راه اندازی سامانه ثبت گردشگران سلامت
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اعلام اینکه در سال جاری ۸۰ هزار گردشگر سلامت وارد کشورمان شده اند، اظهارداشت: بر اساس برنامه چشم انداز، ایران باید سالانه پذیرای ۲.۵ میلیون گردشگر سلامت باشد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح کلینیک فوق تخصصی بیمارستان چشم پزشکی نور بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی جهت توسعه علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: در آینده نزدیک به دلیل سالمندتر شدن جمعیت کشور، افزایش بار بیماریهای غیرواگیر و تغییر سیمای بیماری ها باید بازتعریف جدیدی در این زمینه داشته باشیم.
وی افزود: بی تردید یکی از مسایل مبتلابه نظام سلامت کشور در سالهای آینده، مربوط به حوزه چشم پزشکی خواهد بود. تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا سبب خواهد شد تا شاهد افزایش آب مروارید در نسل جوان تر باشیم.
زالی با اشاره به مهارت دانشمندان و پزشکان ایرانی و لزوم استفاده از این ظرفیت در جهت توسعه صنعت توریسم درمانی در کشور، ادامه داد: بر اساس آمارها تنها در یکی از کشورهای خاور دور، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر سلامت مراجعه می کنند که این رقم در حوزه رقابتی نگران کننده است. از طرف دیگر در حالی که قیمت هزینه یک عمل جراحی قلب باز در دیگر کشورها ۱۶ هزار دلار هزینه به دنبال دارد اما در ایران همین عمل جراحی با وجود دانشمندان متبحر با یک پنجم هزینه کشورهای دیگر انجام می شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تدوین پروتکل ملی برای جذب گردشگر سلامت را ضروری دانست و گفت: در این راستا باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود؛ این درحالیست که تاکنون نگاه محبت آمیز و گفتمان مناسبی به این بخش صورت نگرفته است. از طرف دیگر هنوز پروتکلی برای ارائه خدمات درمانی به گردشگران در بیمارستان های دولتی نداریم.
زالی ضمن تاکید بر لزوم ثبت آماری گردشگران سلامت، افزود: در حال حاضر آمار گردشگران سلامت به صورت جست و گریخته ثبت می شود اما در سال ۹۱ حدود ۸۵ هزار گردشگر سلامت به کشور وارد شده اند. البته با توجه به اینکه ممکن است مراجعات بویژه در استان های مرزی ممکن است به خوبی ثبت نشود، آمار بیشتری پیش بینی می شود.
وی ادامه داد: بر این اساس با همکاری وزارت بهداشت درصدد ایجاد نظام ثبت آماری توریست سلامت هستیم؛ چرا که یک توریست سلامت ۳ برابر یک گردشگر عادی ارزآوری دارد.
به گفته زالی، بیشترین مراجعات گردشگران سلامت به ایران در حوزه های چشم پزشکی، درمان ناباروری، زنان و زایمان، ارتوپدی، درمان سرطان های پیشرفته و بیماری های قلبی و عروقی است. البته می توان از حوزه پیوند اعضا، استفاده از سلولهای بنیادین و جراحی های کم تهاجمی مانند لاپاراسکوپی نیز در این زمینه استفاده کرد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، بیشترین مراجعات گردشگران سلامت به ایران را مربوط به کشورهای عراق، افغانستان، حاشیه خلیج فارس، کشورهای شمالی ایران و بعضا اروپای غربی و کانادا عنوان کرد و گفت: البته برخی از این گردشگران ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند که به دلیل ارزان بودن خدمات درمانی، جهت درمان به ایران سفر می کنند. در مجموع کیفیت بالای خدمات، مهارت پزشکان ایرانی و ارزان بودن قیمت خدمات می تواند عامل مهمی برای توسعه گردشگری سلامت باشد.
ارسال نظر