس در ایران به خبرنگار مهر گفت: می توان یکی از راهها برای بالابردن سهمیه ایران مشارکت در پرونده هایی باشد که به صورت چند ملیتی ثبت می شوند به عنوان مثال اگر ایران در پرونده ارائه شده ای، خود را صاحب اثر می داند می تواند در ثبت مشترک آن اقدام کند. مانند ثبت آیین نوروز که به همراهی کشورهای همسایه انجام شد.

وی افزود: ثبت میراث ناملموس ابر و باد نیز یکی از میراثی است که اگرچه مبدا و شکل گیری آن در ایران نبوده اما به عنوان کشوری که این صنعت در آن زنده است و کاربرد دارد، می تواند برای ثبت با کشورهای دارای این میراث مشارکت کند.

سازمان میراث فرهنگی در نظر دارد تا پرونده آیین باران خواهی را برای سال ۲۰۱۴ ثبت کند منتها این آیین مختص به ایرانیان است و امکان دست اندازی کشورهای دیگر به آن وجود ندارد با این حال پرمون معتقد است که از بین ۱۱ پرونده ارسالی برای ثبت در فهرست میراث ناملموس، تنها می توان به ثبت این آیین نسبت به پرونده های دیگر امیدوار بود.