در دیدار هنرمندان با رییسجمهور چه گذشت؟ !
اولین دیدار رسمی هنرمندان با حسن روحانی رییسجمهور کشورمان با بیان درخواستها و با شعار «روحانی متشکریم» همراه شد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در دیدار هنرمندان رشته های مختلف هنری که شامگاه ۱۸ دی ماه در تالار وحدت برگزار شد، علاوه بر سخنرانی رییس جمهور و وزیر ارشاد، شش هنرمند به نمایندگی از هم صنف های خود درخواست هایشان را مطرح کردند.
در این دیدار محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما، نغمه ثمینی نمایشنامه نویس و استاد دانشگاه، عبدالجبارکاکایی شاعر، رضا امیرخانی داستان نویس، کامبیز روشن روان آهنگساز و ابراهیم حقیقی گرافیست مقابل رییس جمهور سخنرانی کردند.
حسن روحانی رییس جمهور در سخنانش با اشاره به سخنان هنرمندان موسیقی درباره ی تعطیلی ارکستر های سمفونیک و ملی، تاکید کرد که این ارکسترها حتما در ماههای آینده در دولت احیاء خواهند شد، گرچه ممکن است، وزیر ارشاد باز هم کارت زرد بگیرد.
او همچنین خاطرنشان کرد: این دولت به تمام تعهدها و قول هایی که در دوره ی انتخابات داده، عمل خواهد کرد و کارت زرد برای این دولت نگرانی نیست.
روحانی همچنین با بیان اینکه امر ممیزی باید به هنرمندان و تشکل های صنفی واگذار شود، افزود: هنرمند می تواند بر هنر نظارت کند اما کارمند دولتی وزارت ارشاد نمی تواند ناظر خوبی برای هنر باشد بنابراین چه اشکالی دارد انجمن های صنفی بخشی از بار مسوولیت ارشاد را برعهده بگیرند.
سخنان رییس جمهور چندین بار با تشویق هنرمندان حاضر روبرو شد.
رییس جمهوری همچنین گفت: ما با همه توان می خواهیم افراطیون را به انزوا برانیم. برخی هنوز صدای ملت را در ۲۴ خرداد نشنیده اند. به آنها می گوییم پنبه ها را از گوش درآورند!
او خطاب به هنرمندان ادامه داد: آثار امید بخش تولید کنید و تولید آثار یاس آور کافی است.
بنا بر این گزارش، در ابن برنامه علیرضا قربانی خواند و گروه آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو هم برنامه اجرا کردند.
حبیب رضایی هم یک قطعه کوتاه نمایشی اجرا کرد.
حضور گسترده ی هنرمندان رشته های مختلف از طیف های گوناگون در این مراسم از نکات قابل توجه بود.
از هنرمندان حاضر می توان به محمود دولت آبادی، مسعود کیمیایی، هوشنگ مرادی کرمانی، رخشان بنی اعتماد، شهرام ناظری، علی نصیریان، داود رشیدی، پری صابری، فرشته طائرپور، کامبیز درم بخش، جهانگیر کوثری، همایون اسعدیان، محمد علی بهمنی، قطب الدین صادقی، بیژان امکانیان، مهناز افشار، چنگیز جلیلوند، هادی مرزبان، حسین عرفانیان، فرهاد توحیدی، پانته آبهرام، ویشکا آسایش، پیمان قاسم خانی، حسین فرح بخش، محمدرضا شریفی نیا، اسماعیل خلج، انوشیروان ارجمند، سحر دولت شاهی، حبیب کاوش، مهدی نادری، شاهین فرهت، مجید اخشابی، محمد سریر، لوریس چکناواریان، افسانه بایگان، باران کوثری، فریبرز عرب نیا، عنایت بخشی، لاله اسکندری، ساعد باقری، ایرج راد، تهمینه میلانی، هانیه توسلی، اشکان خطیبی، امین تارخ، محمد علی زم و… اشاره کرد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به حسن روحانی گفت: امروز جامعه ی بزرگ هنرمندان، در این محفل نمادین گرد آمده اند تا مهر تاییدی بر آشتی میان دولت و هنرمندان بگذارند و بار دیگر حمایت خود را از کشور نشان دهند.
او همچنین تاکید کرد: فرهنگ و هنر از صدای پای خودرایی هراسان است و نهالش در هوای آلوده و اجبار بی ثمر خواهد شد. هنرمندان روحی لطیف دارند و رفتارهای قهری را بر نمی تابند.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: هنرمندان از دولت انتظار معجزه ندارند چرا که مشکلات و فشارهای سیاسی در داخل و خارج از کشور و محدودیت های اقتصادی را می دانند.
حجت الله ایوبی ریاست سازمان سینمایی، علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد، محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، حسین طاهری مدیر مرکز هنرهای نمایشی، احمد مسجد جامعی رییس شورای شهر، حسین مسافرآستانه مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری و… از مسوولان حاضر بودند.
این برنامه با تلاوت قرآن و نقالی توسط محسن میرزاعلی هنرمند نقال آغاز شد.
واقعیّت هنر چیست؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم*
قال الله تبارک و تعالی فی کتابه الکریم : فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ قَلِيلاً مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ (116) سوره هود *
چرا در قرون (و اقوام) قبل از شما، دانشمندان صاحب قدرتى نبودند كه از فساد در زمين جلوگيرى كنند؟! مگر اندكى از آنها، كه نجاتشان داديم! و آنان كه ستم مىكردند، از تنعّم و كامجويى پيروى كردند و گناهكار بودند (و نابود شدند)!*
* امام خمینی (ره) : هنر آن است كه بىهياهوهاى سياسى و خودنمائي هاى شيطانى براى خدا به جهاد برخيزد و خود را فداى هدف كند نه هوى، و اين هنر مردان خداست . صحيفه امام ج14 ص : 478
* مقام معظم رهبری ادم الله ظلّه : انسان یک فرهنگی دارد، همین فرهنگ را بیایند عوض کنند، همه چیز میشود مال خودشان؛ لذا همهی فشار روی فرهنگ است. در مقابل این حرکت فرهنگی و این تهاجم عظیم فرهنگی که میخواهند روح انقلاب را، روح استقلال را، روح دین را از ما بگیرند، اولویت فرهنگی ما این است که برویم حالا فرضاً کاروانسرای شاه عباسی را آباد کنیم؟! این یعنی اشتباه کردن در تشخیص آن قلمِ کار فرهنگی؛ این یک اشکال است. بنابراین در کار فرهنگی باید دنبال چه باشیم؟ دنبال تولیدات. ۱۳۸۹/۰۶/۰۸
*با نام و یاد خداوندی که هنر را وسیله ای برای ظهور ابعاد فطری انسان قرار داد، همانطور که بر کسی پوشیده نیست ،در جهان امروز قالب های هنری (که غیر از حقیقت هنر است)، به عنوان هنر مطرح شده و محتوای غلط و خواسته های نفسانی ، به این قالب ها گره زده شده و مطامع شیطانی در این قالب ها به عنوان حقایق هنری ارائه می شود، لازم است که یک بررسی ماهوی در مورد هنر صورت گیرد که این خبط و خلط شیطنت آمیز رسوا شود؛ انسان با ابزار مجاری ادراک خود با عالم ظاهر ارتباط پیدا می کند و از آن ادراک دارد و از نظم علمی و کنش و واکنش های دقیق جهان نسخه برداری می کند،و با موجودات دیگر ارتباط و داد و ستد دارد، به دنبال خواسته های خود از عالم ظاهر می رود، و از طرفی توان این را دارد که نیّت ها دیدگاه های درونی خود را در قالب های منظم و شکل های خاص به دیگران بفهماند، از قبیل سخن منظم و حساب شده مانند شعر یا کشیدن شکل و یا فراز و نشیب های صوتی و یا به تصویر کشیدن نیّتش با بازیگری و نمایش و... ؛ که همه ی این ها، قالب های هنری هستند نه حقیقت هنر، که به معنای خلّاقیّت های انسانی است، و معیارش انسانیّت بشر است (نه توان انتقال منویّات درون در قالب های مختلف، اگرچه کشتار و ظلم و فساد و بی بند و باری باشد)، لذا اگر انسان ارزش های زیبای انسانی و حقایق فطری را مثلاً در قالب شعر بریزد می شود :( إنَّ من الشِّعر لَحِکمة)، و اگر در قالب فراز و نشیب های صوتی بریزد می شود:(سرودهای خوب و نوحه ها و تواشیح های آموزنده)، و اگر در قالب بازیگری و نمایش بریزد می شود : فیلم های آموزنده،که همه ی این ها، احساسات و اذهان مخاطب را به ارزش های انسانی سوق می دهد؛ امّا اگر این ابزار هنری آیینه ی نفسانیّات و هواپرستی ها بشود، و شخصی منویّات غلط و مفاسد درونی خود را در این قالب ها بریزد اثر تخریبی و اضلال در مخاطب دارد ؛ مثلاً اعتقاد غلط یا مطالب تحریک کننده ی نفسانیّات را در قالب شعر می ریزد می شود : شعر مبتذل و ... ، و این شعر را در قالب فراز و نشیب های صوتی می ریزد، می شود ترانه ی مبتذل و یا فراز و نشیب های صوتی را طوری تنظیم می کند که در مخاطب ایجاد طرب کند می شود موسیقی مطربی ، یا رفتارهای نا مناسب و ضد اخلاقی و هوس آلود را در قالب نمایش در معرض دید می گذارد و به نمایش می کشد، می شود فیلم مبتذل؛ به هر حال با پیشرفت علم روزی این مطالب بر تمام بشریّت روشن می شود و آن روز است که خیلی از افرادی که به بهانه ی هنر دنبال فساد در بین مردم بوده اند رسوا می شوند که آن ها مصداق این آیه می باشند : إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون(19) سوره نور***
كسانى كه دوست دارند زشتيها در ميان مردم با ايمان شيوع يابد، عذاب دردناكى براى آنان در دنيا و آخرت است و خداوند مىداند و شما نمىدانيد! (19)*** والسّلام علی من اتبع الهُدی و صدّقَ بالحُسنی *
به امید ظهور موفور السّرور حضرت بقیّة الله الأعظم ارواحنا فداه وبرافراشته شدن پرچم حق و حقیقت بر بام جهان*
با تشکـّر امام جمعه دبیران