جای تکثیر حیاتوحش در اسارت، باید زیستگاهها را احیاء کرد!
مدیر موزه تنوع زیستی و ذخایر طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تکثیر حیوانات در معرض انقراض مانند یوزپلنگ، اظهار کرد: به جای تکثیر حیاتوحش در اسارت، باید زیستگاهها را احیاء کرد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، شهاب الدین منتظمی افزود: حفظ زیستگاه ها و اکوسیستم طبیعی جزء با تعامل کلیه دستگاه ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه، مسکن و شهرسازی میسر نخواهد شد.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت که حفظ گونه ها تابع شرایط خاص خود است. به عنوان مثال حتی اگر گونه ای حفظ شود و زیستگاه نداشته باشد و اینکه زیستگاه داشته و طعمه آن فراهم نشود، به نتیجه نخواهد رسید.
مدیر موزه تنوع زیستی و ذخایر طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حیات وحش، ماشین جوجه کشی نیست افزود: تکثیر گونه های حیات وحش تابع قوانین و دستورالعمل های خاص خودش است و در کشورهایی هم که این کار انجام شده، تحت کنترل، مانیتورینگ و شرایط خاص بوده است.
منتظمی اضافه کرد: گونه ای که در اسارت تکثیر شده و دست آموز است، حتی اگر در زیستگاهش رها شود، نمی تواند زنده بماند چرا که همیشه غذایش را دستی دریافت کرده، بنابراین باید فکر اینکه گونه ای را در اسارت تکثیر کنیم، از سر بیرون کنیم.
بانک ژن شمشاد و بلوط ایجاد شده است
وی در خصوص لزوم ایجاد بانک ژن گونه های گیاهی در معرض خطر انقراض مانند شمشاد و بلوط، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی متولی اصلی بانک ژنتیکی گیاهان کشور است و ید طولایی نیز در این زمینه دارد و اکنون نیز به دلیل در معرض خطر قرار گرفتن گونه هایی مانند شمشاد و به ویژه بلوط، اقدام به ذخیره گاه ژنی کرده است.
مدیر موزه تنوع زیستی و ذخایر طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور متولی اصلی حفظ گونه هایی مانند شمشاد و بلوط است، افزود: در سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ این سرمایه های ملی علاوه بر احیای شرایط زیستگاهی، اقداماتی در دستور کار قرار داده ایم.
ارسال نظر