به گزارش پارس به نقل از فارس، حسن هاشمی در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های وابسته گفت: قطعاً روابط عمومی بخش عمده ای از کار ماست البته من تابه حال کار روابط عمومی نکرده ام اما به ارزش آن واقفم و می دانم معرفی مشکلات سلامت مردم و خود ما معرف آن است.

وزیر بهداشت گفت: یکی از مهمترین ابزارها فعلاً روابط عمومی است و با توجه به مشکلات، ما نیاز به هنرمند داریم.

هاشمی تصریح کرد: تعداد افراد روابط عمومی کم است و ما هنرمندان متعدد نیاز داریم چرا که کار روابط عمومی هنری است و با خلاقیت و برنامه ریزی توام است.

وزیر بهداشت اظهار داشت: بدون رودروایستی باید بگویم ما توانمند نیستیم و افرادی که در روابط عمومی کار می کنند ممکن است برای این شغل و برای رفع معیشت آمده باشند و دانش و علاقه و قطعاً هنر لازم را هم نداشته باشند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: تقریباً روابط عمومی بیمار متولد شده و کارش تبلیغ دستگاه، تبلیغ آدم و تملق گویی است تا انجام مأموریت حقیقی خود.

وزیر بهداشت ادامه داد: انتظار این است که روابط عمومی بین مردم و سازمان انجام وظیفه کند و بی صریح و بی پرده مشکل مردم را به گوش مسئولان برساند تا در سیاستگذاری لحاظ شود و بالعکس کامیابی دستگاه را معرفی و به ضعف ها نیز اعتراض کند.

هاشمی تاکید کرد: اصلاً دروغ نگویید و تملق نکنید، چه از وزیر، چه از دولت و غیره و شرافت و ارزش خود را حفظ کنید چرا که ما بنده خدا هستیم.

وزیر بهداشت به روابط عمومی ها و مجله های و نشریات زیرمجموعه اشاره داشت و گفت: اگر ۱۰۰ عکس در این نشریه ها چاپ شود ۸۰ عکس آن سهم رئیس روابط عمومی، معاون توسعه، رئیس دانشگاه و نماینده روحانیت است و از تنها کسانی که خبری نیست مردم، اساتید و دانشجویان است.

وزیر بهداشت با توجه به هزینه ها گفت: ما از پول مردم هزینه می کنیم و باید در جهت شعارهای انقلاب و دولت قدم برداریم و این طور نباشد که روابط عمومی از دولت هزینه کند و برعکس و علیه آن اقدام کند.

هاشمی تصریح کرد: من شرعاً این قضیه را می گویم و معتقدم رعایت اخلاق شرط اول است و امانتداری جزو الزامات و اخلاق حکم می کند به این موارد که ابتدایی ترین سفارشهای دین است عمل کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ممکن است حرف حقی هم باشد و سخن راست و درستی هم موجود باشد اما هر زمانی نمی توان آن حرف را بازگو کرد و این حساسیت شغل شما (روابط عمومی) است و هنرمندی می طلبد. باید بدانید که هر چیزی را کی بگویید چرا که در حوزه سلامت اخبار مهم و حیاتی است.

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که نباید در مردم تشویش و نگرانی ایجاد کنیم گفت: یک آدم نابخرد مسئله برنج آلوده را مطرح کرد و از کجا معلوم که می خواهد فلان برنج داخلی و خارجی تورم پیدا کند و وارد بازار شود.

وی به کیسه خون، دیالیز و دستگاه سی تی اسکن و داروها اشاره داشت و گفت: این افراد با ۴ مصاحبه در ۴ خبرگزاری مسئولان را تحت فشار قرار می دهند تا اجناس خود را به قیمت بالاتر بفروشند یا بازار را از جنس خود اشباع کنند.

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که ما بی عیب نیستیم گفت: ما باید در پی اصلاح مسائل باشیم و این کار صحیحی است و باید هوشمند عمل کنیم تا در دام خبرسازی نیفتیم.

هاشمی تأکید کرد: باید دقت داشته باشیم تا در مسیر انحرافی قرار نگیریم و مانند گذشته نباشیم.

وی تأکید کرد: مسائلی که در مورد ایدز، واکسن، آنفلوانزا، تجهیزات، زیرمیزی و غیره در مطبوعات منعکس شد ما اگر هوشیار نباشیم یک سال گرفتار آن می شویم و از مأموریت اصلی ما که مردم و گرفتاری های آنها است دور می مانیم.

وزیر بهداشت به ارتباط با رسانه ها و خبرگزاری ها اشاره داشت و گفت: ارتباط با رسانه و خبرگزاری از راه های درست و اخلاقی آن می تواند یک رابطه خوب، صحیح و نظام مند با اصحاب رسانه باشد.

هاشمی با بیان این مطلب که ۷۵ درصد بیماری ها مربوط به حوزه ما نیست گفت: ما می توانیم از خبرگزاری ها و رسانه ها استفاده کنیم و اینجا نیاز به هنرمندی و سناریوپردازی است.

وی به وضعیت اخلاقی حاصل اشاره داشت و گفت: ما هنرمند نبوده ایم چرا که نتوانسته ایم شکل جدیدی از جنگ، مقاومت و اخلاق را معرفی کنیم.

هاشمی به قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: اطلاع رسانی گسترش ارتباطات و توانمند ساختن مردم در حوزه سلامت از جمله مصوبات این برنامه است. یک شورای مشورتی در وزارتخانه تشکیل شده که مأموریت فعلی ما این است که بگوییم وضع مردم در حوزه سلامت چقدر خراب است؛ مردم چقدر بی پناهند و در حوزه بیمه ها چقدر به مردم اجحاف می شود و در بیمارستان های خصوصی و دولتی بر مردم چه می گذرد.

وزیر بهداشت افزود: علی رغم بد اخلاقی ها باید مراقب باشیم تا به رابطه معنوی بیمار و پزشک آسیب وارد نشود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: باید بهتر از گذشته و متفاوت از گذشته باشیم و کمبودها و حمایت طلبی ها را معرفی کنیم و حق حوزه سلامت را از مجلس و دولت بگیریم در غیر این صورت کار برجسته ای نکرده ایم و این هدف اصلی ماست.

هاشمی تصریح کرد: حمایت طلبی صرفاً منابع مالی نیست بلکه باید مدیریت و ساختار را به موازات دریافت منابع تغییر دهید و من قبلاً هم گفته ام ساختار مثل بدن انسان است و منابع مثل خون می ماند.